• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Plens Municipals

 

Plens Municipals

En aquesta secció trobareu els resums dels Plens municipals que es realitzen en el nostre municipi. Intentem recollir les aportacions de tots els regidors perquè els ciutadans puguin seguir les postures de tots i cadascun d'ells.

El NAS núm. 179 - febrer 2018 -

El Ple de gener s’inicia amb la sala totalment ocupada per jubilats

Xavier Navarro

179 ple Ñ0328

El Ple comença puntualment a les set del vespre amb l’absència de la regidora Company, del PDeCAT. La sala de les Columnes està plena a vessar, bàsicament són jubilats que venen a protestar de la situació de les pensions, i han demanat a l’Ajuntament que puguin llegir un manifest de denúncia contra l’Estat per la puja del 0.25% mentre que els serveis bàsics ho fan fins i tot del 10%.

Mentre un d’ells llegeix el manifest, són molts els qui mostren cartells de: “+ pensión – corrupción”. En acabar la lectura, l’alcalde, Enric Olivé (ERC) diu que es tracta d’una congelació encoberta i el debat ja és global i afecta a tothom. Desitja que les seves demandes siguin escoltades.

S’aproven, sense que ningú tingui res a dir, els dos primers punts, l’aprovació de les Actes dels Plens anteriors i es passa a votar quina proposta es fa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per ocupar el lloc de jutge de pau substitut de Cardedeu.

Llegeix més:ple 25/01/2018

 

El NAS núm. 178 - gener 2018 -

El Ple extraordinari de desembre es va fer en dimarts 19, ja que el dijous hi havia eleccions

Xavier Navarro

178 ple N5039 1

El Secretari explica que es proposa incloure un punt per urgència perquè hi ha coses que s’han d’aprovar abans del dia 20.

El Punt del dia és: Aprovació de la modificació de les ordenances fiscals 2018 reguladores dels tributs municipals (aprovació definitiva)

Hi ha al·legacions contra les noves ordenances fiscals i Benet Fusté (CUP) diu que la llei no requereix gaires estudis nous, pel que es desestimen les al·legacions de veïns i PSC sobre les noves taxes per les escombraries. Així no es posen en risc les finances futures del poble.

Jordi Abad (GpC) diu que va votar en contra d’aquestes ordenances i ho tornarà a fer mentre l’IBI no baixi, ja que el resultat final és que puja el rebut. Sobre la resta hi està d’acord.

Llegeix més:ple 19/12/2017

El NAS núm. 176 - novembre 2017 -

El Ple ordinari del 26 d’octubre va estat marcat pels presos polítics

El Ple d’octubre, just una setmana després de l’ajornat de setembre, va començar puntualment, amb l’absència de Laia Muñoz (CUP) de baixa maternal.

Xavier Navarro


176 ple 26 N4163

Davant els llocs de cada regidor del GpC, PDeCAT-D, CUP i ERC hi ha cartells demanant la llibertat dels presos polítics, res davant dels del PSC i una bandera espanyola cosida a una senyera davant el regidor del PP.

A la primera filera de seients del públic en hi ha dos de reservats, amb els noms de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Es comença votant per incloure en l’ordre del dia vàries mocions: una per exigir la llibertat dels presidents de l'ANC i d'Òmnium; una altra, per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya i una tercera per fer una modificació pressupostària.

Les dues primeres s’aprova la seva inclusió amb els vots de PP, PDeCAT-D, CUP, ERC i GpC, i l’abstenció del PSC. La tercera també té 13 vots favorables i 3 abstencions, en aquest cas del grup PDeCAT-D.

Llegeix més:ple 26/10/2017

El NAS núm. 177 - desembre 2017 -

El Ple de pressupostos tenia 10 cadires reservades per als presos polítics

18.906.000,00 euros és el pressupost per al 2018

Xavier Navarro


177 ple N4772

El Ple del 30 de novembre va començar amb unes paraules de l’alcalde, Enric Olivé (ERC) on diu que cal desemmascarar botxins i col·laboradors necessaris de la situació actual. Dit això explica que començaran el Ple llegint un manifest de manera coral, ho faran les dones del Consistori. Es tracta d’un manifest unitari per eliminar la violència envers les dones, recordant que el dia 25 va ser un dia senyalat per a tenir present que s’està lluny d’haver eradicat aquesta xacra.

Entre les cadires del públic, escàs com és habitual, hi ha deu cadires reservades, amb el nom dels Consellers del Govern empresonats i dels presidents d’Omnium i l’ANC en idèntica situació. Davant la taula de cada regidor, a excepció de Jaume Gelada (PP) hi ha un dibuix amb les cares dels presos i demanant el seu alliberament.

Llegeix més:ple 30/11/2017

El NAS núm. 176 - novembre 2017 -

Ple Municipal ordinari del 19 d’octubre amb tres regidors nous.

Calamanda Vila, Míriam Nogueras i Glòria Pascual van deixar els seus càrrecs

Xavier Navarro

176 ple 19 N4112

Enric Olivé, l’Alcalde, (ERC) dóna la benvinguda als nous regidors, que estan entre el públic, i agraeix a totes les persones que van defensar aquest ajuntament i les escoles per a poder votar, el seu valor.

Diu que ara es fa un Ple que es va tenir de posposar, però que encara és pitjor que s’empresoni a gent innocent per trencar la cohesió civil. “Exigim la llibertat dels presos polítics”.

A excepció dels regidors del PSC i PP tots porten un llacet groc a la solapa i tenen davant seu un cartell demanant la llibertat dels dos Jordis, Cuixart i Sánchez.

Llegeix més:ple 19/10/2017

ENLLAÇOS