• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Entrevistes

El NAS núm. 173 - juliol 2017 –

La Sussi es jubila

Després de 47 anys a l’Ajuntament de cara al públic

Per Xavier Navarro

173 sussi  N0735

La Sussi Busquet i Pujós s’ha jubilat després de 47 anys treballant a l’ajuntament de cara al públic. Somriure i predisposició a ajudar amb amabilitat són els qualificatius que més han utilitzat els ciutadans per referir-se la Sussi, la primera veu de l’Ajuntament quan es despenja el telèfon. Una dona petita, discreta i que molts trobarem a faltar.

La Sussi va estudiar a les Monges, a la Companyia de Maria, i com que van deixar de fer batxillerat, van provocar que estudiés comerç amb la Sra. Hermínia, que donava classes a casa seva.

Llegeix més:173 La Sussi es jubila

 

El NAS núm. 169 - març 2017 -

Andreu Canet Català, un “biberó” a Cardedeu

Record d’un protagonista de la Guerra civil

Xavier Navarro

169 lleva bibero M7538Andreu Canet és un dels fundadors de l’associació “La lleva del biberó-41” i ha dedicat molt de temps a reunir informació sobre la Guerra civil i el que van representar els “biberons” com els denomina, en la mateixa.

A casa seva , perfectament ordenat en àlbums i arxivadors hi guarda tot el que ha anat recollint durant anys.

L’associació

“De la meva lleva, la del 41 els qui vàrem sobreviure ens vam organitzar i fer una associació on mai vam pagar quota, diu. Hi ha també la del 40, però aquests no van arribar a organitzar-se, els vam convidar a venir i alguns participaven dels actes.”

Canet va obrint àlbums mentre parla. “Vaig ser cofundador de l’agrupació i delegat de Barcelona, i aquí tinc reportatges dels qui jo vaig organitzar. Aquí, al parc de la Ciutadella, hi havia l’alcalde Maragall i vam arribar a ser, segons els càlculs, amb famílies, unes 7.000 persones, però l’interessant és parlar de la guerra, no d’aquestes dades.” “Això sí, en Maragall va ajudar molt i la Núria Gisbert, no la de Gispert, aquesta era socialista, que era de l’ajuntament i qui s’encarregava d’ajudar-nos, també”

Llegeix més:169 Andreu Canet Català, un “biberó” a Cardedeu

El NAS núm. 164 - octubre 2016 -

Irene Ferioli

Artista Polifacètica

Antoni Blanché

164 entrevista Irene 1 f antoni blncheTinc la sort de viure en una casa on es valora molt l’art. Des de ben petita he palpat i valorat molt l’art en totes les seves vessants; els meus pares no són músics, però a casa sempre hem escoltat molta música i, gràcies a això, he desenvolupat la meva oïda. De fet, crec que és molt necessari que s’estimuli als nens des de ben petits en les diferents disciplines artístiques per què s’acabi traient tot el potencial que tenen a dins. El meu pare, a més, és dibuixant de còmic, i m’ha apropat les arts plàstiques, però no crec que això hagi influït en la meva decisió de dedicar-me a la il•lustració.

Llegeix més:164 Irene Ferioli

Tomeu Penya: Optimista ho som a tope i és l’últim disc que he tret, però també faré un repàs dels meus altres treballs

Diumenge dia 20 a la tarda el cantautor mallorquí tocarà al Tarambana fit a fit amb el públic

Per Núria Aymerich

166 Tomeu Penya 13Tomeu Penya ve a Cardedeu el proper diumenge dia 20 de novembre a les 18.30h en un concert de petit format al Tarambana.

El músic i cantautor mallorquí que porta 35 anys dalt dels escenaris amb la seva guitarra i el seu barret, afirma que se sent molt estimat a Catalunya i que l’ha tractat molt bé.

Què saps de Cardedeu?

De Cardedeu sé que vindré a fer el que m’agrada, música i cantar les meves cançons. Jo crec que sí que he estat a Cardedeu, perquè em sona molt, però deu fer trenta anys que vaig venir. Amb tantes actuacions... ara mateix no ho tinc present.

Què cantaràs a Cardedeu, optimista o nostàlgic?

Tot. Optimista ho som a tope i és l’últim disc que he tret però també faré un repàs dels meus altres treballs...

Llegeix més:166 Tomeu Penya: Optimista ho som a tope i és l’últim disc que he tret, però també faré un repàs...

El NAS núm. 163 - Setembre 2016

JOAN SERRA

ESTIL PROPI

Per Antoni Blanché

163 entrevista Joan 1 f antoni blanche
Vaig començar pintant grafittis als dipòsits abandonats i ara estudio el grau superior d’Arts aplicades al mur a la Llotja. Pot semblar el mateix, però no ho és: graffiti ve de grafia, de lletra; és una peça simple en què es transmet un missatge clar i concís. El que jo faig ara són murals: peces d’una major complexitat, rerefons, consistència i harmonia que ocupen tot el mur.

Llegeix més:163 Joan Serra - Estil Propi

ENLLAÇOS