• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

MEDI AMBIENT

La Biblioteca centralitza els actes durant la Setmana de l’Energia

A la seva primera planta hi havia l’exposició “Tu tens la paraula” amb orientacions per a les bones pràctiques en estalvi i eficiència energètica

30/06/2018 Redacció

Del 4 al 9 de juny la primera planta de la Biblioteca Marc de Vilalba va acollir l'exposició "Tu tens la paraula" de l'Institut Català de l'Energia. L'exposició orienta gràficament sobre les bones pràctiques en estalvi i eficiència energètica a la llar que permeten, a més d'estalviar recursos energètics, un estalvi econòmic

També a l’exposició hi havia un punt d'informació orientat a estalvi i eficiència energètica a la llar. En ell hi havia personal per assessorar en estalvi, mitjançant bon ús i fer servir aparells ben qualificats, un adequat aïllament de la llar i tenir instal·lacions d’energia renovable.

A més, a la Biblioteca s'hi pot trobar una selecció de llibres en préstec sobre energia i la cura del medi ambient.

Llegeix més:184 La Biblioteca centralitza els actes durant la Setmana de l’Energia

 

Zona verda en perill d’extinció

L’Ajuntament vol fer l’aparcament que falta al centre a la part inicial d’Onze de setembre venint de Granollers

Xavier Navarro

12/07/2018 Redacció

184 bosquet en perill Ñ4268

El problema que té el barri del Centre d’aparcament que el Govern actual ha creat en gran part per dificultar la circulació de vehicles dins del mateix, sigui a la velocitat que sigui, es vol resoldre tallant els arbres que hi ha a l’altra banda de la riera, en lloc de trobar propostes en zones asfaltades. Es considera que aquest espai permetria que els vilatans i visitants deixessin el seu vehicle relativament a prop del Centre i sense limitació horària.

Llegeix més:184 Zona verda en perill d’extinció

Mínims històrics de l’aigua derivada del Ter a la potabilitzadora de Cardedeu

23/03/2018 Redacció

Segons dades de l'Agència Catalana de l'aigua, el volum d'aigua del riu Ter derivat cap a l'àrea metropolitana de Barcelona durant el mes de febrer ha estat de 8,3 hm3, amb un cabal mitjà resultant de 3,4 m3/s, quan habitualment est és d'uns 5 m3/s, aconsegueix així el mínim històric d'aigua derivada del Ter cap a la potabilitzadora de Cardedeu,

Per compensar-ho, la producció de les plantes desalinitzadores s’ha incrementat amb un cabal aportat al sistema de 2 m3/s. La del Llobregat treballant al 85% i la del Tordera al 75%. A més, s’ha incrementat la intensificació d'extracció d'aigua subterrània en la conca del Llobregat, prop de 4 hm3 per l'abundància de cabals que flueixen pel riu Llobregat com a resultat d'un febrer plujós.

Llegeix més:181 Mínims històrics de l’aigua derivada del Ter a la potabilitzadora de Cardedeu

L’Ajuntament encarrega un estudi de restauració del Torrent Llibre

El document analitza el tram urbà entre la via del tren i la C-35 i proposa solucions que seran executades per fases per la complexitat i l’alt cost de les actuacions

16/05/2018 Redacció

182 projecte restauració torrent

L’Ajuntament ha encarregat a l’empresa Naturalea el projecte executiu de restauració d’un tram del Torrent Llibre. En concret, del tram urbà entre la via del tren i l’encreuament amb la C-35. El projecte analitza la problemàtica actual i proposa solucions i actuacions. Es tracta de tenir una radiografia completa de l’estat actual d’aquest tram del Torrent Llibre i que ha de servir per futures obres de restauració. De fet, per la seva complexitat i per l’alt cost econòmic de totes les actuacions, s’executarà per fases.

La Problemàtica principal que es detecta són els talussos inestables, edificacions molt properes al marge dret, i problemes d’estancament d’aigües quan en hi ha poca.

Llegeix més:182 L’Ajuntament encarrega un estudi de restauració del Torrent Llibre

Les pluges d'aquest febrer no compensen la sequera de l'hivern

La presa de Vallforners està lluny del necessari per a la campanya d'estiu

19/02/2018 Redacció

180. panta de vallforners Ñ0929

El pantà de Vallforners ha augmentat només una mica el seu nivell després de les pluges i nevades d'aquest inici de febrer. De ben segur pujarà una mica més quan desgeli el que s'ha acumulat a la part alta i al Pla de la Calma però la poca pluja de la primera part de l'hivern l'ha mantingut sempre per sota del 24% de la seva capacitat i ha estat necessari controlar i multar als regants que han excedit la quota mínima que s'ha imposat.

Llegeix més:180 Les pluges d'aquest febrer no compensen la sequera de l'hivern