• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Mònica Casilari

 

De més verdes en maduren

Per Mònica Casilari 
 casilari Vinc de Barcelona i farà deu anys que visc a Cardedeu. Sóc llicenciada en Biologia i una mestra de Primària decebuda per les retallades a l’educació, la sanitat, els serveis socials i els drets laborals i democràtics.
Crec que cal rescatar les persones i no els bancs, perseguir la corrupció i el frau fiscal i abolir la monarquia i l’exèrcit.
A Cardedeu col·laboro amb el banc del temps, els tallers d’intercanvi lingüístic “Aprenem”, la Plataforma Stop Karting, Indignats, la PAH i ICV. Sóc membre de la cooperativa Som Energia i m’he adherit al Procés Constituent a Catalunya. Per a relaxar-me vaig a l’hort o a ballar salsa. Altres blocs que segueixo: Transition Network, The Oil Crash, L'hort Phoenicurus


Sumem ara o restarem després

El NAS núm. 140 - juliol 2014 -

Per Mònica Casilari

Com alguns/es de vosaltres ja sabreu, el 18 de juny, es va fer una trobada amb l’objectiu de crear una candidatura àmplia d’esquerres de cara a les pròximes municipals.

Llegeix més:140 Sumem ara o restarem després

 

Abstencionitis aguda

El NAS núm. 138 - maig 2014 -

Per Mònica Casilari

Feia anys que es constatava un augment significatiu de casos d'abstencionitis, una malaltia contagiosa que afectava la qualitat de vida de la ciutadania.

Llegeix més:138 Abstencionitis aguda

Com més serem, més riurem

El NAS núm. 130 - setembre 2013 -

Ja fa anys que vaig captar la ironia de la frase “a l’agost no passa mai res”. Jo em disposava a gaudir d’una Festa Major que esperava més tranquil•la que la de l’estiu passat, ... Ves per on, en algun magatzem hi havia pintura grisa d’oferta, un color lleig i trist com trist va quedar el mur que abans lluïa amb els diferents colors per la independència i contra el golf de Vilalba.

Llegeix més:130 Com més serem, més riurem

La transició, una revolució silenciosa

El NAS núm. 134 - gener 2014 -

Per Mònica Casilari

“Sentir, pensar i actuar”, “pensar globalment i actuar localment” i “els petits canvis són poderosos” són tres axiomes presents al “Moviment de Transició”. És l’esforç comunitari (escoles, universitats, empreses, barris, pobles, veïnats, ciutats, illes…), en més de 40 països, per organitzar-se i desenvolupar iniciatives que augmentin la capacitat de supervivència i benestar davant la perspectiva dels importants canvis que viurem en els pròxims anys, com a conseqüència de la decreixent disponibilitat dels recursos energètics fòssilsi el canvi climàtic.

Llegeix més:134 La transició, una revolució silenciosa

Només són quatre!

El NAS núm. 128 - juny 2013 -

L’Aurora és una dona optimista i creu que, excepte quatre, la majoria som bona gent. Se sent molt afortunada per tenir família, casa, salut i feina.

Un dissabte al vespre, després del cinema, en entrar als serveis va veure el terra ple de papers. Podia deixar-ho estar, com tothom, al cap i a la fi ella mai no els embrutava. Però aquell dia va pensar: si quatre embruten més del compte i també fóssim quatre que poséssim una mica més d’energia en redreçar-ho,... Llavors va recollir els papers i els va llençar a la paperera. Ella sabia que amb aquella petita acció en la intimitat d’uns serveis públics no solucionava res, però se sentia millor.

Llegeix més:128 Només són quatre!

Més articles...

  1. 126 El cavaller Sant Jordi

ENLLAÇOS