• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

SOCIETAT

I Jornada solidària Stargard go Pedretina

Durant el campionat de Futbol Base es va fer campanya per recollir fons per estudiar aquesta rara malaltia

19/06/2018 Redacció

184 retina Ñ3942


El cap de setmana del 16 i 17 de juny, Ben prop de la porteria sud del camp de futbol es va instal·lar una paradeta on s'explicava què és la malaltia d'stardgard i es traçava de sensibilitzar sobre les malalties degeneratives de la retina que comporten baixa visió i ceguera.

Es venien butlletes per recaptar fons per impulsar la creació d'un Centre de Referència en Retinosis amb presència a les Xarxes Europees ERN-Eye Aquestes butlletes sortejaven articles donats per molts comerços i establiments de la vila.

Llegeix més:184 I Jornada solidària Stargard go Pedretina

 

Debat sobre les pensions organitzat per Pensions Dignes de Cardedeu

Marea, UGT, CCOO, Economistes Davant de la Crisi també hi van intervenir i Emili Ferrer va ser l’expert que va aportar dades

14/06/2018 Redacció

184 pensions

Dimecres 6 de juny a les 19h15, a la Sala Polivalent de la Tèxtil Rase, es va reunir un centenar llarg de persones, la majoria pensionistes, per parlar de com s’ha de defensar el sistema públic de pensions i les condicions de vida dels jubilats.

Marea de Pensiones, UGT del Vallès Oriental, CCOO de Catalunya i Economistes Davant de la Crisi hi van tenir la seva representació, juntament amb Pensions Dignes de Cardedeu, que és qui va organitzar l’acte.

L’expert Emili Ferrer, Coordinador de Catalunya d'Economistes Davant de la Crisi, va ser el moderador, i ajudant-se d’imatges projectades va anar desgranant els principals problemes que te la situació actual. De fet, la vinculació que el PP fa l’any 2013 de la millora d’esperança de vida dels espanyols i les pensions que s’han de pagar ja mostra la intenció de que les pensions se les pagui cada un amb sistemes privats. L’Estat del Benestar, que acabada la IIª Guerra Mundial ha estat un referent europeu, es basa en tres serveis: Pensions, Sanitat i Educació garantides per l’Estat. I la nostra situació està en clar retrocés en les tres modalitats.

Conchita Ribera, de Marea Pensionistes de Catalunya també va donar dades abans d’entrar en un debat sobre el sistema públic de pensions i la qualitat de vida dels pensionistes de Cardedeu.

Llegeix més:184 Debat sobre les pensions organitzat per Pensions Dignes de Cardedeu

Lluïsa Oller, presidenta d’honor de Viver de Bell-lloc, ha estat escollida vallesana de l’any 2017 pels lectors d’EL 9 NOU

Ha obert casa seva a més de 100 persones a qui els ha donat l’oportunitat de refer la seva vida. La seva Fe és la que la mou

08/06/2018 Redacció

183 lluisa oller IMG 6047

Per dotzena vegada EL 9 NOU organitza el premi Vallesà de l’Any, on es reconeix la feina feta per persones de la comarca. Lluïsa Oller, presidenta d’honor de Viver de Bell-lloc, ha estat escollida vallesana de l’any 2017 pels lectors d’EL 9 NOU. en un acte al Centre Cultural La Torreta, a Montmeló.

Aconsegueix el guardó després d’haver estat nominada en dues ocasions, en les edicions d’aquest mateix premi dels anys 2008 i 2013. En els dos casos, va quedar entre les cinc finalistes.

La seva tasca a la Fundació Viver de Bell-lloc, entitat que treballa per la integració de persones amb discapacitat física i mental, i el fet de que casa seva hagi estat lloc d’acollida i ara l’hagi donat per a fer-ne una residència per a aquest col·lectiu ha estat el mèrit reconegut

Infermera de professió, la convivència amb una germana discapacitada la va sensibilitzar amb la realitat d’aquest col·lectiu.

Fa 35 anys, un grup de famílies que tenien fills amb discapacitat mental van posar en marxa una iniciativa per donar una sortida laboral a aquells joves a través de la jardineria, i allà hi era la Lluïsa.

Llegeix més:183 Lluïsa Oller, presidenta d’honor de Viver de Bell-lloc, ha estat escollida vallesana de l’any...

La Creu de Terme restaurada

S’hi ha col·locat una rèplica de l’original

11/06/2018 Redacció

184 Creu Terme 2


Durant la primera setmana de juny s’ha instal·lat de nou la Creu de Terme, després que fa uns mesos quedés greument malmesa arran d'un incident provocat per dos menors d'edat mentre feien parkour. El que ara s’ha col·locat és una rèplica de l’original, que un cop restaurada serà custodiada pel Museu Arxiu Tomàs Balvey per preservar-la, seguint indicacions de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament de Cardedeu té sol·licitada una subvenció a la Generalitat de Catalunya per restaurar la creu original.

Primer els operaris de l’empresa especialitzada a qui s’ha encarregat la feina, van instal·lar el fust i la creu, i a continuació els treballs per donar-li l’efecte d’envelliment com a la resta del conjunt.

La Creu de Terme és una creu monumental de l'any 1679, el monument més característic de Cardedeu, i està situada a l'entrada del municipi venint de Granollers, a la plaça de la Creu. L'Ajuntament en concedeix una reproducció en bronze com a màxima distinció de la vila.

Fotografia: Ajuntament de Cardedeu

A la Fira de la Ratafia de Centelles, la Guàrdia Civil aixeca acta per tenir trabucs d’attrezzo a l’estand de Ratafia Trabucaire

06/06/2018 Redacció

183 ratafia trabucaire

El primer cap de setmana de juny, durant la Fira de la Ratafia que es fa a Centelles, l’estand que hi tenia la ratafia Trabucaire va ser protagonista d’un incident amb la Guardia Civil.

Segons els venedors, són dos trabucs que porten a totes les fires i només són d'attrezzo i com a reclam per vendre la seva ratafia. Una parella de la Benemèrita ha anat demanant als paradistes els controls de compra i tinença d'alcohol alimentari. A la parada en concret, en una primera inspecció ocular dels trabucs li han restat importància però quan estaven a punt de marxar del Passeig han tornat a l'estand i han aixecat acta sobre l'exhibició dels dos trabucs en qüestió.

Llegeix més:183 A la Fira de la Ratafia de Centelles, la Guàrdia Civil aixeca acta per tenir trabucs...