• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Dia Internacional dels Museus i Nit dels museus 2018 al Museu Arxiu Tomàs Balvey

Visites guiades, mostra dels magatzems i activitat a la Fira de Sant Isidre

08/06/2018 Redacció

183 dia dels museus Ñ3042

Com cada any, el MATBC ha estat actiu amb activitats organitzades per la Nit als Museus que se celebra cada 18 de maig. L’entrada al Museu va ser gratuïta, amb dues visites guiades a les exposicions a les 12 i a les 18h.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus des del 1977.

El seu objectiu és conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

En cada ocasió hi ha un tema central comú a tots els museus. Aquest 2018 ha estat “Museus interconnectats” reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural.

Per a això, les noves tecnologies hi tenen un paper important, permetent als museus arribar més enllà del seu públic habitual a través d’un hashtag i així portar les seves col·leccions a l’exterior.

Així, el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, amb la coincidència amb la Fira de Sant Isidre, va fer el divendres portes obertes al Museu amb vista guiada gratuïta a les 12 i a les 18h i a les nou de la nit es van fer visites al magatzem del MATBC. Es va acabar amb l’actuació, allà mateix, de la balladora Sonia Sánchez, del trompeta Ivan Gonzalez i el violoncel Joan Anton Pich.

En el recinte firal, Cristina Martí va fer una xerrada sobre les herbes remeieres i la màgia que les envolta.