• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El joc de l’Endevina-la! Ha implicat a més de cinquanta comerços

08/06/2018 Redacció

183 endevinala Sorteig 31.05. Àgora

L’Oficina de Català de Cardedeu i les regidories de Desenvolupament Econòmic Local i d’Educació amb la col·laboració de la Xarxa de Comerç de Cardedeu han organitzat, per tercer any al municipi, el joc d’enginy i llengua Endevina-la!. Aquests té l’objectiu de promoure l’ús de la llengua catalana al comerç d’una manera lúdica, engrescadora i que propiciï que la gent s’acosti als establiments per participar en un joc de llengua.

El joc va començar el 23 d’abril i fins el 19 de maig hi ha hagut temps per anar resolent els jeroglífics. S’ha dut a terme a 54 comerços de Cardedeu. Per participar-hi només calia passejar pel poble, mirar els aparadors, desxifrar els jeroglífics, entrar al comerç, emplenar una butlleta amb la resposta i les dades personals, i dipositar-la a l'urna que hi havia en el mateix establiment. El joc lingüístic «Endevina-la!», està basat en els jeroglífics de Jordi Esteban i promogut pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès.

El sorteig es va fer el 31 de maig a la papereria Àgora i els premis en van donar a la Compàs el dia 5 de juny. Guim Rosales Gonzales, de 9 anys va guanyar el de menors de12 anys, un val de 50 euros per gastar a les botigues participants.- Abel Gonzalez Correa, de 13 anys, va guanyar el de majors de 12, 50 euros més. I Paula Urgell i Vilà, de 19, va guanyar el de 100 euros, premi a qui ha resolt més jeroglífics.

9 persones van resoldre correctament més de 50 jeroglífics: Ariadna Santamaria Gironès (21 anys), Bernd Passani (7 anys) Carla Cullell Moltó (18 anys), Gemma Casanovas Mateu (29 anys), Itziar del Moral (10 anys), Luis Barona Casanova (21 anys), Mariona Caball Sangrà (9 anys), Meritxell Ibáñez (44 anys) i Paula Urgell i Vilà (19 anys)