• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

 

Fa pensar

Per Toni Giménez 
 gimenez Vaig néixer a Barcelona el 1959. Sóc cantant professional per a públic infantil i familiar des de 1977. Músic i compositor. Cantant folk per a adults. Professor de guitarra i de banjo. He realitzat gairebé 4.000 actuacions i he publicat, fins ara, 200 obres (138 discos i 62 llibres i cançoners). Sóc Doctor en Pedagogia i graduat en Magisteri. Les meves cançons són molt utilitzades en escoles, esplais i altres espais educatius i són difoses, arreu, a través de llibres text escolar, cançoners, llibres de música i enregistraments. Cançonaire i cançonetista, em consideren un expert en repertori infantil i en cançó tradicional i folk.

Web: tonigimenez.cat

Ataràxia

El NAS núm. 172 - juny 2017 -

Per Toni Giménez

Ataràxia fa referència a la tranquil·litat d’esperit, la serenitat, la impertorbabilitat, tant de l’anima com de la raó i també dels sentiments. És més que paciència, més que parsimònia, és una mena de calma interior profunda. Hauria de ser un dels nostres ideals personals: arribar a ser impertorbables. Sentir-se tan serè, tan equilibrat de ment i sentiment, que res no ens sobresalti ni ens tregui de polleguera.

Register to read more...

 

Ascensor

El NAS núm. 170 - abril 2017 -

Per Toni Giménez

Us heu adonat que la típica conversa a l’ascensor gairebé sempre ens porta a parlar del temps que fa? És l’excusa, d’entrada, com un calçador, que ens permet parlar d’altres temes, si és que hi ha temps per fer-ho.

Register to read more...

Àgora

El NAS núm. 168 - febrer 2017 -

Per Toni Giménez

L’àgora era la plaça pública de les ciutats romanes clàssiques. Era el centre cultural, comercial i polític. Un lloc per fer-la petar, per fer la tertúlia, més enllà d’enfrontaments i discussions verbals i també un lloc per fer safareig.

Register to read more...

ÀGAPE

El NAS núm. 166 - desembre 2016 -

Per Toni Gimènez

Àgape és l’émor abnegat, l’estima desinteressada. Prové dels sopars que feien els primers cristians per estrènyer els llaços d’amistat que els unien.

Register to read more...

Essencials!

El NAS núm. 164 - octubre 2016 -

Per Toni Giménez

Cada ésser humà estableix la seva pròpia escala de valors. Amb tot, cal saber destriar els que ens són essencials.

Register to read more...

ENLLAÇOS