• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Toni Giménez

 

Fa pensar

Per Toni Giménez 
 gimenez Vaig néixer a Barcelona el 1959. Sóc cantant professional per a públic infantil i familiar des de 1977. Músic i compositor. Cantant folk per a adults. Professor de guitarra i de banjo. He realitzat 4.000 actuacions i he publicat més de 200 obres (142 discos i 66 llibres i cançoners). Sóc Doctor en Pedagogia i graduat en Magisteri. Les meves cançons són molt utilitzades en escoles, esplais i altres espais educatius i són difoses, arreu, a través de llibres text escolar, cançoners, llibres de música i enregistraments. Cançonaire i cançonetista, em consideren un expert en repertori infantil i en cançó tradicional i folk.

Web: tonigimenez.cat

Ataràxia

El NAS núm. 172 - juny 2017 -

Per Toni Giménez

Ataràxia fa referència a la tranquil·litat d’esperit, la serenitat, la impertorbabilitat, tant de l’anima com de la raó i també dels sentiments. És més que paciència, més que parsimònia, és una mena de calma interior profunda. Hauria de ser un dels nostres ideals personals: arribar a ser impertorbables. Sentir-se tan serè, tan equilibrat de ment i sentiment, que res no ens sobresalti ni ens tregui de polleguera.

Llegeix més:172 Ataràxia

 

Ascensor

El NAS núm. 170 - abril 2017 -

Per Toni Giménez

Us heu adonat que la típica conversa a l’ascensor gairebé sempre ens porta a parlar del temps que fa? És l’excusa, d’entrada, com un calçador, que ens permet parlar d’altres temes, si és que hi ha temps per fer-ho.

Llegeix més:170 Ascensor

ÀGAPE

El NAS núm. 166 - desembre 2016 -

Per Toni Gimènez

Àgape és l’émor abnegat, l’estima desinteressada. Prové dels sopars que feien els primers cristians per estrènyer els llaços d’amistat que els unien.

Llegeix més:166 ÀGAPE

Àgora

El NAS núm. 168 - febrer 2017 -

Per Toni Giménez

L’àgora era la plaça pública de les ciutats romanes clàssiques. Era el centre cultural, comercial i polític. Un lloc per fer-la petar, per fer la tertúlia, més enllà d’enfrontaments i discussions verbals i també un lloc per fer safareig.

Llegeix més:168 Àgora

Essencials!

El NAS núm. 164 - octubre 2016 -

Per Toni Giménez

Cada ésser humà estableix la seva pròpia escala de valors. Amb tot, cal saber destriar els que ens són essencials.

Llegeix més:164 Essencials!

ENLLAÇOS