• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

La Flama del Canigó enceta la revetlla de Sant Joan

La plaça de Sant Joan i la Tèxtil Rase són els escenaris dels sopars de la nit més curta de l’any

06/07/2018 Redacció

184 st joan i flama canigo Ñ4094

La Flama del Canigó simbolitza l'esperit dels Països Catalans, que es renova cada nit de Sant Joan, amb l'arribada de l'estiu.

S'encén amb foc guarda al Canigó uns foguera dalt el cim, i allà s'encenen moltes làmpades que aniran corrent al llarg i ample de tot el territori.

En veure la foguera del cim aniran encenent fogueres a d'altres cims i les viles de les valls van encenent les seves, a mida que van arribant els focs provinents d'aquell primigeni que s'ha fet servir per encendre la del cim.

A cada poble arriba, per diferents medis, i a Cardedeu no ha faltat. Com no ha faltat a Brussel·les, ni Hamburg ni d'altres llocs on hi ha el govern legítim exiliat.

De la làmpada arribada en cotxe a una torxa, i d'aquesta a una altra i altra i així fins també arribar al pebeter que es posa prop de l’escenari on la germana del Conseller Puig, llegeix una carta escrita per Jordi Cuixart, pres a Castella en aquell moment.

Salves d’honor des del balcó de l’Ajuntament i a sopar.

A nivell popular es van fer dos àpats, un a la plaça davant l’Ajuntament, presidit per la Flama, on cada un es porta el sopar i es comparteix i un altre a la Tèxtil Rase, per als qui prefereixen que els hi facin i ballar després amb l’orquestra Alba. El de la Tèxtil l’organitzen voluntaris de l’Associació de Veïns de L’Estalvi, que tret d’un plat vingut de restaurant porten el pes i la feina de tota la revetlla.

184 st joan i flama canigo Ñ4108