• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Kike Fuentes

 

La trobada

Per Kike Fuentes
 enrique fuentes Nascut en el 1982, he viscut tota la meva vida a Cardedeu i fins a l'arribada de Podem no havia participat en política. Informàtic de professió, l'arribada del morat em va fer veure que solament a través d'organitzar-nos totes les persones de baix podríem evitar que el sistema ens seguís aixafant i guanyar un futur. Actualment treballo com a responsable de participació de Podem Catalunya.

La fal·làcia de Millo

El NAS núm. 183 - juny 2018 -

Per Kike Fuentes

El delegat del govern espanyol a enviat una carta a tots els ajuntaments de Catalunya perquè aquests garanteixin la "neutralitat en la gestió dels espais públics", aquesta frase que algú podria qualificar com a innocent comporta un missatge fal·laç amb tintes a un passat que cada vegada està més present .

L'alcalde de Terrassa (psc) va més lluny i planteja que ens podem manifestar en "en aquells espais que són personals o privats" sens dubte afirmacions com aquesta posen de manifest el que molesta que la ciutadania s'expressi i manifesti pacíficament, perquè si li molesten llaços grocs suposo que també li incomodarà les manifestacions dels jubilats o quan els indignats vàrem sortir a les places de tota Espanya en l'enyorat 15M de 2011.

Llegeix més:183 La fal·làcia de Millo

 

El futur de podem

El NAS núm. 181 - abril 2018 -

Per Kike Fuentes

En aquests dies s'estan celebrant les primàries de Podem Catalunya i jo em presento al consell ciutadà català (l'executiva del partit ) per la candidatura Som Podem Catalunya liderada per Noelia Bail. Molta gent em fa dues preguntes.

Per què et presentes amb tot el que ha passat en el partit?

La resposta és complexa però Podem Catalunya pot ser clau per tornar a connectar amb la classe treballadora que està desencantada amb el que està passant a Catalunya i a Espanya. La victòria de Ciutadans el 21 de desembre (arrossegant molt vot descontent de la classe treballadora) és un perill per al futur. Ciutadans cada vegada oculta menys les seves polítiques de dretes (tirant a extrema dreta) i aquestes són un atac constant als drets aconseguits per les nostres mares i àvies. En això Podem Catalunya té molt a dir perquè, en ser un partit en què les demandes socials prevalen sobre les demandes nacionals, pot ser un pont per atraure un electorat de classe treballadora i impedir l'auge de les forces d'extrema dreta i xenòfobes.

Llegeix més:181 El futur de podem

No són unes eleccions normals

El NAS núm. 177 - desembre 2017 -

Per Kike Fuentes

El dia 21 de desembre no serà una jornada electoral normal, aquestes eleccions no han estat convocades per la forma habitual, el govern del Partit Popular ha hagut d'aplicar l'article 155 de la constitució espanyola per convocar les eleccions. Un altre punt per entendre per què són especials aquestes eleccions és el succeït l'1 d'octubre i el 3 d'octubre. El dia 1 octubre vam veure una repressió sense justificació alguna cap a uns ciutadans que solament volien expressar la seva opinió posant una papereta dins d'una urna, però aquest dia també vam veure l'acte organització de la ciutadania per defensar els col·legis electorals (va ser un acte meravellós de veure i en el qual vaig participar en un col·legi de Barcelona) i el dia 3 d'octubre es va produir un acte de convivència dels quals fan història , davant el relat interessat per part dels poders de l'estat i els seus peons mediàtics vam veure com una altra vegada la societat catalana va donar una lliçó de civisme en la qual vam poder veure escenes tan representatives com a gent amb banderes republicanes, borbòniques o estelades passejaven juntes protestant per la repressió policial de l'1 d'octubre.

Llegeix més:177 No són unes eleccions normals

Cardedeu rumb al 2019

El NAS núm. 179 - febrer 2018 -

Per Kike Fuentes

Fa uns dies un amic em deia que, cada vegada que parlo del meu poble, em brillen els ulls d'orgull (aquesta vegada va ser parlant de l’aplec de Sant Hilari). És normal -- sempre li contesto--, és un poble on es viu molt bé i tranquil, està ben comunicat (això s'hauria de millorar en un futur) amb Barcelona, té un gran teixit associatiu i cultural.

A Cardedeu tenim unes fires que són de les més atractives del Vallès Oriental, sense ànim de polemitzar, diré que la meva preferida és la fira de Sant Isidre en què es conjunyeix tradició amb gastronomia.

Llegeix més:179 Cardedeu rumb al 2019

No ens anem, ens fan fora d'Espanya

El NAS núm. 175 - octubre 2017 -

Per Kike Fuentes

Escric aquestes línies el dia 2 d'octubre a la una del matí, després d'estar seguint tot el dia les votacions des de la seu de Podem Catalunya i de visitar 3 col·legis electorals (Cardedeu i Barcelona). El que s'ha viscut a Catalunya es diu repressió, no som conscients de la ferida que ha provocat en els catalans i catalanes, necessitarem molts anys per poder solucionar-les.

És intolerable castigar a un poble sol per fet de voler votar, la comunitat europea si vol ser punta de llança de la democràcia ha d'actuar i sancionar al govern d'Espanya, Rajoy ja no és un interlocutor vàlid per negociar amb la generalitat de Catalunya. La comunitat internacional ha de prendre les regnes de la negociació política a Catalunya i buscar una solució política, el poble català ens ho mereixem.

Llegeix més:175 No ens anem, ens fan fora d'Espanya

ENLLAÇOS