• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Cardedeu impulsa la reforma horària i en serà municipi pilot

La Diputació de Barcelona ha escollit tres municipis per tractar d’establir mesures locals

03/07/2018 Redacció

Coincidint amb la Setmana dels Horaris, que se celebra de l’11 al 15 de juny, es van iniciar els passos per fer que Cardedeu sigui uns dels municipis impulsors de la reforma horària. Després d’una conferència introductòria en el mes de setembre, es recolliran propostes dels principals sectors per acabar incloses en el Pacte del temps de Cardedeu. La comunitat educativa, les entitats i associacions, el teixit comercial i els serveis públics estan cridats a sessions, amb l’assessorament de la Diputació, per la definició de mesures i per la visualització de bones pràctiques.

Un document final resumirà les propostes del Pacte.

La reforma horària és una iniciativa ciutadana que impulsa canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps. Perquè sincronitzant els nostres hàbits horaris amb els de la resta del món i amb un ritme més ordenat, aconseguirem guanyar temps al temps i, en definitiva, millorar en salut i qualitat de vida.

Les propostes principals d’aquesta iniciativa són: Compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina, introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida, avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar i sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.