• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

SOCIETAT

A Cardedeu es van denunciar 10 desaparicions l’any passat

La majoria de persones s’acaben localitzant al mateix lloc que havien desaparegut i, habitualment, retornen voluntàriament

19/04/2018 Redacció

El 30 de març, amb motiu del Dia Internacional dels Desapareguts, la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra va participar en un acte homenatge a les persones desaparegudes sense causa aparent que es va fer a Cornellà.

En el mateix, es va explicar que el Cos de Mossos d’Esquadra va gestionar durant l’any passat un total de 4.356 denúncies per desaparicions, de les quals un 94% es van resoldre abans d’un mes i un 98% de les persones que havien desaparegut es van localitzar en un any. El 72% de les persones que van retornar voluntàriament ho van fer durant els primers 4 dies, durant la primera setmana ho van fer el 86%.

Llegeix més:181 A Cardedeu es van denunciar 10 desaparicions l’any passat

 

37 policies per a una població de 18.318 habitants

Com cada any, la Policia Local fa una memòria de la seva actuació

17/04/2018 Redacció

182 memoria polica detencions

La Memòria de la Policia Local del 2017 l’encapçala un escrit de l’alcalde, Enric Olivé que no vol evitar fer una referència al que és la Policia.

“Acabem de tancar un 2017 que restarà en la nostra memòria per sentiments i motius, grats i ingrats a l’hora. Hem pogut comprovar la força pacífica d’un poble, el nostre, en defensa d’uns ideals que anaven molt més enllà d’un posicionament polític i acabaven donant el sentit a paraules tan valuoses com a la democràcia, els drets i les llibertats. Han estat també uns moments molt difícils, en els que hem pogut saber fins a quin punt hi havia qui estava disposat a utilitzar la violència com a recurs sense fi i, ho va fer per a mantenir una situació de greuge vers el nostre país. Les imatges que vàrem veure durant dies, rememorant d’altres de temps que creiem superats, ens quedaran marcades per sempre.

Llegeix més:182 37 policies per a una població de 18.318 habitants

Durant tot el mes de març Cardedeu, com el país, en mobilització constant

Per diversos motius i amb el denominador comú per protestar per actuacions del Govern del PP, la ciutadania surt al carrer en manifestacions i concentracions

16/04/2018 Redacció

181 manis varies dies 15 16 Ñ1507

Durant el mes de març la mobilització als carrers ha estat constant, per part de diferents i variats col·lectius. Cada dilluns, a excepció del dia 19, entre 100 i 300 persones es reuneixen davant l’Ajuntament per protestar per l’empresonament de polítics independentistes. Es llegeixen manifests i recullen cartes per enviar als presoners.

Diumenge , 11 de març, es va fer una manifestació per la República, el 15, es va anar col·lectivament en tren o vehicles particulars a Barcelona, per mostrar el rebuig als registres a la Generalitat i a Omnium, el dia 16, divendres, van ser uns tres cents davant l’Ajuntament recordant que feia cinc mesos que els Jordis són a la presó. Aquesta concentració substituïa a la del dia 19.

Llegeix més:181 Durant tot el mes de març Cardedeu, com el país, en mobilització constant

Els jocs inclusius van arribant als parcs

Les places Francesc Macià, Frederica Montseny i el parc dels Pinetons ja en tenen

16/04/2018 Redacció

182 joc inclusiu Frederica Montseny f ajuntament

La Declaració dels Drets dels Infants reivindica la importància que tots els infants tinguin espais on compartir i aprenguin a viure en igualtat, independentment de les seves capacitats. L’accessibilitat als parcs infantils continuen sent un repte pendent, però Cardedeu ha fet un pas endavant per revertir aquesta situació.

Després de la instal·lació del primer gronxador infantil inclusiu a la plaça de Francesc Macià, dues zones de joc més del municipi tenen jocs inclusius.

Llegeix més:182 Els jocs inclusius van arribant als diversos parcs

La Setmana de la Salut va treure les carpes de vàries entitats al centre de la vila

Diversos actes van promoure una millora en la manera de viure

13/04/2018 Redacció

182 setmana salut Ñ2078

Dissabte, 7 d'abril, dins de la Setmana de la Salut, carpes d'entitats de Cardedeu compromeses amb la salut van facilitar activitats per a totes les edats

Durant tot el matí i amb el lema: “Passar una bona estona és fer salut” les carpes de vuit entitats van fer propostes, des de aprendre a reanimar a algú que ha perdut el sentit, fins a fer una partida d’escacs gegants o jugat a tennis de taula. “Mens sana in corpore sano”

Llegeix més:182 La Setmana de la Salut va treure les carpes de vàries entitats al centre de la vila