• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

CUP

Candidatura d'Unitat Popular

 cup

Correu general: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Marta Cordomí: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Adrià Soler: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Twitter: @cupcardedeu

Facebook: InfoCUP Cardedeu

Insistim en el residu zero i el reciclatge

El NAS núm. 179 - febrer 2018 -

Per CUP Cardedeu

Parlar, i sobretot malparlar, de la gestió de residus és suculent pels discursos retòrics d’oposició assedegada de notícia, però convé informar-se i prendre consciència.

El passat desembre es va retocar la proposta inicial de taxa d’escombraries. S’havia plantejat en 5 tarifes per a domicilis, en trams entre 60 i 180 euros, en base al valor cadastral dels habitatges, per fer que els habitatges pretesament més rics paguessin fins a 44,50 euros anuals més, i els habitatges més pobres paguessin fins a 75,50 euros anuals menys. La proposta es va emplaçar a un estudi acurat de com revertir aquesta taxa sobre qui més té, tornant a la proposta d’un import únic: 135,50 euros anuals per cada habitatge, una taxa baixa respecte altres municipis.

Llegeix més:179 Insistim en el residu zero i el reciclatge

 

A favor dels impostos

El NAS núm. 178 - gener 2018 -

Per CUP Cardedeu

Els partits d’esquerres són els que utilitzen tots els instruments que tenen a l’abast per combatre les desigualtats. Un dels millors instruments per combatre les desigualtats i redistribuir la riquesa que tenen els ajuntaments són els impostos. D’una banda perquè el simple fet de cobrar-los ja redueix les desigualtats: les persones riques -en diners o patrimoni- paguen més impostos que les que tenen menys i això té un efecte anivellador. De l’altra perquè augmentar la recaptació permet gastar més en aquells aspectes que contribueixen a reduir les desigualtats i la pobresa. A Cardedeu, per exemple, des que la CUP és al Govern la despesa social ha augmentat més d’un 20%. Això s’explica, en part, perquè l’Ajuntament de Cardedeu ha pogut recaptar més aquests anys del que ho feia durant els anys més intensos de la crisi, però també perquè el govern del que forma part la CUP ha prioritzat la inversió en benestar: la despesa social ha augmentat 6 vegades més del que ha augmentat el pressupost, ampliant les prestacions socials i beques o reallotjant totes les llars en risc d’exclusió residencial.

Llegeix més:178 A favor dels impostos

Sense por

El NAS núm. 174 - setembre 2017 -

Per CUP Cardedeu

Escrivim aquestes línies per a la columna del NAS des del dolor. Un cop més hem posat els morts. El poble hem posat els morts en un conflicte global alimentat per anys de guerra i misèria. Les seves guerres. Les dels mercaders de la mort. Venedors d'armes amb corona i caps d'estat assedegats de petroli. Les seves guerres, les nostres morts.

Aquest cop ha tocat a prop, a Barcelona i Cambrils. Estem demostrant però, que sabem posar-nos dempeus i sense por. En l'àmbit quotidià ens cal refer els llaços comunitaris allà on s'hagin pogut desfer. No deixarem de ser pobles acollidors i diversos, i la nostra responsabilitat serà la de prevenir-nos del fanatisme religiós, així com del racisme i la xenofòbia.

Llegeix més:174 Sense por

El 21D triem ruptura

El NAS núm. 177 - desembre 2017 –

Per CUP Cardedeu

El passat 12 de novembre a Granollers la CUP va aprovar, en assemblea nacional, presentar-se a les eleccions del 21-D. Un cop més ens hem refermat en el caràcter assembleari de la nostra organització en la presa de decisions. A més, les diputades que han complert la legislatura de forma completa no podran repetir com a candidates. Això ens referma també en els nostres criteris ètics on generem mecanismes que evitin la professionalització de la política i les seves conseqüències.

Considerem aquestes eleccions il·legítimes i imposades, tot i això, donat que l'independentisme no ha contemplat de forma majoritària el boicot a aquestes, la CUP considerem que és important que s'escolti la nostra veu.

Llegeix més:177 El 21D triem ruptura

Dos anys al govern

El NAS núm. 173 - juliol 2017 -

Per CUP Cardedeu

Ara fa dos anys que vam signar l'acord de govern amb ERC. Un acord que garantia un Ajuntament d'esquerres, dotava de majoria el nou govern i marcava un pla d'actuació.

Per definir aquest pla, ens vam qüestionar objectius i fixar prioritats, amb especial èmfasi a les polítiques de drets socials, ambientals i culturals amb el clar objectiu de recuperar Cardedeu per a les persones.

Llegeix més:173 Dos any al govern

ENLLAÇOS