• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Hort urbà i col·lectiu a la plaça Macià

El projecte Cardedeu Comestible, associat a Cardedeu en Transició va fer una plantada d’hortalisses el dia 11

15/05/2018 Redacció

183 horts urbans Ñ2796

L’Ajuntament ha cedit l'espai dels antics contenidors soterrats de la plaça Macià per plantar-hi hortalisses per compartir. L’associació Cardedeu en Transició ha estat la promotora d’aquest hort i el divendres 11 de maig, una vintena de persones va participar en la plantada.

El fet és part del projecte Cardedeu Comestible associat a Cardedeu en Transició i va tenir la col·laboració de l'Associació de Veïns del Centre, que hi va posar coca pels participants.

183 horts urbans Ñ2800Es fa una plantada de primavera i, a partir d'aquest moment, els veïns i les veïnes podran cuidar l'espai i tothom podrà collir-ne els fruits. Aquesta és la intenció dels promotors del projecte, que està inspirat en “Incredible Edible”, un moviment amb origen a Anglaterra que s’ha estès a nombroses poblacions d’arreu del món. Consisteix en plantar hortalisses, en places i parcs públics, que cuiden i cullen els mateixos veïns. Així, en grups de voluntaris, es poden mantenir els horts dels que tothom podrà gaudir.

Els promotors afirmen que a Cardedeu hi ha nombrosos horts, tant particulars com de lloguer. Però encara hi ha un gruix molt gran de gent que no té cap o molt poc contacte amb l’origen d’allò que menja. Per això creuen que només hi hauria beneficis en apropar espais de cultiu d’hortalisses