• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

SOCIETAT

En el seu primer any, el servei de mediació ciutadana atén 75 casos

Aquest mètode de resolució de conflictes a partir del diàleg i la comunicació també ha fet 12 tallers als centres educatius per afrontar la gestió positiva del conflicte

22/09/2017 Redacció

mediació

El servei de mediació ciutadana de Cardedeu ha atès 75 casos des de la posada en marxa del servei, tot just fa un any. Es tracta d'un servei públic i gratuït que l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa al servei de tota la ciutadania amb un doble objectiu: d'una banda, resoldre, mitjançant el diàleg, els conflictes quotidians entre persones i entre col·lectius, on les parts afectades puguin comunicar-se de manera pacífica; i de l'altra, promoure la convivència al municipi, des de la prevenció i la sensibilització.

La gran majoria dels casos vénen derivats per altres serveis municipals, Serveis Socials, Policia i Oficina d'Atenció Ciutadana principalment, i tenen a veure amb conflictes veïnals i familiars. Amb menys incidència, s'han atès casos en l'àmbit de la restauració i conflictes als centres educatius, entre famílies, alumnat i relació família-escola. Els expedients ja tancats són 61, dels que 50 han estat amb acord favorable.

Llegeix més:175 En el seu primer any, el servei de mediació ciutadana atén 75 casos

 

L’Ajuntament impulsa la contractació laboral amb subvencions a empreses que contractin persones aturades

S’obre una línia d’ajuts adreçada a empreses i altres entitats privades, sempre que els contractes siguin de com a mínim mitja jornada

21/09/2017 Redacció

L’Ajuntament ha obert una convocatòria de subvencions per a empreses que contractin persones aturades majors de 45 anys i/o que hagin realitzat un curs de formació per l’ocupació al mateix ajuntament (en aquest cas no hi haurà la limitació d’edat per poder rebre la subvenció). Els contractes han de ser com a mínim del 50% de la jornada i de mínim 6 mesos de durada.

El treball és un factor clau per al desenvolupament social i econòmic, una de les principals fonts de renda i un àmbit de socialització, de participació, i d’integració social que les administracions públiques estan obligades a promoure.

Llegeix més:175 L’Ajuntament impulsa la contractació laboral amb subvencions a empreses que contractin...

Sopar concert de jazz a La Serreta

Unes 150 persones van anar a l'acte organitzat per la Xarxa de Comerciants Cardedeu i l'associació de veïns de Poble Sec

12/09/2017 Redacció

175 jazz a la serretaN3058

La nit del 10 de setembre la Xarxa de Comerciants Cardedeu i l'associació de veïns de Poble Sec van convocar als cardedeuencs en general a una acció encaminada a dinamitzar el comerç i veïnatge.

Feia temps que es volia organitzar aquest sopar i costava trobar data i lloc. Finalment la data escollida va estar agraciada amb bon temps i sopar a l'amfiteatre de La Serreta va estar molt agradable.

Llegeix més:175 Sopar concert de jazz a La Serreta

Ofrena floral institucional de l'11 de setembre al Pompeu Fabra

L'ANC posa autobusos per a 470 persones per anar a la manifestació de Barcelona

15/09/2017 Redacció

175 acte institucional  N3150

El dia de la Diada pròpiament, van continuar els actes commemoratius a Cardedeu. Vora les 11 del matí es va fer l'ofrena floral al monument a l'Onze de Setembre del parc de Pompeu Fabra.

Els diferents partits van anar posant muntatges florals al peu del monument. GpC va ser el més matiner, ERC, CUP, PDeCAT i Podem van fer-ho amb més o menys parafernàlia i l'Agrupació Coral també ho va fer. Finalment, a la cara de ponent del monument, es va posar l'ofrena del Consistori, amb participació de tots els grups a excepció del PP.

Llegeix més:175 Ofrena floral institucional de l'11 de setembre al Pompeu Fabra

Ramon Comas mor als 95 anys

El que fou alcalde durant 16 anys, va ser una persona controvertida que va dirigir amb passió l’evolució de Cardedeu els primers anys de la Transició

30/08/2017 Redacció

174 mort ramon comas 1

Diumenge 30 de juliol, de matinada, va morir als 95 anys Ramon Comas i Duran, alcalde de Cardedeu per Convergència i Unió (CiU) durant 16 anys: des de les primeres eleccions democràtiques del 1979 fins al 1995. Dilluns a 2/4 de 5 de la tarda es va fer la cerimònia de comiat a l’església de Santa Maria i l’Ajuntament va posar les banderes a mig pal.

Havia estat tinent d’alcalde i regidor de l’Ajuntament franquista que estava presidit per Josep Mas Jordà i va guanyar les primeres eleccions de la Democràcia, per CiU el 1979. Reelegit, va ser alcalde fins en 1995, en què una coalició va donar l’alcaldia a Cristina Viader (PSC) i el va desbancar quedant a l’oposició. Discrepàncies amb el seu grup el van portar a fer una partit nou, el CAIS, “Cardedeu ara i sempre”, on van treure un regidor, que en els quatre anys del mandat es va anar tornat.

Llegeix més:174 Ramon Comas mor als 95 anys