• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

MEDI AMBIENT

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una jornada lúdico-festiva

Es van realitzar activitats a la plaça Sant Joan i la marxa Hi Som

20/09/2017 Redacció

175 setmana mobilitat N3380

Cardedeu se suma a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra arreu de Catalunya del 16 al 22 de setembre amb activitats i accions que busquen promoure una mobilitat més sostenible, segura i saludable. Enguany hi ha el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”.

La Setmana comença a Cardedeu amb una jornada lúdico-festiva el dissabte 16 de setembre, de 10 a 13 h, a la plaça de Sant Joan, amb un Taller de xapes, i presentació de la campanya “Gràcies per conduir a poc a poc” a càrrec de la Comissió de mobilitat.

També es va convidar a provar vehicles elèctrics: els cotxes elèctrics de Som Mobilitat, les bicicletes elèctriques de Godoy Cardedeu i ICelectric, i els bicicarros de “A Cardedeu en bici i a peu”.

Llegeix més:175 Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una jornada lúdico-festiva

 

L'Ajuntament prescindirà dels contenidors soterrats a partir de juliol

La mesura es posarà en marxa a Cardedeu, però diverses localitats estan valorant el seu cost per afegir-se

30/06/2017 Redacció

173 contenidors M9663

L'Ajuntament clausurarà les vuit àrees de contenidors soterrats que hi ha en funcionament. Estan situades al passeig de la Font dels Oms, al barri de Can Canyes; al carrer Pau Gesa, al carrer Montseny, a la plaça Francesc Macià i a la carretera de Cànoves amb Lluís Llibre, al centre; a la plaça Josep Alsina i al carrer Bellsolar, al barri de l'Estalvi; i a la plaça d'Enric Borràs, al barri del Poble Sec. Hi ha una novena àrea al carrer Santander, que mai ha arribat a funcionar i, per tant, també s'eliminarà.

En la decisió municipal ha pesat els elevats costos dels contenidors soterrats en manteniment i reparacions. També el fet de necessitar dos camions per fer la recollida.

Llegeix més:173 L'Ajuntament prescindirà dels contenidors soterrats

Palmeres, calocedres, til·lers, cedres, pins o plataners centenaris donen personalitat als nostres carrers i places

30/01/2017 - Redacció

Cardedeu es caracteritza pels seus carrers regulars i les torres d’estiueig d’estil modernista que compten amb ben arbrats jardins.

Conscients d’aquesta riquesa, Cardedeu té amb el “Catàleg del Patrimoni Vegetal de Cardedeu” i “L’Inventari del Patrimoni Vegetal de Cardedeu”. Hi ha catalogats una sèrie d’arbres d’interès local (AIL) que estan altament protegits per evitar-ne la seva degradació o tala.

Als forasters els sorprèn el conjunt de parcs i arbrat, no en va Cardedeu és Vila Florida guardonada cada any amb la màxima distinció. El més conegut és el Parc dels Pinetons, amb els seus pins centenaris i el Pompeu Fabra a tocar, que donen una personalitat pròpia al nostre entorn i a part de ser un espai d’esbarjo també són un pulmó per la vila.

Els Pinetons són una antiga pineda adquirida el 1931 per l’Ajuntament, que hi va fer construir la font de Raspall i s’hi van posar bancs i taules de pedra perquè fos un parc públic. Recentment s’han anat afegint jocs infantils i hi ha el projecte d’unir els dos parcs desplaçant el trànsit de l’avinguda 11 de setembre a general Moragues.

Llegeix més:168 Palmeres, calocedres, til·lers, cedres, pins o plataners centenaris donen personalitat als...

Can Bordoi i La Tavella participen en l'edició de "Benvinguts a Pagès" d'enguany

Aquesta iniciativa pretén acostar la gent als productors d'aliments

29/06/2017 Redacció

Durant el Benvinguts a Pagès, diferents productors de tot el territori català obren les portes de les seves explotacions per donar a conèixer els seus productes, el seu equip i la seva manera de treballar.

Aquest any Benvinguts a Pagès coincideix amb la Setmana Bio, i s'ha obert encara més. Restaurants de tota Catalunya van proposar un menú especial amb producte de temporada i de proximitat, els allotjaments van oferir preus especials amb motiu d'aquesta iniciativa i la majoria de comarques van fer diverses activitats complementàries relacionades amb la terra, el producte i la natura.

Llegeix més:173 Can Bordoi i La Tavella participen en l'edició de "Benvinguts a Pagès"

Tres flors d’honor per cinquè any consecutiu en el certamen Viles Florides

Cardedeu manté les tres flors d’honor en la nova edició del certamen, que enguany s’ha celebrat a Olot

23/09/2016 - Redacció

164 Viles Florides foto viles floridesPer cinquè any consecutiu, Cardedeu ha rebut les tres flors d’honor del Certamen Viles Florides, que reconeix la tasca dels municipis per a la millora de l’espai urbà. L’alcalde, Enric Olivé, va recollir el guardó en un acte a Olot presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Llegeix més:164 Tres flors d’honor per cinquè any consecutiu en el certamen Viles Florides