• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Kathy Raymond

 

La segona veu

Per Kathy Raymond 
 Raymond Vaig néixer a Minnesota (Estats Units), vaig passar l’any 1975 per Barcelona i l’any 1977 vaig tornar definitivament. L’any 1982 vaig venir a viure a Sant Pere de Vilamajor, però sempre he treballat i fet vida social a Cardedeu. Sóc professora de piano i flauta travessera a l’Escola de Música Lluís Cullell, de la qual en sóc directora des de l’any 1996. M’interesso pels processos neurològics de l’aprenentatge musical i pel paper d’aquest en la formació de la persona. Així mateix estimo el contacte amb la natura i m’interesso per temes relacionats amb la salut natural..


Busco remei

El NAS núm. 177 - desembre 2017 -

Per Kathy Raymond

Com si la situació actual local i mundial no fos suficient, m’han arribat dues informacions que intensifiquen la meva sensació que, si no trobem aviat un remei, estem perduts. Ara resulta que, quan creia que l’educació era la resposta, segons una enquesta de Gallup a Estats Units el nivell d’educació no coincideix en absolut amb la moderació en les idees polítiques i les creences; lluny d’obrir la ment a les opinions contràries i a la reflexió, l’educació fins i tot sembla portar a l’enrocament en les pròpies idees. Quina decepció.

Llegeix més:177 Busco remei

 

Lliçó d’història

El NAS núm. 175 - octubre 2017 -

Per Kathy Raymond

Mentre escric això el resultat de l’1-O és encara una incògnita, però durant aquest temps he après molt. Com jo, deu haver-hi molta gent que aquests dies ha pogut viure coses que només havíem llegit als llibres d’història (aquells llibres que relaten els esdeveniments del passat – tot i que ara he après que l’important no són els esdeveniments sinó qui són els narradors). En aquests llibres havíem llegit que a vegades una societat sencera es torna boja i la gent fa coses inexplicables, i sempre pensàvem: com és possible que hagi passat això? Doncs ara ho sé.

Llegeix més:175 Lliçó d’història

Invisibles

El NAS núm. 169 - març 2017 -

Per Kathy Raymond

Tan invisibles que no se sap el nombre d’afectats. A Cardedeu hi pot haver unes 125 persones, petits i grans, amb síndrome d’Asperger: persones d’aspecte normal amb intel·ligència normal o superior, “normalitat” que desapareix quan s’enfronten a la vida real. Els seus problemes són imputats a la seva personalitat i, sense les capacitats que exigeix la societat “neurotípica”, es queden socialment marginats, “invisibles dins de l’invisible”, com lamenta l’autor d’un blog a Internet. Si són diagnosticats es troben davant els mites que hi ha sobre la síndrome (personificats en Sheldon Cooper de la popular sèrie televisiva Big Bang Theory). Mites que, a part de perpetuar idees inexactes, deixen fora el sexe femení, que manifesta la síndrome de manera menys evident però igual de discapacitant, deixant les dones vulnerables a l’explotació i als maltractaments. Com a guinda del pastís, s’ha classificat com a una forma “lleu” d’autisme dins dels Trastorns de l’Espectre Autista (TEA), donant sovint a entendre que no calen ajudes ni atencions especials.

Llegeix més:169 Invisibles

Per què la clàssica?

El NAS núm. 173 - juliol 2017 -

Per Kathy Raymond

Diuen que a la Festa Major 2017 no hi haurà concert de música clàssica. Desconec les raons però la notícia em causa desànim. És un degoteig que no para. Programacions amb cada cop menys música “culta” (ai, si hi hagués un piano de cua...). Menys música a l’educació. Menys suport municipal als ensenyaments musicals. Música sonant a tot arreu cada cop més simple i feta amb meres fórmules per a vendre.

Llegeix més:173 Per què la clàssica?

El piano davant la crisi mundial

El NAS núm. 167 - gener 2017 -

Per Kathy Raymond

L’any 2017 es presenta ple de crisis polítiques i humanes i, tot i així, parlo de cultura. Tot i amb una sensació que n’hi ha de coses importants que se’ns estan escorrent com l’aigua pels dits, m’atreveixo a parlar de pianos.

Llegeix més:167 El piano davant la crisi mundial

ENLLAÇOS