• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Toni Giménez

 

Fa pensar

Per Toni Giménez 
 gimenez Vaig néixer a Barcelona el 1959. Sóc cantant professional per a públic infantil i familiar des de 1977. Músic i compositor. Cantant folk per a adults. Professor de guitarra i de banjo. He realitzat gairebé 4.000 actuacions i he publicat, fins ara, 200 obres (138 discos i 62 llibres i cançoners). Sóc Doctor en Pedagogia i graduat en Magisteri. Les meves cançons són molt utilitzades en escoles, esplais i altres espais educatius i són difoses, arreu, a través de llibres text escolar, cançoners, llibres de música i enregistraments. Cançonaire i cançonetista, em consideren un expert en repertori infantil i en cançó tradicional i folk.

Web: tonigimenez.cat

Platges

El NAS núm. 129 - juliol 2013 -

La platja és un dels llocs idonis per observar les conductes dels éssers humans i reflexionar sobre les relacions que s’estableixen entre els diferents membres d’una família, entre amics i coneguts i entre persones que no es coneixen de res.

Llegeix més:129 Platges

 

Professions

El NAS núm. 127 - maig 2013 -

La pràctica continuada d’observar el món dels infants és tota una escola d’aprenentatges. Habitualment, la mainada se sent molt atreta per professions com la d’escombriaire, carter, bomber, policia, mecànic, paleta, jardiner, perruquera, infermera... la majoria de nens i nenes juguen amb camions d’escombraries, grues, estris d’infermeria, pales, galledes, estris de perruqueria, cotxes de policia, camions de bombers...

Llegeix més:127 Professions

Paraules

El NAS núm. 125 - març 2013 -

Hi ha paraules que tenen una gran càrrega semàntica a nivell personal, com és el cas de “collons”, en català o de “coño”, en castellà, i hi ha paraules que tenen una gran càrrega semàntica a nivell social (com és el cas de “gilipollas” “hòstia” o l’expressió “fill de puta”). Fins i tot paraules que serveixen de suport com succeeix amb la paraula “tio”. Quantes vegades escoltem aquest mot en les converses habituals, fins i tot entre infants! La paraula per si sola poques vegades representa el que representa quan es contextualitza en escenaris específics, tot prenent una força punyent. Als nens i nenes, quan els ensenyem a parlar, els hauríem de fer adonar de la força que té la paraula, del mal i bé que pot fer una expressió concreta.

Llegeix més:125 Paraules

ENLLAÇOS