• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Festa del Foc, la festa grossa de la Colla de Diables

La 18ª Festa en el 25è aniversari de la Colla

04/07/2018 Redacció

184 festa del focÑ4207r

El 30 de juny la Festa del foc va començar ben aviat, muntant el foc per preparar el sopar.

Cada any té alguna petita novetat, però ja està tan consolidada que és difícil anar-hi afegint coses.

Es comença rostint un porc, durant gairebé tot el dia. Segueix amb un sopar popular, evidentment el plat principal és el porc i cadascú porta plat, got i coberts, encara que n'hi havia a 1,50 euros pels despistats.

Abans de sopar es fa la Carretillada infantil, que permet als més joves fer una cercavila.

Després es representa La llegenda del Verro, on el grup de Diables fa lluïment. Surten primer els garrins, que porten els més joves de la colla, els dimonis, i després, balla el Verro, baixen els dimonis en un espectacular rappel des del campanar... La veu del narrador té pressa tota l'atenció del públic, que escampat per la plaça, per seguretat no es deixa estar a ningú assegut, segueix atentament els esdeveniments.

La novetat aquest any ha estat una diablessa que amb un drap vermell ha anat dansant amb el verro, però ben aviat aquest s'ha cansat de la juguesca i ha tornat a molestar a la població.

Quan el poble, atemorit per les malifetes que fa el Verro, a qui el diable ha pres l'ànima, decideix caçar-lo, entren en escena els Trabucaires, que altres anys disparaven des del terrat de la masia, però aquest any ho han fet, des de les finestres del Mas Riera Valentí.

El Verro mor, i la seva ànima vaga per la plaça, un seguit d'espurnes es va senyorejant de tot... fins que s'extingeix.

S'obren els llums, i segueix la festa. Aquest cop amb un concert per part de "La Mulata", un grup que mai havia vist l'espectacle i que troben un luxe que a Cardedeu el tinguem cada any.

184 festa del focÑ4167