• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Cardedeu se suma a la protesta per la llibertat dels membres de La Manada

Unes 200 persones es van concentrar a la Plaça de l’ajuntament per demostrar el seu enuig amb un sistema judicial que no defensa les dones

06/07/2018 Redacció

184 mani la manada Ñ4056

El mateix dia 21 de juny, en que es va conèixer que es deixava en llibertat sota fiança, una finança molt baixa, 6000 euros, als cinc membres de “La Manada” empresonats, es van convocar manifestacions a tot l’Estat. Cardedeu en poca estona va reunir gairebé 200 persones a la plaça de Sant Joan.

A les set de la tarda, Núria Busquet va llegir uns bocins de llibres del que cal destacar la idea de que “Qui controla el passat controla el futur, i qui controla el present controla el passat” Va afirmar també, “La societat civil organitzada és més potent que la violència. Plegats som molt poderosos, podem controlar el món, ho hem fet moltes vegades”. I va acabar amb “Força, lluita i molta esperança”.

Seguidament es va llegir el manifest anomenat “Organitzem la ràbia”, en què es diu que s’ha de respondre a un sistema judicial que ataca a les dones en lloc de defensar-les. Va continuar-se amb la idea de que cal fer caure aquest Estat patriarcal que permet que el Ministeri de Justícia afirmi que l'alliberament dels membres de la Manada, acusats a penes de fins a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat a una noia durant les festes de San Fermín del 2016 a Pamplona, està dins la "normalitat del sistema judicial espanyol”