• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

L'Ajuntament se suma a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Penja la bandera de l’arc de sant Martí durant tot el mes de juny a la façana

06/07/2018 Redacció

184 dia lgbthÑ3893

L'Ajuntament de Cardedeu se suma a la celebració del 28 de juny, dia internacional en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, persones transexuals i intersexuals (LGTBI), i animem a la ciutadania a sumar-se als actes que es facin amb aquesta finalitat. La bandera LGTBI penja al balcó de l'edifici de l'Ajuntament durant tot el mes de juny.

El dia 28 de juny es recorda els fets de la nit del 28 de juny de 1969. Llavors va esclatar, al bar Stonewall Inn de Nova York, una revolta contra la policia que acostumava a reprimir a les persones que no encaixaven en els models normatius dels cossos i de les sexualitats. Aquest fet va servir de catalitzador per la lluita del moviment LGTBTI a la resta del mon i a alguns països la data es trasllada al dissabte anterior o posterior al dia 28.

La idea base de l’orgull LGTB és que cap persona s’ha d’avergonyir del que és, sigui sexe o identitat afectiva.

La regidoria d'Igualtat segueix treballant des de diferents àmbits, però especialment en l'educatiu, per a fer front i prevenir les discriminacions per orientació sexual amb projectes com "Cardedeu Coeduca", i en l’acte que es va fer a la plaça de Sant Joan es va llegir un manifest comú a moltes poblacions, titulat. Aturem l’odi i la LGBTI-fòbia.

En ell es fa la història del dia i entre d’altres coses es demana la garantia dels drets sexuals i reproductius del col·lectiu LGTBI amb la completa i adequada aplicació del nou protocol d'accés a la reproducció assistida. També es destaca que l’edat és un altre eix de desigualtat que pot provocar que les persones grans LGTBI siguin més vulnerables, ja que sovint són invisibilitzades i oblidades. En el manifesta també es diu “Aquest 2017 hem tingut molt presents conceptes com discurs i delicte d'odi, així com el debat entorn la llibertat d'expressió. Uns conceptes que ens donen un marc legal mes ampli de protecció, però que també requereixen de debat i aliances per a la seva correcta aplicació. Aliances amb altres col·lectius i àmbits com són el feminisme o l'antiracisme, entre d'altres”.