• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Plens Municipals

 

Plens Municipals

En aquesta secció trobareu els resums dels Plens municipals que es realitzen en el nostre municipi. Intentem recollir les aportacions de tots els regidors perquè els ciutadans puguin seguir les postures de tots i cadascun d'ells.

El NAS núm. 181 - abril 2018 -

El Ple de març es fa en dimecres i amb Joan Masferrer d’alcalde accidental

La Setmana Santa fa variar la data del Ple, ja que normalment seria en el dijous sant.

Xavier Navarro

181 ple f erc

El Ple, ja presidit per Joan Masferrer, abans que comencés la sessió ordinària, ha llegit la moció de l’Associació de Municipis per la Independència, que reclama l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i denuncia la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol. Es destaca la manca de separació de poders i la utilització de la Justícia per governar. Es demana a les institucions europees que no siguin còmplices d’una dictadura.

La van fer seva ERC, CUP, PDeCAT i GpC

Un cop aprovada l’acta del Ple anterior s’autoritza a una empleada de l’Ajuntament a que en hores que no ha d’estar a la feina, doni recolzament a una assessoria de Mataró.

Després es dóna el nom de Pere Comas i Duran al tram de l’actual carrer Esteve Barangé que va de l’Avinguda rei en Jaume al carrer Girona.

Llegeix més:Ple 28/03/2018

 

El NAS núm. 180 – març 2018 –

El Ple del 22 de febrer porta polèmica sobre el projecte de la Tèxtil Rase

Hurtado: “vendre patrimoni és treure un roc de la faixa. La gent no ho fa, per si té un mal de ventre”

Xavier Navarro

180 ple Ñ0993

L’alcalde, Enric Olivé (ERC) va donar per començat el Ple, com és habitual, a les set de la tarda del darrer dijous de mes. Poc públic, com és habitual també, i s’aprova el primer punt, la redacció de l’Acta del Ple anterior, sense cap objecció.

Compatibilitats de feines

Rafel Caballeria (ERC) exposa els dos punts següents, que són per autoritzar a persones de l’Ajuntament a que facin altres feines que no siguin compatibles. En un cas per a l’exercici d’una segona activitat pública, desenvolupant tasques de tècnic-assessor enginyer a l’Ajuntament de Vilalba Sasserra, fora de la jornada de treball assignada en aquest Ajuntament, i en l’altra per a l’exercici d’activitats privades consistents en realitzar tasques coma jutge autonòmic de patinatge de velocitat, també fora d’hores.

En el torn de paraules, Jaume Gelada (PP) diu que com en casos similars sempre ho aproven, però segueix opinant el mateix, que es va obrir la caixa de Pandora, que dubta de que sigui bona.

Tots hi donen suport, en els dos casos.

Llegeix més:Ple 22/02/2018

El NAS núm. 178 - gener 2018 -

El Ple extraordinari de desembre es va fer en dimarts 19, ja que el dijous hi havia eleccions

Xavier Navarro

178 ple N5039 1

El Secretari explica que es proposa incloure un punt per urgència perquè hi ha coses que s’han d’aprovar abans del dia 20.

El Punt del dia és: Aprovació de la modificació de les ordenances fiscals 2018 reguladores dels tributs municipals (aprovació definitiva)

Hi ha al·legacions contra les noves ordenances fiscals i Benet Fusté (CUP) diu que la llei no requereix gaires estudis nous, pel que es desestimen les al·legacions de veïns i PSC sobre les noves taxes per les escombraries. Així no es posen en risc les finances futures del poble.

Jordi Abad (GpC) diu que va votar en contra d’aquestes ordenances i ho tornarà a fer mentre l’IBI no baixi, ja que el resultat final és que puja el rebut. Sobre la resta hi està d’acord.

Llegeix més:ple 19/12/2017

El NAS núm. 179 - febrer 2018 -

El Ple de gener s’inicia amb la sala totalment ocupada per jubilats

Xavier Navarro

179 ple Ñ0328

El Ple comença puntualment a les set del vespre amb l’absència de la regidora Company, del PDeCAT. La sala de les Columnes està plena a vessar, bàsicament són jubilats que venen a protestar de la situació de les pensions, i han demanat a l’Ajuntament que puguin llegir un manifest de denúncia contra l’Estat per la puja del 0.25% mentre que els serveis bàsics ho fan fins i tot del 10%.

Mentre un d’ells llegeix el manifest, són molts els qui mostren cartells de: “+ pensión – corrupción”. En acabar la lectura, l’alcalde, Enric Olivé (ERC) diu que es tracta d’una congelació encoberta i el debat ja és global i afecta a tothom. Desitja que les seves demandes siguin escoltades.

S’aproven, sense que ningú tingui res a dir, els dos primers punts, l’aprovació de les Actes dels Plens anteriors i es passa a votar quina proposta es fa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per ocupar el lloc de jutge de pau substitut de Cardedeu.

Llegeix més:ple 25/01/2018

El NAS núm. 177 - desembre 2017 -

El Ple de pressupostos tenia 10 cadires reservades per als presos polítics

18.906.000,00 euros és el pressupost per al 2018

Xavier Navarro


177 ple N4772

El Ple del 30 de novembre va començar amb unes paraules de l’alcalde, Enric Olivé (ERC) on diu que cal desemmascarar botxins i col·laboradors necessaris de la situació actual. Dit això explica que començaran el Ple llegint un manifest de manera coral, ho faran les dones del Consistori. Es tracta d’un manifest unitari per eliminar la violència envers les dones, recordant que el dia 25 va ser un dia senyalat per a tenir present que s’està lluny d’haver eradicat aquesta xacra.

Entre les cadires del públic, escàs com és habitual, hi ha deu cadires reservades, amb el nom dels Consellers del Govern empresonats i dels presidents d’Omnium i l’ANC en idèntica situació. Davant la taula de cada regidor, a excepció de Jaume Gelada (PP) hi ha un dibuix amb les cares dels presos i demanant el seu alliberament.

Llegeix més:ple 30/11/2017

ENLLAÇOS