• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Miquel Pujadas

 

Una columna més

Per Miquel Pujadas 
 pujadas Nascut l'any 1972, he viscut tota la meva vida a Cardedeu; però no per això sóc dels de Cardedeu de tota la vida. Feliçment espatllat, vull dir casat, tinc un fill preciós. Què hauria de dir si no? Vaig ser regidor a l'Ajuntament des de 2001 fins a 2011, i treballo d'enginyer tècnic a l'Ajuntament de Granollers des de l'any 2000. Serà que els ajuntaments són com la meva segona llar? Sóc membre de diverses entitats i associacions de Cardedeu: Gegants, Diables, Trabucaires, l'Assemblea Nacional Catalana i la secció local d'ERC. I també he estat en la Campanya Contra el Quart Cinturó i en la Plataforma Salvem Vilalba. Vaig ser un dels fundadors del Garitu i estic orgullós, entre d'altres, d'haver portat els cinemes Verdi a Cardedeu o haver aconseguit una excel·lent biblioteca per a tothom. M'agrada la muntanya, la cuina, el cinema, la música, la història, les festes populars i la bona gent. Un somni: Una Catalunya lliure en un món més just, pròsper i ecològicament sostenible.


Quan em bull la sang i se’m glaça el cor

El NAS núm. 181 - abril 2018 -

Per Miquel Pujadas

Segurament en contrasts com aquests ara mateix hi estem immersos molts catalans i catalanes; i això, quan ja fa massa temps que dura no pot ser bo de cap de les maneres. Els sentiments de ràbia, por, orgull, dignitat, alegria, tristor, esperança, desànim... bombardegen quasi a diari la nostra fràgil existència; i és que des d’aquell tràgic 17 d’agost de l’any passat fins al dia d’avui patim i vivim en un “dragon khan” emocional de dimensions colossals i sense pal·liatius. Si hi ha algú que en major o menor mesura no s’hagi sentit en algun o altre moment remogut interiorment, és que no és persona o bé pateix d’una insensibilitat extrema.

Llegeix més:181 Quan em bull la sang i se’m glaça el cor

 

Tèxtil Rase, fàbrica de teixits culturals

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per Miquel Pujadas

I finalment l’embranzida definitiva per fer de la Tèxtil Rase l’espai de cultura de referència que Cardedeu necessita ha obtingut l’aprovació del Ple; i si tot va bé aquest mateix any començaran les obres de rehabilitació i condicionament de l’equipament, i abans de finalitzar el 2019 ja s’hi podrà començar a filar cultura de la bona.

D’ençà l’any 2004, quan l’Ajuntament va obtenir a través d’un conveni urbanístic la cessió de tot un enorme edifici catalogat de més de 3.000 m2 construïts, es van albirar un munt de possibilitats que ja feia temps s’anhelaven: un centre cívic, un casal de joves, espais versàtils i polivalents de relació, creació, reunió... Primer es va habilitar el petit espai de la Fusteria com a casal de joves; i mica en mica, d’una manera quasi artesanal, es va anar dotant de vida i dinamisme amb un búlder, tallers i cursos diversos, i activitats de l’Esplai entre d’altres. Després va venir la sala dels pilars que esdevindria la Sala Polivalent, magnífic espai compartimentable on s’hi han dut a terme festes vàries, exposicions, xerrades, assajos, quintos de Nadal, i fins i tot, eleccions i referèndums. I finalment faltava el cos principal, el de major capacitat, el que havia de relligar i amplificar-ho tot; però que la crisi econòmica i una certa manca de visió i d’oportunitat política van deixar aparcat sine die.

Llegeix més:180 Tèxtil Rase, fàbrica de teixits culturals

Renúncies anunciades

El NAS núm. 173 - juliol 2017 -

Per Miquel Pujadas

Ple prou tranquil i curt el de finals de juny si deixem de banda la sobrevinguda crispació i enrabiamenta dels regidors Hurtado i Quesada del PSC, que d’un temps ençà, a la més mínima ocasió fan palesa en les seves intervencions durant el torn de precs i preguntes. No sabem si han rebut ordres “dels de dalt” o que algun comissari local els ha exigit que pugin el to; però d’aquell fair play i sana discussió política dels temps de la Montserrat Cots o la Cristina Viader, s’ha passat a tirar de manual populista i cada cop més lerrouxista; que resumidament, tal i com defineix el mateix diccionari de l’Enciclopèdia Catalana, ve a ser demagògic, espanyolista i anticatalà.

Llegeix més:173 Renúncies anunciades

Pel president Companys

El NAS núm. 176 - novembre 2017 -

Per Miquel Pujadas

El passat 15 d’octubre vam commemorar el 77è aniversari de l’assassinat del molt honorable president Lluís Companys i Jover, qui fou condemnat a mort per les autoritats franquistes en l’única sentència d’aquest tipus a un president d'una nació democràticament escollit a la història d’Europa. Sentència que continua vergonyantment sense declarar-se nul·la per part de l’Estat Espanyol, i que lluny del restabliment d’aquest greuge històric i democràtic, fa només uns dies, el vicesecretari de comunicació del Partit Popular, el miserable Pablo Casado, amenaçava directament al president Puigdemont, i en conseqüència a la majoria de catalans, “¡Que no se repita la historia porque igual acaban como Companys!”

Llegeix més:176 Pel president Companys

Zones vermelles, zones sensibles

El NAS núm. 172 - juny 2017 -

Per Miquel Pujadas

Quan la pell del nostre cos presenta alguna zona vermella ho associem gairebé sempre a una zona irritada, que fa coïssor, que pica... i valga’m Déu si la zona vermella d’aparcament regulat cou i de valent!!!  

Llegeix més:172 Zones vermelles, zones sensibles

ENLLAÇOS