• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

EDUCACIÓ

L’Ajuntament col·loca jocs infantils inclusius a tres parcs

L’actuació ha començat al gener amb un gronxador adaptat a la plaça Macià

02/02/2018 Redacció

179 joc inclusiu pl Francesc Macià

Entre gener i febrer s’estan posant jocs infantils inclusius a tres espais de Cardedeu. El primer s’ha posat a la plaça Francesc Macià, d'un gronxador adaptat per poder-ne fer ús tots els infants, tinguin o no mobilitat reduïda i diversitat funcional. Al llarg del mes de febrer també s’instal·laran jocs infantils inclusius a la plaça de Frederica Montseny, al Poble Sec, i al parc dels Pinetons.

Aquesta innovació l’Ajuntament l’ha consensuat amb les associacions de veïns dels diferents barris i amb les entitats dedicades a les persones amb discapacitat. És continuació de mesures de millora de l’accessibilitat que s’han dut a terme els darrers mesos, com l'eixamplament de voreres i les adaptacions dels guals per baixar a la calçada i l'aixecament de diversos passos de vianants elevats.

Llegeix més:179 L’Ajuntament col·loca jocs infantils inclusius a tres parcs

 

“Cardedeu coeduca” un programa per reduir l’educació sexista

Amb una durada fins al 2020, implica a alumnes, professors i famílies

15/01/2018 Redacció

179 cardedeu coeducació Ñ0157

L’Ajuntament de Cardedeu està impulsant un programa per reduir l’educació sexista únic a Catalunya. Ja en el seu segon any de la seva implantació es busca que la coeducació sigui una metodologia real amb l’objectiu de fer disminuir tant com sigui possible els efectes i conseqüències d’una educació sexista sobre els infants i adolescents.

Per a això s’implica a alumnes, professors i famílies. En el programa Cincdedeu del 10 de gener, Mariona Zamora i Amat Molero van explicar en què consisteix.

Llegeix més:179 “Cardedeu coeduca” un programa per reduir l’educació sexista

El Pla Educatiu d’entorn: una eina transversal per millorar l’educació

Es troben els agents educatius per plantejar la col·laboració en diversos projectes a desenvolupar aquest curs

06/12/2017 Redacció

177 pla educatiu d entorn


El 16 de novembre, tècnics, escoles, instituts, Ampes i govern municipal es van reunir per anar consensuant accions del Pla Educatiu d’entorn, un programa que es fa a moltes poblacions i a Cardedeu des de 2014.

Es tracta d’un instrument per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels joves de 0 a 18 anys. Es tracta d’aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'ús de la llengua catalana, l'educació intercultural i el foment de la convivència.

Llegeix més:177 El Pla Educatiu d’entorn: una eina transversal per millorar l’educació

Gairebé vint actes per promoure la curiositat científica

El Museu va celebrar la Setmana de la Ciència amb diverses xerrades i experiments

07/12/2017 Redacció

177 setmana de la ciencia foto CFA

El MATBC va organitzar diferents activitats de difusió científica per a estudiants, així com xerrades i activitats familiars al llarg dels 10 al 19 de novembre, que han mogut prop de 500 persones.

La Setmana de la Ciència, enguany, ha estat dedicada al Turisme Sostenible amb motiu de la celebració de l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, promogut per Nacions Unides i també al so, en el seu aspecte més físic.

Dissabte dia 11 es van mostrar mecanismes i enginys cinematogràfics antics al costat del mercat. De la mà de Zinematik es podia veure el fascinant món del cinema des del seu origen al segle XIX, hi havia el zoòtrop, la càmera fosca i un fenaquistocopi.

Llegeix més:177 Gairebé vint actes per promoure la curiositat científica

El "Raspall" centre guanyador dels Premis Dialoga 2017!

En els instituts es fan múltiples activitats educatives a més de les assignatures que van a examen

30/11/2017 Redacció

177 coses als insttituts f raspall

Els Centres d'Ensenyament han de ser llocs on es cultivin els valors i no limitar-se a les matèries acadèmiques. L'educació es fa globalment, de manera multidisciplinària, i per tant les activitats formatives de la persona són molt variades.

Aquest any el Raspall ha guanyat el Premi Dialoga 2017 en la modalitat de centres. El premi Dialoga està organitzat per la Facultat de Dret d'ESADE amb el Departament d'Ensenyament, el Departament de Justícia i el Col·legi de Notaris de Catalunya per reconèixer aquells centres que promouen la millora de la convivència i el diàleg com a mètode de resolució de conflictes.

Llegeix més:177 El "Raspall" centre guanyador dels Premis Dialoga 2017!