• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Jaume Grau parla del seu llibre “Les clavegueres de l’Estat”

La existència de les clavegueres només es pot fer em països democràtics, a la resta ja és l’Estat directament qui fa les coses

29/06/2018 Redacció

184 trabucaires i jaume

El 16 de juny l’escriptor i guionista Jaume Grau va estar a Cardedeu, convidat a un dinar per la Colla Trabucaire, per parlar de Carlisme i recreació històrica. Però el fet d’haver publicat recentment el llibre “Les clavegueres de l’Estat”, ampliació del que havia estat la pel·lícula passada per la televisió catalana i que mostra la guerra bruta a que estem sotmesos va portar també a l’actualitat.

Les clavegueres existeixen de sempre, ja egipcis i grecs les van fer servir, però com les entenem ara només es pot fer em països democràtics, a la resta ja és l’Estat directament qui fa les coses brutes.

Primer es va fer el documental, i després el llibre, on es pot estirar molt més al no tenir limitació de temps.

Qui mou les clavegueres acaba estant per sobre d’Estats i Governs. Es tracta de tenir informació de tothom, dels enemics i dels que són ara amics i no se sap com estaran més endavant. Diu que tenen informació de tothom, insisteix, del Rei Joan Carles a qui es va fer dimitir i el cas més clar ha estat des arxivar lo de Cifuentes. Anys guardat fins que ha fet falta.

Són els mateixos els qui controlen, i es controlen entre sí també. Va donant l’exemple de Margarita Robles, que utilitzava els serveis secrets, no es va intervenir pels Gal. Ara els serveis han estat per sobre de Santamaria, com sempre, perquè és gent que es protegeix entre ella, fins que cal complicar-li la vida a algú, com va passar amb el ministre Fernandez Diaz i De Alfonso, amb la gravació famosa del “Les hemos dado en todos los morros con Ramón Bagó, les hemos destrozado el sistema sanitario, les hemos acusado, estamos jorobándoles “

Explica que des de Primo de Rivera a ara han variat poc els personatges, i del Tribunal d’Ordre Públic (TOB) franquista es passa a l’Audiència Nacional sense canviar a ningú de lloc.

Sobre la situació actual i el conflicte Catalunya Espanya hi ha una cosa clara: Europa vol desescalar el conflicte. Ara amb el PSOE hi veu una mica d’oportunitat, però el Govern espanyol que indulti els presos catalans mai més guanya unes eleccions.

184 trabucaires i jaume grau Ñ3955 jordi grau