• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Núria Aymerich

 

Cinc cèntims

Per Núria Aymerich 
 núria aymerich 2017 Sóc la co-directora de El NAS i potser per això m’agrada aquest espai en què puc dir el que penso tal qual, perquè explicar la història de Cardedeu des de la manera més objectiva possible és feina de El NAS, però això no vol dir que jo no en tingui una opinió molt personal d’allò que expliquem. I per això la columna, cinc cèntims del que penso.

Twitter: @nuriaaymerich
Bloc: nuriaaymerich.wordpress.com

Ells ho saben

El NAS núm. 180 - març 2018 -

Per Núria Aymerich

Jo no penso cedir ni un mil·límetre. Ja no. No penso negociar la meva llibertat, ni que em respectin, ni que em deixin de maltractar. Mai més. No penso perdonar tanta maldat, tanta injustícia, tant d’odi. Ara ja no. No em representa cap polític espanyol. No m’identifico amb la seva cultura, ni amb el seu territori, ni amb la seva llengua (que domino a la perfecció), ni amb la seva manera de funcionar, d’entendre els negocis o l’educació, ni amb la seva família reial, ni amb el seu parlament que no ens coneix, que inventa. Ni de lluny. No miro les seves televisions, ni llegeixo els seus diaris ni escolto les seves ràdios amb periodistes a moltes d’elles que fomenten l’odi, amb mentides, amb falsedat. Em fan mal. Res m’uneix amb aquesta Espanya rància, retrògrada, odiosa, tramposa, imperialista, dictadora, repressiva, que em menysprea, que no m’estima ni m’ha estimat mai. Fa temps que m’he divorciat. Quan parlen de la unitat d’Espanya els entenc. I tant! Espanya ha d’estar unida, és clar que sí, però és que Catalunya no és Espanya, ni ho ha sigut mai. I no m’entra en el cap, ni de canto, que hi hagi algú amb dos dits de cervell que, des d’aquí, els defensi.

Llegeix més:180 Ells ho saben

 

Amb mi no poden!

El NAS núm. 176 - novembre 2017 -

Per Núria Aymerich

Res, que no podran amb mi. Faltaria més! Amb la de temps que estic “mobilitzada”. Això de ser una República, doncs sincerament no ho tinc interioritzat. Ara bé, que ho serem sí. No tinc cap dubte. La gent em pregunta: “què, Núria, això ja està perdut, no?” M’ho pregunten perquè saben que sóc independentista fins el moll dels ossos i veuen que no dic ni “mu”. I no dic ni “mu” perquè estic molt cansada de defensar les raons per independitzar-nos. Ara penso que, a aquestes alçades, si algú encara no ho té clar, que s’ho faci mirar. Què no ha vist com actua el govern espanyol? Que no ha escoltat les mentides impunes dels seus dirigents? Que no ha vist com ens atonyinen? Com ens ho prenen tot? Si no ho tenien clar amb tots els arguments que els explicàvem nosaltres, que ja em sembla increïble que no ho tinguessin clar, que pensin amb els arguments que la gent del PP, C’s i PSOE els han donat. Així que no dic ni “mu” perquè no vull discutir. Però per dins penso: perdut???? A l’igual!

Llegeix més:176 Amb mi no poden!

Una foto, senyor President!

El NAS núm. 170 - abril 2017 -

Per Núria Aymerich

Heu anat a sopar mai amb el President de la Generalitat? Jo sí. I tan contenta! Ara ja puc fardar del petó que em va fer en Mas, de l’entrevista al Pujol i del sopar amb en Puigdemont.

Però del que vull parlar és que les persones som una mica... a veure si ho sé explicar.

Llegeix més:170 Una foto, senyor President!

Gràcies Alex,

El NAS núm. 172 - juny 2017 -

Per Núria Aymerich

Aquest mes en El NAS hem tingut una baixa. L’Alex. Feia set anys que treballava amb nosaltres i ha decidit canviar de feina, obrir-se a d’altres oportunitats i experiències. Certament estem molt contents per ell però, deixeu-me dir, ha estat un daltabaix.

Llegeix més:172 Gràcies Alex

Hurtado, PSC?

El NAS núm. 168 - febrer 2017 -

Per Núria Aymerich

Escoltava a Ramon Hurtado després del Ple quan Maria Rovira l’entrevistava per a RTVC sobre C10 Manteniments i Serveis SL, empresa municipal que ha agafat el servei de la neteja que fins ara feia CLECE, de Florentino Pérez. Deixeu-me fer un incís i felicitar a la Tele per les millores constants que realitza en la transmissió dels Plens, entre d’altres.

Llegeix més:168 Hurtado, PSC?

ENLLAÇOS