• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Xavier Navarro

 

De Bàbia a Pernambuco

Per Xavier Navarro 
 navarrov2 Juntament amb la Núria Aymerich, codirigeixo aquesta publicació. La meva vocació de cronista i arxiver volent deixar constància i recull del que passa, m'ha portat a acumular fotografies i escrits des que tenia 13 o 14 anys. Aquesta columna, em dóna la llibertat de poder ser subjectiu i sortir de la crònica, moure’m de la Bàbia en què ens submergim de tanta i tanta informació difícil de creuar i aplicar a la vida diària i mirar les coses des de Pernambuco, on sembla que pots deixar enrere tantes responsabilitats i dir el que penso en una percepció de la realitat pròpia.

Twitter: @xavier_navarro_
Bloc: xaviernavarropascual.wordpress.com

16 anys de NAS

El NAS núm. 179 - febrer 2018 -

Per Xavier Navarro

Un llunyà febrer del 2002 sortia el primer número d’una revista nova a la vila. Es va fer una festa d’inauguració i els seus promotors, la Núria Aymerich i jo, vam rebre molts copets a l’esquena i ànims a fer una tasca il·lusionant.

En el Consistori del moment, una bona amiga, ara, ens demanava pels permisos, preparació, de com ho pensàvem fer... I a l’Ajuntament es va fer una porra de quants mesos duraria l’aventura. Tots van perdre.

Llegeix més:179 16 anys de NAS

 

Indecència

El NAS núm. 177 - desembre 2017 –

Per Xavier Navarro

M’ha costat molt trobar el qualificatiu de “tot plegat” i crec que Indecència és la paraula que més descriu el moment que vivim.

No hi ha legalitat. Els qui diuen defensar-la se la salten sense cap escrúpol. No hi ha justícia. El mateix fet si el fa un bàndol és severament castigat i si és l’altre passat per alt o fins i tot premiat. Només cal veure com gent jutjada i condemnada, amb el mateix cos legislatiu, està lliure sense cap mena de trava i d’altres senzillament acusats, sense haver estat jutjats, estan preventivament privats de llibertat.

Llegeix més:177 Indecència

Quinze anys

El NAS núm. 169 - març 2017 -

Per Xavier Navarro

A l’editorial de febrer del 2002 posàvem: “El NAS de Cardedeu neix com a periòdic independent des del que donar a conèixer, no sols les notícies més rellevants que han passat el darrer mes, sinó les opinions, comentaris i punts de vista dels qui són els seus protagonistes, en el fons tots els qui vivim al poble” El primer pas ja està donat, ara falta que el suport que hem tingut es mantingui.

Llegeix més:169 Quinze anys

No hem de ser tolerants amb els intolerants!

El NAS núm. 171 - maig 2017 -

Per Xavier Navarro

L’any 2000 vaig escriure aquesta columna a la revista Ull, repassant coses antigues el vaig trobar. L’amenaça ara ve d’altres bandes, del fanatisme religiós i del integrisme unionista.

Llegeix més:171 No hem de ser tolerants amb els intolerants!

El 2016 ha estat un any gris

El NAS núm. 167 - gener 2017 -

Per Xavier Navarro

Miriam Nogueras primera diputada de Cardedeu al Congreso de Madrid. I En Comú-Podemos la primera força en les eleccions estatals de final del 2015. En el primer cas més visibilitat de la nostra diputada, en el segon, no s’ha notat en res, perquè en la vida municipal no hi tenen paper. 600 anys de l’Aplec de Sant Hilari, però molt similar al d’anys anteriors.

Llegeix més:167 El 2016 ha estat un any gris

ENLLAÇOS