• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

EDUCACIÓ

18 joves de tota la comarca han rebut oficialment les beques d’anglès Cambridge School per al curs 18-19

Aquests alumnes de 4t d’ESO han estat escollits un de cada institut de les 9 poblacions del Vallès Oriental on Cambridge School hi té escoles d’idiomes.

14/06/2018 Redacció

184 beques cambridge

L’acte oficial de lliurament de beques ha tingut lloc el dijous 7 de juny al GRA Jove de Granollers, amb la presència dels alumnes becats i familiars, professors dels instituts, Cambridge School i personalitats dels diferents ajuntaments

Es tracta de la segona edició de beques d’anglès de Cambridge School, després de l’èxit de l’any passat, en què 18 alumnes també van ser becats. “Aquest primer any de beques ha estat una experiència molt positiva tant per als alumnes com per a nosaltres i estem molt decidits a seguir endavant per poder continuar ajudant a alumnes que tenen molta motivació i capacitats per preparar-se per al seu futur”, són les paraules de Sarah Edge, directora general de Cambridge School.

Llegeix més:184 18 joves de tota la comarca han rebut oficialment les beques d’anglès Cambridge School per al...

 

Jornada per compartir el projecte Cardedeu Coeduca

La sala d’actes del Museu queda petita

14/06/2018 Redacció

184 coeduca Ñ3768

“A Cardedeu coeduquem i fem comunitat” va ser el títol de la jornada que es va fer dissabte 9 de juny al museu.

El projecte Cardedeu Coeduca fa un parell d’any que està en marxa al municipi i és pioner a Catalunya. Integra tota la comunitat educativa des de les escoles bressols, centres de primària i els instituts.

Va estar una jornada per compartir amb tota la ciutadania el projecte integral de coeducació desenvolupat als centres educatius de Cardedeu, que estan liderant conjuntament la cooperativa l’Esberla, l’Associació CoeducAcció i Fil a l’agulla, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Llegeix més:184 Jornada per compartir el projecte Cardedeu Coeduca

Mobilització per aconseguir tenir 10 línies de primària al municipi

El Departament d'Ensenyament ha pres la decisió de tancar un any més un grup de P3 a l'escola Ramon Macip–Dolors Granés

02/03/2018 Redacció

180 p3 Ñ1105

Pel curs vinent 2018-2019, el Departament d'Ensenyament ha pres la decisió de tancar un any més un grup de P3 a l'escola Ramon Macip–Dolors Granés, aturant la rotació prevista per al curs vinent i iniciada fa 3 anys. Si això segueix diversos anys, suposarà que l'escola Macip-Granes acabarà esdevenint una escola d'una sola línia.

La comunitat educativa ha iniciat una sèrie d'accions per exigir que Cardedeu torni a tenir 10 línies, dues per escola. Ja han estat dos els cursos amb sols 9 i això sembla tenir recorregut i enquistar-se la situació. El Departament no té en compte ni les demandes de l'Ajuntament ni de les escoles i AMPES, que veuen que si fossin 10 línies, es podrien baixar les ràtios, que amb les 9 actuals es planten sovint amb 27 alumnes per classe.

Llegeix més:180 Mobilització per aconseguir tenir 10 línies de primària al municipi

Més de 1.200 infants participen a la Trobada de Danses

Divendres 25 de maig, a les 10 del matí, es va celebrar la 21ena edició de la Trobada de Dansa entre les escoles de Cardedeu

11/06/2018 Redacció

183 trobada dances danses18 2 f ajuntament

Els alumnes des de P3 fins a 2on de primària de les cinc escoles, que portaven tots samarretes de colors ben llampants, van ballar sis danses tradicionals catalanes al camp de futbol municipal.

Llegeix més:183 Més de 1.200 infants participen a la Trobada de Danses

Cardedeu es concentra en defensa de l’escola catalana i la immersió lingüística

El 155 pretén que les famílies puguin escollir la llengua d’escolarització amb tot el que això pot comportar d’anys de bilingüisme i cohesió social

01/03/2018 Redacció

180 acte som escola Ñ1104

Dimecres 28 de febrer, a la Sala de les Columnes hi havia unes 90 persones que comencen l’acte amb una lectura compartida. Ho han fet diversos representants de les entitats que formen “Som escola”, mestres, associacions de famílies, el propi ajuntament hi tenia representació i va llegir un manifest. En ell es destaca que el voler posar una casella en els fulls d’inscripció, en què les famílies puguin exigir que el seu fill ha d’estar escolaritzat en castellà, crearà divisió entre els alumnes per raó de llengua. El sistema d’immersió lingüística actual ha fet que tots els catalans escolaritzats siguin bilingües i dominin el castellà millor que en altres comunitats monolingües. És un intent de desfer la cohesió aconseguida fins ara.

Llegeix més:180 Cardedeu es concentra en defensa de l’escola catalana i la immersió lingüística