• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Quim Om

 

Olors

Per Quim Om 
 quim om Vaig néixer a Vic l’any 1939 i vaig estudiar Ciències Químiques a la UB. Tota la meva vida professional ha estat lligada amb l’aigua: vaig venir a Cardedeu  amb l’aigua i en vull marxar amb l’aigua. De jove, a Vic, era catalanista i d’adult i vell, a Cardedeu,  independentista. He estat regidor del meu poble durant divuit anys, els dos últims alcalde. Sóc l’avi de quatre nenes i un nen i pare d’un noi i una noia i el que em fa més feliç és poder estar tots junts. Tinc parella, i puc ben dir que, també, una bona vellesa.


Què hem fet!!!

El NAS núm. 177 - desembre 2017 –

Per Quim Om

Què creiem que passaria si declaràvem la república després dels fets de l’1O? Que no sabíem qui i com són els que manen al regne de España? Ens refiàvem d’una Europa que deixa morir a milers d’immigrants que s’embarquen per arribar-hi i aconseguir una vida suportable, impossible al seu país, que creiem s’indignaria al veure els maltractaments de l’1O a Catalunya?

No pensàvem que ho aprofitarien per matxacar-nos amb l’aplicació de l’article 29 (l’estat té atribucions per passar-se pels c….. qualsevol llei del país, i el poble? el poble a prendre …) que quan jo era petit ja se’n parlava?

Quan tardarem a recuperar, si és que ens deixen, la dosi d’autonomia que teníem abans de fer enfadar el govern del PP amb el suport de Ciudadanos i PSOE?

Hem de tenir confiança en els resultats del 21D si són favorables a partits independentistes?

Llegeix més:177 Què hem fet!!!

 

1 O

El NAS núm. 175 - octubre 2017 -

Per Quim Om

Ahir, avui som dilluns, em vaig sentir jove, em vaig treure més de quaranta anys del damunt.

Vaig veure ben assegut en un bon sofà, quelcom que pensava, millor dit, no ho havia pensat mai des de la instauració d’això que en diuen democràcia, no veure mai més.

En temps passats, per veure càrregues de grisos, havies d’anar amb “vambes” , tenir ganes de córrer i cridar contra la dictadura. Només ho veien els veïns dels carrers per on passaves i els vianants que no havien sortit ràpidament d’aquells verals.

Llegeix més:175 1O

Ajuntament vs Diputació

El NAS núm. 171 - maig 2017 -

Per Quim Om

Fa molt de temps, un any potser, ha desaparegut de Cardedeu l’oficina de la Diputació encarregada de la gestió del cobrament dels impostos i taxes de l’Ajuntament de Cardedeu i, crec, també, del de Cànoves.

Llegeix més:171 Ajuntament vs Diputació

Olor a perfum?

El NAS núm. 173 - juliol 2017 -

Per Quim Om

M’agraden els debats polítics. Fa molts anys, en època de l’anomenat “Ajuntament Democràtic de la Vila de Cardedeu”, els dies de Ple, hi anava de públic. El públic no era el d’ara, però sempre érem els mateixos, molt pocs, com sempre. Eren uns Plens divertits, amb molt debat i que et feien conèixer el que passava al poble i com eren els governants; per això hi anava.

Llegeix més:173 Olor a perfum?

M’agraden les zones de vianants

El NAS núm. 169 - març 2017 -

Per Quim Om

S’ha acabat la 1ª fase de l’ampliació de la zona de vianants del centre “històric”; ha quedat bé i queda tot el conjunt molt agradable… però poc trepitjat. Dic centre “històric” perquè de centre, gairebé, només li queda el nom. Fa de centre per la Festa Major, la Fira de Nadal, Els Tres Tombs, Els Reis, el mercat setmanal…

Llegeix més:169 M’agraden les zones de vianants

ENLLAÇOS