• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

PSC

Tèxtil Rase: patrimoni cultural dels cardedeuencs en perill

El NAS núm. 184 – juliol 2018 –

Per PSC Cardedeu

El PSC encara no té resposta a les objeccions legals que vàrem presentar per escrit fa tres mesos a l'aprovació del projecte d'obra de reforma de la Tèxtil Rase que es va aprovar en el Ple Municipal de febrer.

Per fer obertures per ampliar el restaurant gastronòmic, el govern d'ERC i CUP enderroca la façana de la Tèxtil Rase que dona al carrer Llinars. En comptes de conservar el totxo vist, la revesteixen amb ciment i la pinten. Afegeixen una marquesina metàl·lica i de vidre enorme que és un obstacle visual per apreciar la façana. Sense cap informe d'un pèrit, afirmen que la coberta de formigó armat de la nau lateral oest és urgent enderrocar-la i substituir-la per una de fusta perquè no caigui, el que és un sobre cost per a l'obra injustificat i un canvi de material que no correspon a l'època. Fan pla i enrajolen el sostre d'aquesta coberta, en comptes d'ondulat i de maó com l'original. Volen instal·lar unes estructures metàl·liques per aires condicionats que sobre surten dels sostres, de nou donant aparença d'arquitectura actual. Tot aquest nyap fa impossible interpretar i reconèixer la memòria de la fàbrica tèxtil original de 1914. Perdem l'oportunitat d’enriquir culturalment Cardedeu amb patrimoni, així com de recuperar la inversió de la reforma en forma de visitants i turistes als que els hi agradaria més encara venir-nos a veure.

Llegeix més:184 Tèxtil Rase: patrimoni cultural dels cardedeuencs en perill

 

Los y las pensionsitas de Cardedeu se manifiestan, con toda la razón

El NAS núm. 183 - juny 2018 -

Per PSC Cardedeu

Desde hace meses, "Pensiones Dignas Ya" se concentra delante del ayuntamiento para reclamar una mejora de las pensiones y de la vida de los pensionistas de Cardedeu. En los últimos 10 años de recortes en Cataluña, las ratios de profesionales que asisten a las personas mayores no han hecho más que empeorar. Las listas de espera para asistencia médica, residencias y centros de día públicos son mucho más largas. En Cardedeu, el gobierno de ERC y CUP muestra una insensibilidad dolorosa: en vez de atender sòciosanitàriamente a las 430 personas de más de 85 años que tenemos, quieren gastarse 3,3 M € en construir un restaurante más en la Textil Rase que programe actividades festivas. En cambio, han recortado las subvenciones y los espacios para las entidades que organizan y activan a nuestros mayores, a las personas enfermas y a las que no llegan a final de mes. Dicen que las entidades son el corazón de Cardedeu, pero montan un negocio privado para organizar juergas con recursos públicos, en vez de ampliar las muy limitadas 20 plazas del centro de día Les Teixidores. Todo ello los condena a malvivir con el único cuidado de las familias cuando pueden, o solos en casa. Puigdemont dijo que "no había nada preparado", ni seguridad social, ni sistema de pensiones, ni financiación para la dependencia… en la República Catalana. Presidente Torra, ¿cómo se le ocurre afirmar que en ésas circunstancias se debería de haber tirado adelante con la Declaración Unilateral de Independencia? Cataluña y Cardedeu están en manos de unas personas que no escuchan a quienes queremos soluciones sociales públicas Ya!

Tèxtil Rase privatitzada a benefici d’uns pocs

El NAS núm. 181 - abril 2018 -

Per PSC Cardedeu

A Llinars han tingut més sort amb els regidors de govern que els han tocat. Els “nostres” d'estil autoritari només han consultat a 30 persones de la colla per decidir com serà la futura Tèxtil Rase, amagant l’obra a la ciutadania i a les entitats de la vila. Ignoren demandes d'una residència per la gent gran i moltes altres de: cultura, social, salut, solidaritat, promoció econòmica.... escoltant i estudiant-t'ho bé es podrien encaixar gairebé totes, té 2.500 m²!! El primer projecte complint la normativa de centre cultural costava 5M€ i per retallar 1,7M€ ara ho fan amb normativa d'habitatge, eliminant l'aïllament acústic, megafonia, il·luminació, seguretat, salubritat, accessibilitat, places d'aparcament ... amb el que les sales satisfarien millor les necessitats de les entitats i protegirien als veïns si, com és de preveure, s’organitzen activitats escèniques a un espai de 2.000 persones d'aforament total. Per pagar els 2M€ que val la primera fase, ens han hagut d’endeutar, pujar impostos i  vendre terrenys perquè ja s’havien gastat els 4 M€ que disposaven al total de la legislatura per obres. Inclou només: un bar de cost 700 mil € i sales polivalents d'uns 1000 m² com les de l'actual Tèxtil Rase, 4 petits magatzems de 15 m² i 76 m² de WC's.

Llegeix més:181 Tèxtil Rase privatitzada a benefici d’uns pocs

A Cardedeu en volem 10 línies de p3 i reduir les ràtios

El NAS núm. 182 – maig 2018 –

Per PSC Cardedeu

El PSC ens solidaritzem amb les reivindicacions dels pares i mares de l’escola pública a “Cardedeu en volem 10” línies i baixades de ràtios. El PSC l’any 2017 ja va denunciar en el Ple Municipal la passivitat amb el que el govern d’ERC i les CUP acceptaven sense oposar resistència les retallades de grups any rere any, debatent només si es feia per torn o per tria dels pares. Com ha denunciat la FaPaC durant el període 2011-2017 de governs de CDC i ERC han tancat 675 línies, 551 han estat a l'escola pública i 124 a l'escola concertada. Vuit de cada deu grups tancats son de la pública, per a una clara intenció del govern de la Generalitat de potenciar l'educació concertada enfront de la pública. USTEC-STEs explica que "hi ha famílies que, condicionades per la necessitat d'assegurar-se un lloc per al proper curs prop del seu lloc de residència, acaben optant per l'escola privada o concertada", a les quals els hi resulta més fàcil mantenir els grups, perquè només necessiten 19 alumnes per tancar la inscripció quan a la pública s’exigeixen 23 alumnes, sabent a més que a la privada poden intentar oferir el grup l’any vinent, abans de cancel·lar definitivament el concert del grup. Si a Cardedeu existeix una davallada demogràfica, és una oportunitat per recuperar les ràtios d’abans de la crisi i millorar la qualitat educativa.

Llegeix més:182 A Cardedeu en volem 10 línies de p3 i reduir les ràtios

Tèxtil Rase: 6 milions en un Tarambana i Polvorí faraònics tot l'any

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per PSC Cardedeu

El pressupost de l'arquitecte que ha projectat Tèxtil Rase perquè sigui un centre cultural és de 6 Milions €. ERC i CUP van despullar l'edifici de tot el necessari per a la cultura i la sostenibilitat ambiental i ara és de 4 M€. Han fet diferents fases i tret moltes zones que només s'enderroquen i refermen l'estructura i s'ha quedat en 3 M€ (500 milions de les antigues pessetes). Pugen l'IBI, ens hipotequen en 1M€ i vénen parcel·les per un altre milió. Serà "Un bar gastronòmic, circ, exposició de gegants, dansa, ludoteca, sales i despatxos per tècnics de cultura". Tot es pot fer ja a les actuals: Fusteria, Vila Paquita, Sala Sarau, bar-social 100 Setze, Teatre-Auditori, Esbarjo i Tèxtil Rase infrautilitzats. Per què no equipar per la cultura les sales actuals de la Tèxtil Rase? Què farem amb Vila Paquita, sala Sarau o el 100 Setze?

Llegeix més:180 Tèxtil Rase: 6 milions en un Tarambana i Polvorí faraònics tot l'any

ENLLAÇOS