• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Toni Giménez

 

Fa pensar

Per Toni Giménez 
 gimenez Vaig néixer a Barcelona el 1959. Sóc cantant professional per a públic infantil i familiar des de 1977. Músic i compositor. Cantant folk per a adults. Professor de guitarra i de banjo. He realitzat 4.000 actuacions i he publicat més de 200 obres (142 discos i 66 llibres i cançoners). Sóc Doctor en Pedagogia i graduat en Magisteri. Les meves cançons són molt utilitzades en escoles, esplais i altres espais educatius i són difoses, arreu, a través de llibres text escolar, cançoners, llibres de música i enregistraments. Cançonaire i cançonetista, em consideren un expert en repertori infantil i en cançó tradicional i folk.

Web: tonigimenez.cat

Diners

El NAS núm. 135 - febrer 2014 -

Per Toni Giménez

Si tens una malaltia greu, de difícil curació, preocupa’t de tenir diners: podràs pagar els millors metges i tindràs més possibilitats de sortir-te’n. Si algun dia vas a parar a la presó, no t’amoïnis, preocupa’t de tenir diners: pagaràs la fiança, per costosa que sigui, malgrat la barbaritat del teu delicte. Com deia la cançó: “Mentre hi hagi peles, el demés són trons”.

Llegeix més:135 Diners

 

Correu

El NAS núm. 133 - desembre 2013 -

Per Toni Giménez

A la infància se’ns presenta la figura del carter (ja sigui home o dona) com una professió atraient, tranquil•la i feliç. La persona que, amunt i avall, va repartint cartes i paquets, ja sigui a peu, en bicicleta, moto, cotxe o furgoneta, i que ens porta l’alegria de rebre la postal d’algun familiar de qui fa temps que no sabíem res, el paquet d’un amic que ens envia un regal per Nadal o la carta del nostre enamorat o enamorada que esperàvem amb ànsia i il•lusió.

Llegeix més:133 Correu

Platges

El NAS núm. 129 - juliol 2013 -

La platja és un dels llocs idonis per observar les conductes dels éssers humans i reflexionar sobre les relacions que s’estableixen entre els diferents membres d’una família, entre amics i coneguts i entre persones que no es coneixen de res.

Llegeix més:129 Platges

Amistat

El NAS núm. 131 - octubre 2013 -

Diu la saviesa popular que ser amics és acceptar les nostres diferències. Això en el pla de les idees és molt bonic, però en el pla dels fets és més difícil. Fer amistat amb persones que pensen, senten i actuen diferent a nosaltres, ho fem poc sovint. Per a una persona pacifista és molt difícil fer amistat amb una persona de pensament neonazi.

Llegeix més:131 Amistat

Professions

El NAS núm. 127 - maig 2013 -

La pràctica continuada d’observar el món dels infants és tota una escola d’aprenentatges. Habitualment, la mainada se sent molt atreta per professions com la d’escombriaire, carter, bomber, policia, mecànic, paleta, jardiner, perruquera, infermera... la majoria de nens i nenes juguen amb camions d’escombraries, grues, estris d’infermeria, pales, galledes, estris de perruqueria, cotxes de policia, camions de bombers...

Llegeix més:127 Professions

Més articles...

  1. 125 Paraules

ENLLAÇOS