• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

PSC

Tèxtil Rase privatitzada a benefici d’uns pocs

El NAS núm. 181 - abril 2018 -

Per PSC Cardedeu

A Llinars han tingut més sort amb els regidors de govern que els han tocat. Els “nostres” d'estil autoritari només han consultat a 30 persones de la colla per decidir com serà la futura Tèxtil Rase, amagant l’obra a la ciutadania i a les entitats de la vila. Ignoren demandes d'una residència per la gent gran i moltes altres de: cultura, social, salut, solidaritat, promoció econòmica.... escoltant i estudiant-t'ho bé es podrien encaixar gairebé totes, té 2.500 m²!! El primer projecte complint la normativa de centre cultural costava 5M€ i per retallar 1,7M€ ara ho fan amb normativa d'habitatge, eliminant l'aïllament acústic, megafonia, il·luminació, seguretat, salubritat, accessibilitat, places d'aparcament ... amb el que les sales satisfarien millor les necessitats de les entitats i protegirien als veïns si, com és de preveure, s’organitzen activitats escèniques a un espai de 2.000 persones d'aforament total. Per pagar els 2M€ que val la primera fase, ens han hagut d’endeutar, pujar impostos i  vendre terrenys perquè ja s’havien gastat els 4 M€ que disposaven al total de la legislatura per obres. Inclou només: un bar de cost 700 mil € i sales polivalents d'uns 1000 m² com les de l'actual Tèxtil Rase, 4 petits magatzems de 15 m² i 76 m² de WC's.

Llegeix més:181 Tèxtil Rase privatitzada a benefici d’uns pocs

 

Tèxtil Rase: 6 milions en un Tarambana i Polvorí faraònics tot l'any

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per PSC Cardedeu

El pressupost de l'arquitecte que ha projectat Tèxtil Rase perquè sigui un centre cultural és de 6 Milions €. ERC i CUP van despullar l'edifici de tot el necessari per a la cultura i la sostenibilitat ambiental i ara és de 4 M€. Han fet diferents fases i tret moltes zones que només s'enderroquen i refermen l'estructura i s'ha quedat en 3 M€ (500 milions de les antigues pessetes). Pugen l'IBI, ens hipotequen en 1M€ i vénen parcel·les per un altre milió. Serà "Un bar gastronòmic, circ, exposició de gegants, dansa, ludoteca, sales i despatxos per tècnics de cultura". Tot es pot fer ja a les actuals: Fusteria, Vila Paquita, Sala Sarau, bar-social 100 Setze, Teatre-Auditori, Esbarjo i Tèxtil Rase infrautilitzats. Per què no equipar per la cultura les sales actuals de la Tèxtil Rase? Què farem amb Vila Paquita, sala Sarau o el 100 Setze?

Llegeix més:180 Tèxtil Rase: 6 milions en un Tarambana i Polvorí faraònics tot l'any

Puja d’impotos per l’any 2018

El NAS núm. 178 - gener 2018 -

Per PSC Cardedeu

El govern de ERC i CUP han decidit entrar l’any 2018 pujant els impostos. Volien fer pujar la taxa d’escombraries en uns 500 mil € més, fent pagar en funció del valor cadastral de l’habitatge. El valor cadastral no te a veure amb la renda d’una família: els habitatges antics tenen valor baix per que no estan actualitzats i els nous alts per que el més sovint es compren amb hipoteca i reflecteix el valor real de mercat. Volien penalitzar qui s’havia vingut a viure recentment a Cardedeu, davant dels de tota la vida que tenen llar per herència. L’amenaça d’impugnació de la taxa pel PSC i l’oposició veïnal despertada a la vila han aconseguit aturar-la.

Llegeix més:178 Puja d’impotos per l’any 2018

La Generalitat deu a Cardedeu 1,4 milions en escoles bressol

El NAS núm. 179 - febrer 2018 -

Per PSC Cardedeu

A Cardedeu tenim dues escoles bressol, Els Daus i Can Serra, 81 i 94 places. Moltes són les famílies que cada any es queden sense guarderia pública. L’Estatut de Catalunya estableix que l’ensenyament de 0-3 anys és competència exclusiva de la Generalitat. Les retallades d’ERC i PDECAT han fet que de 1,800€/any/infant s’hagi passat 0€. El curs 2012-2013 es va deixar d’aportar als municipis 1.300 €/any/infant, tot hi haver signat convenis fins el 2015.

Una trentena de municipis socialistes ho van denunciar, i ara la Justícia ens ha donat la raó, obligant a la Generalitat a pagar la subvenció dels cursos 2012-15. La sentència favorable obre la porta a que tots els municipis de Catalunya reclamin el mateix deute. Cardedeu té 175 places i li pertocarien per conveni 682.500 €. En aquest temps les famílies i els ajuntaments han costejat un 83% del cost, mentre que el 17% restant ho ha hagut d’assumir la Diputació de Barcelona.

Llegeix més:179 La Generalitat deu a Cardedeu 1,4 milions en escoles bressol

Ara solucions! Ara iceta! Acte dissabte 16 desembre

El NAS núm. 177 - desembre 2017 –

Per PSC Cardedeu

Dissabte 16 de desembre a les 18 hores el PSC presentarà la candidata de Cardedeu al Parlament de Catalunya Ana Ampúdia Benet. Actualment treballa a l'àrea de relacions internacionals de la Diputació de Barcelona, és especialista en promoció econòmica i creació d'ocupació. Durant 9 anys va dirigir les relacions comercials i urbanes a diversos ajuntaments als Estats Units. A l'acte participaran: Jordi Terrades diputat al Parlament de Catalunya d'expert en territori i medi ambient de Granollers, Carlos Jiménez Villarejo exfiscal anticorrupció i el crim organitzat de l'Estat i exeurodiputat i ,Meritxell Batet professora de Dret Constitucional i actualment diputada al Congrés.

Llegeix més:177 Ara solucions! Ara iceta! Acte dissabte 16 desembre

ENLLAÇOS