• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

SOCIETAT

El camí de la Serreta, tallat a la circulació de vehicles a motor

Es tracta d’una petició veïnal perquè cotxes i motos no hi puguin circular

16/02/2018 Redacció

camí Serreta tallat nord f ajuntament

Des de meitat de febrer s’ha tallat la circulació de vehicles a motor al camí de la Serreta, instal·lant pilones de fusta a les entrades nord i sud del camí. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament pretén evitar molèsties als usuaris d’aquesta zona verda i, al mateix, temps també actes incívics com els que s’han pogut detectar els darrers mesos principalment de nit. En cas de necessitat per qüestions d’accessibilitat es pot demanar a l’Ajuntament l’obertura puntual de les pilones.

Llegeix més:180 El camí de la Serreta, tallat a la circulació de vehicles a motor

 

El Primer Pla Local d'Igualtat de Gènere, presentat a la Sala de les Columnes

S'ha elaborat al llarg de 2017 amb el suport de la Diputació de Barcelona, participació de la ciutadania i de personal municipal

15/02/2018 Redacció


180 pla digualtat NO GAIRE GRAN

El primer de febrer es va presentar a la Sala de les Columnes el Pla Local d'Igualtat de Gènere. El diputat d'Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, i el regidor d'Igualtat, Hug Lucchetti van ser qui van explicar en què consisteix.

A partir d'una diagnosi feta durant el 2017, s'han detectat quines són les necessitats de Cardedeu en matèria d'igualtat de gènere, i s'ha marcat un full de ruta per impulsar polítiques públiques concretes fins a l'any 2021.

Llegeix més:180 El Primer Pla Local d'Igualtat de Gènere presentat a la Sala de les Columnes

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert 59 expedients de ciutadans cardedeuencs

Només tres d’ells van ser en la visita que la seva oficina va fer en el mes de novembre

12/02/2018 Redacció

180 sindic Captura
El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va lliurar el 9 de febrer al president del Parlament, Roger Torrent l’informe al Parlament sobre la seva activitat durant 2017. Respecte a Cardedeu diu que la seva oficina va venir a Cardedeu el 23 de novembre i va atendre dues queixes i una consulta, i que durant l’any es van rebre 29 queixes i 30 consultes, quantitat només superada a la comarca per Granollers, Mollet i La Roca.

Llegeix més:180 El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert 59 expedients de ciutadans cardedeuencs

La Rua de Carnestoltes es va fer dissabte, amb principi i final a la Tèxtil Rase

Poca participació de comparses, que es va gairebé limitar a les AMPAs de Primària

14/02/2018 Redacció

180 Ñ0756

El Carnestoltes es va celebrar a Cardedeu en dissabte, com l'any passat, ja que el canvi de dia va semblar que obria més la festa a la participació de tota la població.

A les 16.30 es va anar reunint la gent davant la Tèxtil Rase i poc després de les cinc de la tarda va sortir la Rua. Obria pas la petita banda de Mollet, Associació Musical Pau Casals, capaç de tocar amb qualitat molt diferents tipus de música.

La comitiva va anar pels carrers del Centre i un tram de rei En Jaume, per acabar on havia començat, on la banda de Roger Canals va fer una actuació musical abans del sopar popular, on cada un se'l portava, tot i que es podien comprar botifarres i hi havia servei de bar. A la nit, música punxada que es va allargar de diverses maneres fins al voltant de les tres.

Llegeix més:180 La Rua de Carnestoltes es va fer dissabte, amb principi i final a la Tèxtil Rase

Es promociona contractacions a persones majors de 45 anys

La Diputació de Barcelona ha concedit a Cardedeu un fons de prestació de més de 350.000 euros per donar suport a l’ocupació local

09/02/2018 Redacció

El jovent i les persones de més 45 anys són les que més dificultats tenen de sortir de la situació d’atur si s’hi troben. Segons dades del Centre d’Estudis d’Observatori del Vallès Oriental, en el segon semestre del 2017 a Cardedeu un 58% de les persones que es trobaven en situació d’atur eren majors de 45 anys; de les que un 60,2% eren dones i el 39’8% homes.

És per això que l’Ajuntament de Cardedeu en el darrer any ha decidit impulsar diferents polítiques d’ocupació orientades a la contractació i millora de les possibilitats d’inserció d’aquestes persones, que per edat, i o baixa qualificació professional, es troben amb més dificultats per trobar una feina.

Llegeix més:180 Es promociona contractacions a persones majors de 45 anys