• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Toni Giménez

 

Fa pensar

Per Toni Giménez 
 gimenez Vaig néixer a Barcelona el 1959. Sóc cantant professional per a públic infantil i familiar des de 1977. Músic i compositor. Cantant folk per a adults. Professor de guitarra i de banjo. He realitzat 4.000 actuacions i he publicat més de 200 obres (142 discos i 66 llibres i cançoners). Sóc Doctor en Pedagogia i graduat en Magisteri. Les meves cançons són molt utilitzades en escoles, esplais i altres espais educatius i són difoses, arreu, a través de llibres text escolar, cançoners, llibres de música i enregistraments. Cançonaire i cançonetista, em consideren un expert en repertori infantil i en cançó tradicional i folk.

Web: tonigimenez.cat

Grisos

El NAS núm. 160 - maig 2016 -

Per Toni Giménez

L’escriptor Michael Ende al seu llibre Momo (un llibre imprescindible de llegir si volem deambular per un camí de saviesa, talment com ho són els llibres El petit príncep, Joan Salvador Gavina, Un món feliç, 1984, i Fahrenheit 450) parla dels homes grisos: éssers humans (ja siguin homes o dones) que xuclen el temps. Al meu entendre, aquestes persones són el paradigma de l’ésser humà actual en el món capitalista. Aquí teniu algunes de les seves característiques:

Llegeix més:160 Grisos

 

Febleses

El NAS núm. 158 - març 2016 -

Per Toni Giménez

Hi ha un seguit de punts febles de l’ésser humà, de debilitats que es van repetint generació rere generació i que tenen abast universal. La feblesa de l’ésser humà i la seva efimeritat esdevenen en una mena de contravalors que la nostra piràmide axiològica no hauria d’incloure mai:

Llegeix més:158 Febleses

Dubtar

El NAS núm. 154 - novembre 2015 -

Per Toni Giménez

En el deambular diari, en el dia a dia de les nostres vides, no acostumem a donar la millor versió de nosaltres mateixos (això ho deixem, si és que realment ho fem, per a ocasions concretes), ens exigim poc, ja sigui per mandra o per desinterès, i preferim no canviar perquè el nostre ego considera que ja ho fem tot prou bé.

Llegeix més:154 Dubtar

Aparentar

El NAS núm. 156 - gener 2016 -

Per Toni Giménez

Lluir vestits cars i de marca en dies assenyalats com per exemple el dia que es va a beneir la palma mentre que aquell home que penjarien a la creu recomanava humilitat i pobresa.

Llegeix més:156 Aparentar

Mediocritat

El NAS núm. 152 - setembre 2015 -

Per Toni Giménez

La massificació humana acaba anul•lant la bona educació. Som tants i tan diferents en actituds i valors que és aclaparador assimilar tanta varietat, en especial a les grans ciutats. Són molts els que defensen aquest gresol de cultures, aquesta barreja multiètnica, perquè el mestissatge és ric en els matisos, fet que ens enriqueix com a persones, però també és cert que la mediocritat es troba arreu on hi ha massificació d’éssers humans.

Llegeix més:152 Mediocritat

ENLLAÇOS