• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

EDUCACIÓ

Mobilització per aconseguir tenir 10 línies de primària al municipi

El Departament d'Ensenyament ha pres la decisió de tancar un any més un grup de P3 a l'escola Ramon Macip–Dolors Granés

02/03/2018 Redacció

180 p3 Ñ1105

Pel curs vinent 2018-2019, el Departament d'Ensenyament ha pres la decisió de tancar un any més un grup de P3 a l'escola Ramon Macip–Dolors Granés, aturant la rotació prevista per al curs vinent i iniciada fa 3 anys. Si això segueix diversos anys, suposarà que l'escola Macip-Granes acabarà esdevenint una escola d'una sola línia.

La comunitat educativa ha iniciat una sèrie d'accions per exigir que Cardedeu torni a tenir 10 línies, dues per escola. Ja han estat dos els cursos amb sols 9 i això sembla tenir recorregut i enquistar-se la situació. El Departament no té en compte ni les demandes de l'Ajuntament ni de les escoles i AMPES, que veuen que si fossin 10 línies, es podrien baixar les ràtios, que amb les 9 actuals es planten sovint amb 27 alumnes per classe.

Llegeix més:180 Mobilització per aconseguir tenir 10 línies de primària al municipi

 

Cardedeu es concentra en defensa de l’escola catalana i la immersió lingüística

El 155 pretén que les famílies puguin escollir la llengua d’escolarització amb tot el que això pot comportar d’anys de bilingüisme i cohesió social

01/03/2018 Redacció

180 acte som escola Ñ1104

Dimecres 28 de febrer, a la Sala de les Columnes hi havia unes 90 persones que comencen l’acte amb una lectura compartida. Ho han fet diversos representants de les entitats que formen “Som escola”, mestres, associacions de famílies, el propi ajuntament hi tenia representació i va llegir un manifest. En ell es destaca que el voler posar una casella en els fulls d’inscripció, en què les famílies puguin exigir que el seu fill ha d’estar escolaritzat en castellà, crearà divisió entre els alumnes per raó de llengua. El sistema d’immersió lingüística actual ha fet que tots els catalans escolaritzats siguin bilingües i dominin el castellà millor que en altres comunitats monolingües. És un intent de desfer la cohesió aconseguida fins ara.

Llegeix més:180 Cardedeu es concentra en defensa de l’escola catalana i la immersió lingüística

“Cardedeu coeduca” un programa per reduir l’educació sexista

Amb una durada fins al 2020, implica a alumnes, professors i famílies

15/01/2018 Redacció

179 cardedeu coeducació Ñ0157

L’Ajuntament de Cardedeu està impulsant un programa per reduir l’educació sexista únic a Catalunya. Ja en el seu segon any de la seva implantació es busca que la coeducació sigui una metodologia real amb l’objectiu de fer disminuir tant com sigui possible els efectes i conseqüències d’una educació sexista sobre els infants i adolescents.

Per a això s’implica a alumnes, professors i famílies. En el programa Cincdedeu del 10 de gener, Mariona Zamora i Amat Molero van explicar en què consisteix.

Llegeix més:179 “Cardedeu coeduca” un programa per reduir l’educació sexista

L’Ajuntament col·loca jocs infantils inclusius a tres parcs

L’actuació ha començat al gener amb un gronxador adaptat a la plaça Macià

02/02/2018 Redacció

179 joc inclusiu pl Francesc Macià

Entre gener i febrer s’estan posant jocs infantils inclusius a tres espais de Cardedeu. El primer s’ha posat a la plaça Francesc Macià, d'un gronxador adaptat per poder-ne fer ús tots els infants, tinguin o no mobilitat reduïda i diversitat funcional. Al llarg del mes de febrer també s’instal·laran jocs infantils inclusius a la plaça de Frederica Montseny, al Poble Sec, i al parc dels Pinetons.

Aquesta innovació l’Ajuntament l’ha consensuat amb les associacions de veïns dels diferents barris i amb les entitats dedicades a les persones amb discapacitat. És continuació de mesures de millora de l’accessibilitat que s’han dut a terme els darrers mesos, com l'eixamplament de voreres i les adaptacions dels guals per baixar a la calçada i l'aixecament de diversos passos de vianants elevats.

Llegeix més:179 L’Ajuntament col·loca jocs infantils inclusius a tres parcs

Gairebé vint actes per promoure la curiositat científica

El Museu va celebrar la Setmana de la Ciència amb diverses xerrades i experiments

07/12/2017 Redacció

177 setmana de la ciencia foto CFA

El MATBC va organitzar diferents activitats de difusió científica per a estudiants, així com xerrades i activitats familiars al llarg dels 10 al 19 de novembre, que han mogut prop de 500 persones.

La Setmana de la Ciència, enguany, ha estat dedicada al Turisme Sostenible amb motiu de la celebració de l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, promogut per Nacions Unides i també al so, en el seu aspecte més físic.

Dissabte dia 11 es van mostrar mecanismes i enginys cinematogràfics antics al costat del mercat. De la mà de Zinematik es podia veure el fascinant món del cinema des del seu origen al segle XIX, hi havia el zoòtrop, la càmera fosca i un fenaquistocopi.

Llegeix més:177 Gairebé vint actes per promoure la curiositat científica