• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Art per la llibertat. 40 artistes exposen obres a Sant Corneli per recollir fons per la Caixa de Solidaritat

"Democràcia i cultura, que tenen molt a veure, contraposades a la ignorància i l'odi, pilars del feixisme" Dani Rangil

12/06/2018 Redacció

184 art pels presos Ñ3666


El 6 de juny es va inaugurar l'exposició "Art per la llibertat" a la capella de Sant Corneli. Dani Rangil , de la ANC, Va fer la presentació de l'exposició, sota una carpa instal·lada a l'entrada de la capella de St Corneli, ja que una fina pluja és persistent.

Dani explica que les trobades dels dilluns s'aniran repetint mentre hi hagi presos i exiliats, i que s'aniran ampliant els actes per demanar justícia. Actes que uniran democràcia i cultura, que tenen molt a veure, contraposades a la ignorància i l'odi, pilars del feixisme. Es van fer actes amb poesia per St. Jordi, representacions amb Actuem per la llibertat, ara aquesta mostra de 40 artistes, que venen desinteressadament les seves obres per a afegir diners a la Caixa de Solidaritat i no acabarà aquí. No es pot normalitzar la situació tan injusta de gent represaliada i que cada dilluns es faci el mateix, cal anar implicant a molta més gent.

Després parla Martí Sunyol, un dels responsables de muntar l'exposició, que destaca que les obres són totalment diferents. Es va donar llibertat, i hi ha pintura, fotografia, ceràmica escultura, un llibre artesanal, il·lustració... I es fa en un lloc emblemàtic, recorda que fa 100 anys aquesta capella on es fa l'exposició era la presó de Cardedeu. Acaba dient que hi ha un greu problema de separació de poders.

Unes 200 persones van assistir a la inauguració, que estarà oberta fins al 24 de juny.

184 art pels presos Ñ3671