• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

POLÍTICA

Concentració davant l’Ajuntament de Cardedeu

175 concentracio dia 20 N3408

El dia 20 ha estat, per ara, el més agressiu per part de l’estat espanyol en contra de les institucions catalanes. Registres sense ordre judicial, detencions a domicilis particulars... fins i tot fent baixar del cotxe en el moment d’acompanyar als fills a l’escola.

L’atropellament és de tal magnitud que centenars de milers de persones han sortit al carrer per defensar les diferents seus del Govern, que han estat envaïdes per la Guardia Civil.

Les concentracions més grans estan a Barcelona, però a la major part de poblacions, sense convocatòria formal, s’ha reunit gent a les 20h davant els ajuntaments.

Llegeix més:175 Concentració davant l’Ajuntament de Cardedeu

 

Comunicat de l’Ajuntament de Cardedeu en relació a la Instrucció 1/2017 de la Fiscal en Cap Provincial de Barcelona

19/09/2017

La Policia Local de Cardedeu ha rebut la Instrucció 1/2017 que la Fiscal en Cap Provincial de Barcelona ha dirigit als Mossos d’Esquadra amb expressa petició de trasllat a les Policies Locals de Catalunya.

Un cop llegida la Instrucció, l’Ajuntament de Cardedeu vol fer les consideracions següents:

- Avui mateix, l’Ajuntament ha dirigit un escrit a la Fiscal en Cap Provincial de Barcelona per tal que deixi sense efecte la seva Instrucció, ja que aquesta entra en contradicció amb l’acord adoptat per la “Comisión Nacional de Coordinación de la Policia Judicial” on s’especifica clarament que les Policies Locals només podran actuar com a policia judicial en unes concretes infraccions penals especificades en el propi conveni.

- La resolució del Tribunal Constitucional, com diu la Instrucció, exigeix que “se abstengan de iniciar, tramitar, informar o dictar, en el ámbito de sus respectivas competencias, acuerdo o actuación alguna que permita la preparación y/o la celebración del referéndum...”. Més endavant afegeix: “La notoriedad de la prohibición de los actos de organización del denominado referéndum .....”. Per tant, tal com també diu l’informe del Secretari General de l’Ajuntament de Barcelona, de 15 de setembre, la suspensió no autoritza cap interpretació que comporti una suspensió, limitació o restricció del ple exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques.

Llegeix més:175 Comunicat de l’Ajuntament de Cardedeu en relació a la Instrucció

El Govern de Cardedeu fa un decret de suport al Referèndum

L’endemà de la convocatòria és un dels molts Ajuntaments que posarà urnes

07/09/2017 Redacció

decret adhesió

Aprovada pel Parlament la llei del Referèndum, poques hores després el Govern espanyol envia cartes a tots els ajuntaments amenaçant als qui donin cap mena de suport per a que aquest es realitzi.

La resposta de molts ajuntaments, un d’ells de Cardedeu ha estat fer un Decret de suport a l’1-O. El Govern en ple ho fa, i els grups de l’oposició, tret del PP i el PSC, s’hi adhereixen també via xarxes socials

La Marxa de torxes acaba amb una votació simbòlica

La vigília de la Diada ja té diversos actes tradicionals a Cardedeu

13/09/2017 Redacció

175 marxa torxes N3090

Alguns d’ells són el sopar míting de la CUP, la Marxa de Torxes o la lectura de poemes patriòtics. Amb el temps hi ha hagut variacions, principalment de lloc, però també de forma. Aquest 2017 el sopar popular, unes 80 persones, s'ha fet a la plaça Sant Corneli. Presidit pel faristol estelada, ha comptat amb una intervenció d'Arran, la lectura del poema d'Estellés "La rosa de paper", molt adequat per al moment, ja que passa de mà en mà, tots saben que hi és però els qui la persegueixen amb males intencions no la troben.

Llegeix més:175 La Marxa de torxes acaba amb una votació simbòlica

Volem urnes i vots!

Parlaments, sopar i música a un mes del 1-O

05/09/2017 Redacció

174 falta un mes  N2931

El primer de setembre, l’ANC i Suma+e van voler celebrar que només falta un mes per a la data del referèndum.

L’escenari de la plaça Alsina tenia al darrera un mural inacabat, amb els color i estàtica de la campanya pel SI. Alfred Sa, de l’ANC va recordar també que 10 dies per l’11 de setembre i 5 perquè el Parlament aprovi la Llei de Transició. Parla davant unes 110 persones i destaca que aquests dies el Parlament tindrà molta importància i la gent també, “perquè serà necessari per defensar-nos”

Llegeix més:174 Volem urnes i vots!