• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

L’Ajuntament encarrega un estudi de restauració del Torrent Llibre

El document analitza el tram urbà entre la via del tren i la C-35 i proposa solucions que seran executades per fases per la complexitat i l’alt cost de les actuacions

16/05/2018 Redacció

182 projecte restauració torrent

L’Ajuntament ha encarregat a l’empresa Naturalea el projecte executiu de restauració d’un tram del Torrent Llibre. En concret, del tram urbà entre la via del tren i l’encreuament amb la C-35. El projecte analitza la problemàtica actual i proposa solucions i actuacions. Es tracta de tenir una radiografia completa de l’estat actual d’aquest tram del Torrent Llibre i que ha de servir per futures obres de restauració. De fet, per la seva complexitat i per l’alt cost econòmic de totes les actuacions, s’executarà per fases.

La Problemàtica principal que es detecta són els talussos inestables, edificacions molt properes al marge dret, i problemes d’estancament d’aigües quan en hi ha poca.

La sortida del calaix just en el pont de la via és on l’aigua pot portar més velocitat i just allà hi ha un gir, fins trobar de nou la llera.

Les solucions es volen fer per trams, ja que el torrent en l’estat actual no té prou capacitat i cal reduir el risc hidràulic que afectaria principalment el marge esquerra.

Els objectius, doncs, són: Eliminar la inestabilitat dels talussos, evitar l’estancament d’aigües, reduir el risc hidràulic, naturalitzar el torrent traient espècies al·lòctones invasores i millorar la qualitat paisatgística.