• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Toni Giménez

 

Fa pensar

Per Toni Giménez 
 gimenez Vaig néixer a Barcelona el 1959. Sóc cantant professional per a públic infantil i familiar des de 1977. Músic i compositor. Cantant folk per a adults. Professor de guitarra i de banjo. He realitzat gairebé 4.000 actuacions i he publicat, fins ara, 200 obres (138 discos i 62 llibres i cançoners). Sóc Doctor en Pedagogia i graduat en Magisteri. Les meves cançons són molt utilitzades en escoles, esplais i altres espais educatius i són difoses, arreu, a través de llibres text escolar, cançoners, llibres de música i enregistraments. Cançonaire i cançonetista, em consideren un expert en repertori infantil i en cançó tradicional i folk.

Web: tonigimenez.cat

BEN-AURA-DES

El NAS núm. 178 - gener 2018 -

Per Toni Giménez

Benaurades les persones que volent marxar voluntàriament d’aquesta vida, malden per trobar motius per no fer-ho, tot acceptant que els entrebancs i les dificultats del dia a dia no ens ho posen gens fàcil.

Benaurades les persones que es resisteixen tant com poden a sobrepassar els límits de velocitat establert perquè consideren que el respecte a la vida és quelcom sagrat.

Benaurades les persones que no volen luxes de cap mena perquè vol dir que han après que la riquesa econòmica és inversament proporcional a la riquesa espiritual

Llegeix més:178 BEN-AURA-DES

 

Badar

El NAS núm. 176 - novembre 2017 -

Per Toni Giménez

La infància és el gran moment de badar i no hauríem de perdre-ho a mesura que ens anem fent gras. Distreure’ns per qualsevol cosa que ens atrau, perdre l’atenció observant els detalls. Badar ens permet reflexionar alhora que mantenir-nos absents d’una situació que no ens interessa o que no ens agrada. De vegades fins i tot no en som conscients, és gairebé com un mecanisme automàtic de defensa, com els infants que s’adormen quan una situació els cansa o els avorreix. Badant passen millor les estones d’espera, també és un alliberament dels anys d’estudi quan les explicacions es fan feixugues i avorrides. Badar en certes trobades familiars, reunions de feina i festes en les que no acabem de sentir-nos a gust. Badar esdevé una mena d’alliberament, en especial per a les persones introvertides i tímides.

Llegeix més:176 Badar

Ataràxia

El NAS núm. 172 - juny 2017 -

Per Toni Giménez

Ataràxia fa referència a la tranquil·litat d’esperit, la serenitat, la impertorbabilitat, tant de l’anima com de la raó i també dels sentiments. És més que paciència, més que parsimònia, és una mena de calma interior profunda. Hauria de ser un dels nostres ideals personals: arribar a ser impertorbables. Sentir-se tan serè, tan equilibrat de ment i sentiment, que res no ens sobresalti ni ens tregui de polleguera.

Llegeix més:172 Ataràxia

Austeritat

El NAS núm. 174 - setembre 2017 -

Per Toni Giménez

Ser auster, o sigui, no tenir ni voler més del que realment necessitem. És un grau d’exigència personal i també una forma de sacrifici. L’austeritat és cosina germana de la humilitat. Austeritat, en especial, en els aspectes materials. Austeritat també en la nostra necessitat de desigs, austeritat fins i tot en la pròpia necessitat de necessitats. Com un llistó que no volem sobrepassar de manera conscient i voluntària. L’austeritat entesa com la fèrria voluntat de no excedir-se, com una mena de phrónesis, de prudència envers el nostre propi egocentrisme, no pas entesa com un càstig que ens autoimposem, a mena de purga de pecats capitals, sinó com un repte que ens proposem amb la clara intenció d’aconseguir-lo, amb l’objectiu d’integrar-lo en la nostra forma de vida.

Llegeix més:174 Austeritat

Ascensor

El NAS núm. 170 - abril 2017 -

Per Toni Giménez

Us heu adonat que la típica conversa a l’ascensor gairebé sempre ens porta a parlar del temps que fa? És l’excusa, d’entrada, com un calçador, que ens permet parlar d’altres temes, si és que hi ha temps per fer-ho.

Llegeix més:170 Ascensor

ENLLAÇOS