• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

La Creu de Terme restaurada

S’hi ha col·locat una rèplica de l’original

11/06/2018 Redacció

184 Creu Terme 2


Durant la primera setmana de juny s’ha instal·lat de nou la Creu de Terme, després que fa uns mesos quedés greument malmesa arran d'un incident provocat per dos menors d'edat mentre feien parkour. El que ara s’ha col·locat és una rèplica de l’original, que un cop restaurada serà custodiada pel Museu Arxiu Tomàs Balvey per preservar-la, seguint indicacions de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament de Cardedeu té sol·licitada una subvenció a la Generalitat de Catalunya per restaurar la creu original.

Primer els operaris de l’empresa especialitzada a qui s’ha encarregat la feina, van instal·lar el fust i la creu, i a continuació els treballs per donar-li l’efecte d’envelliment com a la resta del conjunt.

La Creu de Terme és una creu monumental de l'any 1679, el monument més característic de Cardedeu, i està situada a l'entrada del municipi venint de Granollers, a la plaça de la Creu. L'Ajuntament en concedeix una reproducció en bronze com a màxima distinció de la vila.

Fotografia: Ajuntament de Cardedeu