• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

POLÍTICA

Cassolada contra els judicis a independentistes

Unes setanta persones es reuneixen davant de l’Ajuntament

23/03/2018 Redacció

181 mani dia 22 Ñ1619

El dia 22 de març, en convocar-se un Ple al parlament per presentar a la investidura com a President a Jordi Turull, es va saber que el jutge Llerena havia cridat a declarar a molts líders independentistes, entre ells al mateix candidat, amb la petició del Fiscal de tancar-los a tots a la presó.

En poques hores es van convocar cassolades de protesta davant els ajuntaments, i Cardedeu no va ser una excepció. La convocatòria dels CDR va ser secundada per l’ANC i a les vuit del vespre unes setanta persones es van reunir a la plaça Sant Joan amb pots, i estris de cuina fent-los sonar com a protesta.

Llegeix més:181 Cassolada contra els judicis a independentistes

 

L’Ajuntament rep un estudi de planejament urbanístic

Elaborat per la Diputació de Barcelona, el document dona pautes per una futura revisió del POUM

02/03/2018 Redacció

180 estudi poumL'Ajuntament ha rebut un estudi de planejament urbanístic. Com vam dir en un NAS anterior, l'estudi "El planejament general urbanístic de Cardedeu. Diagnosi i estratègies d'actuació urbanística" elaborat per la Diputació de Barcelona s'ha encarregat coincidint amb el desè aniversari de l'aprovació de l'actual Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, i dona pautes per una futura revisió del POUM. Joan Masferrer, regidor d’Urbanisme destaca que “no és gens vinculant i que només vol ser orientatiu per a decisions que futurs governs puguin prendre més endavant; per part d’aquest govern no hi ha previst iniciar cap tràmit”.

L’ha redactat el Taller d’arquitectura i territori SLP, amb José González Baschwitz, arquitecte i Esteve Martínez Adrover, estudiant d’arquitectura.

Fa un estudi força exhaustiu de les necessitats de Cardedeu a nivell urbanístic i es poden destacar diverses coses: El Pla general d’ordenació urbanística del municipi de Cardedeu va ser aprovat definitivament en Maig de 2007. Aquesta data coincideix amb l’inici de la crisi immobiliària i financera que hauria de canviar completament el nostre context socioeconòmic. Aquest fet ha comportat una paràlisi del desenvolupament urbanístic durant els darrers anys.

Vàries iniciatives que es van valorar no han seguit per diversos motius. l’ARE prevista al Pla de les Parets no va superar l’aprovació provisional de 30 de setembre de 2010, en no poder dur a terme a temps les prospeccions arqueològiques que havia demanat el Departament de Cultura. Preveia la construcció de 842 habitatges (amb un 55% d’habitatge protegit) en una superfície de 17,2 hectàrees situades al Sòl urbanitzable delimitat.

Llegeix més:180 L’Ajuntament rep un estudi de planejament urbanístic

Un altre dilluns per demanar la llibertat dels presos polítics

I “ens reunirem totes les vegades que faci falta”

13/02/2018 Redacció

180 dilluns Ñ0920

Dilluns 12 de febrer va ploure. Malgrat això unes 60 persones es van reunir per, com cada dilluns, recordar que hi ha presos polítics i no han de sentir-se sols.

La trobada a la plaça de Sant Joan es va traslladar a la Sala de les Columnes, on torna a haver-hi la urna del 1-O on depositar les cartes que s’envien als presos i una altre on posar diners per a la Caixa de Resistència. Una caixa que en els dilluns des de gener ha recollit més de 2100 euros que han de servir per pagar multes, despeses judicials, viatges de les famílies a veure els seus presos...

Llegeix més:180 Un altre dilluns per demanar la llibertat dels presos polítics

Llaç lluminós per recordar als presos polítics

Simultàniament a Barcelona es va fer una manifestació que va acabar a La Model

21/02/2018 Redacció

llums Ñ0957


Unes tres-centes persones es van reunir davant de l'Ajuntament divendres 16 de febrer, per a fer amb el llum dels mòbils un llaç recordant que fa 4 mesos que els Jordis estan segrestats, en paraules de Dani Rangil, coordinador local de l'ANC

"És fonamental que no normalitzem allò que hauria de ser excepcional. Hauria de ser excepcional que siguin a la presó els líders de les entitats que han convocat les manifestacions més grans i més cíviques del món, acusats de rebel·lió i sedició, i que estiguin en llibertat els ultres de la Blanquerna o que els qui volen convertir Catalunya "en un Ulster que te cagas" estiguin de Cañas; que sigui a la presó el conseller del cos policial que va resoldre els atemptats d'agost i que estigui en llibertat el ministre per qui treballava el cap dels terroristes; que sigui a la presó un home de pau i vicepresident del govern català i que estigui en llibertat un tal M. Rajoy, que rebia sobres en negre d'una gran trama de corrupció".

Llegeix més:180 Llaç lluminós per recordar als presos polítics

Un estudi de planejament urbanístic dóna pautes per una futura revisió del POUM

Elaborat per la Diputació de Barcelona i s'ha lliurat a l'Ajuntament

30/01/2018 Redacció

179 estudi urbanisme Enric i diputat Mut 2

Divendres 26 de gener, l'alcalde Enric Olivé va rebre el document de la mà del diputat delegat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, i de la gerent dels Serveis d'Urbanisme, Habitatge i Activitats, Maria Xalabarder. L'estudi, anomenat: "El planejament general urbanístic de Cardedeu. Diagnosi i estratègies d'actuació urbanística" ha estat elaborat per la Diputació.

Llegeix més:179 Un estudi de planejament urbanístic dóna pautes per una futura revisió del POUM