• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

CUP

Candidatura d'Unitat Popular

 cup

Correu general: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Marta Cordomí: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Adrià Soler: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Twitter: @cupcardedeu

Facebook: InfoCUP Cardedeu

Som de poble, som així: existim i resistim!

El NAS núm. 184 – juliol 2018 –

Per CUP Cardedeu

Enguany fa 49 anys dels aldarulls d’Stonewall, un alçament popular iniciat el 28 de juny del 1969 protagonitzat per lesbianes, gais, bisexuals i trans com a resposta a les batudes policials LGBTI-fòbiques al barri de Greenwich Village de Nova York. Des d’aleshores, el moviment LGBTI ha protagonitzat grans lluites i grans victòries, també a casa nostra, als Països Catalans.

Tot i que en l’actualitat existeix un marc legal que protegeix formalment els drets de les persones LGBTI, les nostres vides continuen sent una batalla constant i esgotadora per poder ser, estimar, follar i, en definitiva, existir lliurement.

A les ciutats del país, especialment a Barcelona, el sistema capitalista ha vist en la necessitat d’espais segurs per a persones LGBTI un negoci lucratiu que no ha dubtat en aprofitar. Han mercantilitzat les nostres sexualitats i identitats, convertint-les en mercaderies per al benefici d’uns pocs i manllevant el potencial revolucionari que tenen.

Llegeix més:184 Som de poble, som així: existim i resistim!

 

ASSEMBLEA OBERTA

El NAS núm. 182 – maig 2018 –

Per CUP Cardedeu

Un dels grans reptes que hem entomat des de que vam entrar a govern ara fa 3 anys és com socialitzem, més enllà dels regidors i l'assemblea local, la presa de decisions sobre quines són aquelles polítiques que hem de dur a terme per aconseguir transformar el poble des d’una perspectiva d’esquerres.

No és una tasca senzilla. Venim d’una cultura política molt avesada a la delegació d’unes decisions que condicionen materialment les nostres vides a uns polítics suposadament experts. Tot i les demandes creixents de participació directa que s’han fet els darrers anys des dels moviments socials, ens cal engrescar a molta més gent a assumir el compromís individual que suposa tirar endavant un projecte col·lectiu d’aquestes característiques.

Llegeix més:182 ASSEMBLEA OBERTA

Insistim en el residu zero i el reciclatge

El NAS núm. 179 - febrer 2018 -

Per CUP Cardedeu

Parlar, i sobretot malparlar, de la gestió de residus és suculent pels discursos retòrics d’oposició assedegada de notícia, però convé informar-se i prendre consciència.

El passat desembre es va retocar la proposta inicial de taxa d’escombraries. S’havia plantejat en 5 tarifes per a domicilis, en trams entre 60 i 180 euros, en base al valor cadastral dels habitatges, per fer que els habitatges pretesament més rics paguessin fins a 44,50 euros anuals més, i els habitatges més pobres paguessin fins a 75,50 euros anuals menys. La proposta es va emplaçar a un estudi acurat de com revertir aquesta taxa sobre qui més té, tornant a la proposta d’un import únic: 135,50 euros anuals per cada habitatge, una taxa baixa respecte altres municipis.

Llegeix més:179 Insistim en el residu zero i el reciclatge

Aquest 8 de març, vaga general

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per CUP Cardedeu

Un dels objectius prioritaris de l’acció política de la CUP, i que marca el nostre ADN, és aconseguir una societat en què no es produeixi cap tipus de desigualtat per raó de sexe, gènere, o orientació sexual. Malauradament, encara som lluny d’assolir aquesta fita.

El 8 de març és el dia de les dones treballadores, i el moviment feminista aprofita aquesta diada per reivindicar els drets de les dones; denunciem les pitjors condicions laborals de les dones al mercat de treball i també al marge d’aquest, visibilitzem la violència masclista que patim dins i fora de la llar, assenyalem la manca de referents i la manca de reconeixement social de les aportacions de les dones a la història o als avenços realitzats com a societat, entre altres desigualtats que patim de manera quotidiana.

Llegeix més:180 Aquest 8 de març, vaga general

A favor dels impostos

El NAS núm. 178 - gener 2018 -

Per CUP Cardedeu

Els partits d’esquerres són els que utilitzen tots els instruments que tenen a l’abast per combatre les desigualtats. Un dels millors instruments per combatre les desigualtats i redistribuir la riquesa que tenen els ajuntaments són els impostos. D’una banda perquè el simple fet de cobrar-los ja redueix les desigualtats: les persones riques -en diners o patrimoni- paguen més impostos que les que tenen menys i això té un efecte anivellador. De l’altra perquè augmentar la recaptació permet gastar més en aquells aspectes que contribueixen a reduir les desigualtats i la pobresa. A Cardedeu, per exemple, des que la CUP és al Govern la despesa social ha augmentat més d’un 20%. Això s’explica, en part, perquè l’Ajuntament de Cardedeu ha pogut recaptar més aquests anys del que ho feia durant els anys més intensos de la crisi, però també perquè el govern del que forma part la CUP ha prioritzat la inversió en benestar: la despesa social ha augmentat 6 vegades més del que ha augmentat el pressupost, ampliant les prestacions socials i beques o reallotjant totes les llars en risc d’exclusió residencial.

Llegeix més:178 A favor dels impostos

ENLLAÇOS