• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Toni Giménez

 

Fa pensar

Per Toni Giménez 
 gimenez Vaig néixer a Barcelona el 1959. Sóc cantant professional per a públic infantil i familiar des de 1977. Músic i compositor. Cantant folk per a adults. Professor de guitarra i de banjo. He realitzat gairebé 4.000 actuacions i he publicat, fins ara, 200 obres (138 discos i 62 llibres i cançoners). Sóc Doctor en Pedagogia i graduat en Magisteri. Les meves cançons són molt utilitzades en escoles, esplais i altres espais educatius i són difoses, arreu, a través de llibres text escolar, cançoners, llibres de música i enregistraments. Cançonaire i cançonetista, em consideren un expert en repertori infantil i en cançó tradicional i folk.

Web: tonigimenez.cat

Quatre?

El NAS núm. 139 - juny 2014 -

Per Toni Giménez

La matemàtica d’escola ens ensenya que dos més dos fan quatre i a partir aquí aquest fet queda establert per sempre més.

Llegeix més:139 Quatre?

 

EFIMERITAT

El NAS núm. 137 - abril 2014 -

Per Toni Giménez

La majoria de coses són de pas, gairebé res no perdura per sempre, com a molt, es transforma. Hi ha un moment de la nostra vida en què això es fa evident per molt que abans ens ho hagin dit o ho haguem llegit. Els records que ens queden de tot allò que hem viscut ens porten a reflexionar, a nivell individual, si temps passats foren millors. Qui ho sap, algunes vegades potser si, altres vegades, potser no.

Llegeix més:137 EFIMERITAT

Correu

El NAS núm. 133 - desembre 2013 -

Per Toni Giménez

A la infància se’ns presenta la figura del carter (ja sigui home o dona) com una professió atraient, tranquil•la i feliç. La persona que, amunt i avall, va repartint cartes i paquets, ja sigui a peu, en bicicleta, moto, cotxe o furgoneta, i que ens porta l’alegria de rebre la postal d’algun familiar de qui fa temps que no sabíem res, el paquet d’un amic que ens envia un regal per Nadal o la carta del nostre enamorat o enamorada que esperàvem amb ànsia i il•lusió.

Llegeix més:133 Correu

Diners

El NAS núm. 135 - febrer 2014 -

Per Toni Giménez

Si tens una malaltia greu, de difícil curació, preocupa’t de tenir diners: podràs pagar els millors metges i tindràs més possibilitats de sortir-te’n. Si algun dia vas a parar a la presó, no t’amoïnis, preocupa’t de tenir diners: pagaràs la fiança, per costosa que sigui, malgrat la barbaritat del teu delicte. Com deia la cançó: “Mentre hi hagi peles, el demés són trons”.

Llegeix més:135 Diners

Amistat

El NAS núm. 131 - octubre 2013 -

Diu la saviesa popular que ser amics és acceptar les nostres diferències. Això en el pla de les idees és molt bonic, però en el pla dels fets és més difícil. Fer amistat amb persones que pensen, senten i actuen diferent a nosaltres, ho fem poc sovint. Per a una persona pacifista és molt difícil fer amistat amb una persona de pensament neonazi.

Llegeix més:131 Amistat

ENLLAÇOS