• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Se celebra Sant Cristòfol a la plaça Clavé

La regidora de cultura fa canviar l'escenari i el recorregut de la comitiva de vehicles per ser beneïts

17/07/2018 Redacció

185 st cristofol Ñ4416

Diumenge 15 de juliol es va celebrar Sant Cristòfol, amb la venda de ramets de romaní i la benedicció de cotxes, que any rere any va minvant i ja no hi ha cap camió com en ocasions que ja semblen antigues.

L'afluència de cotxes antics va ser menor a la d'altres anys. Membres del Clan del Clàssic ho explicaven: el dia anterior hi va haver una gran concentració al Maresme i el mateix diumenge una altra a Vic, amb el que van ser molts els propietaris de vehicles antics que van optar per anar a una de sola.

L'Associació de Veïns del Centre de la Vila, entitat que ho organitza sempre, es queixava dels entrebancs que s'han trobat en aquesta ocasió. La regidora de Cultura no els ha permès fer el recorregut habitual i la benedicció dels vehicles al costat de l'església, a la placeta de Les Flors de Maig, i l'hi fa fer davant de les Novetats, a la plaça Clavé. L'argument és que han de fer uns metres per la zona de vianants, i ni que sigui per una hora i a pas de benedicció vol que circulin cotxes per un lloc que ha de ser per passejar.

Això va motivar que el recorregut es variés totalment i s'anés al Centre per la Diagonal Fiveller. A l'hora acordada per a la benedicció, 13.15, el Mossèn no hi era, va acabar la Missa més tard i passada la mitja va poder moure's la llarga cua que s'havia originat de vehicles aturats esperant l'aigua de l'hisop, cua que arribava a un tram de la carretera perquè a més dels vehicles antics, una quinzena, hi va haver uns cinquanta cotxes i alguns ciclistes que van voler beneir-se.

L'arrossada final, a la zona dels parcs, va estar un èxit.

185 st cristofol Ñ4386