• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

OBRES I SERVEIS

Nova senyalització als parcs Pompeu Fabra i els Pinetons

Els “Para i mira!” i “Goita!”, faran molt interessant les pasejades

14/06/2018 Redacció

184 nous plafons senyalitzacio parcs Ñ3867El parcs compten amb nous plafons informatius Para i mira! i amb elements de descoberta d'espècies Goita!, als que se li sumaran cartelleres amb informació de passejades a peu i de rutes en bici, entre d'altres.

Els parcs dels Pinetons i de Pompeu Fabra tenen nova senyalització i elements informatius i de descoberta d'espècies. D'una banda, s'han instal·lat els plafons Para i mira! en diversos espais dels parcs on, a través d'un plànol, s'ubiquen les diferents zones, s'explica l'origen del parc i situa la persona visitant dins el conjunt. Se n'han col·locat als dos parcs i també a la riera de Vallforners.

Per posar en valor la fauna i la flora del bosc de ribera, s'han instal·lat els Goita!, elements verticals amb forats de visualització a dues alçades, a través dels quals es poden descobrir les espècies d'ocells que habiten als parcs. A més de la vessant lúdica de trobar els ocells amagats als arbres, els Goita! serveixen també per descobrir-ne les característiques. En total, hi ha deu espècies per trobar al llarg de la riera de Vallforners i el torrent que travessa el parc Pompeu Fabra.

Llegeix més:184 Nova senyalització als parcs Pompeu Fabra i els Pinetons

 

La proposta de fer una aparcament de superfície a la plaça Macià és desestimada

La plaça és zona verda i no pot tenir un altre ús sinó es modifica el POUM

17/05/2018 Redacció

Un cop finalitzada la primera fase dels Pressupostos Participatius "Jo vull vull que Cardedeu tingui...", s'han rebut un total de 173 propostes d'inversió, de les quals 137 són vàlides i 36 no han estat acceptades per no complir amb les condicions del projecte.

Un cop finalitzada la fase de propostes, al llarg dels mesos de març i abril, l'Ajuntament, amb el suport de la comissió ciutadana, filtra, analitza i pressuposta les 137 propostes, i determinarà si n'hi ha de repetides o similars per unificar-les en una de sola per tenir més possibilitats de tirar-la endavant. Les persones que han elaborat propostes estaran informades de com evoluciona el seu desig o necessitat.

Llegeix més:182 La proposta de fer una aparcament de superfície a la plaça Macià és desestimada

Campanya 2018 de neteja de solars i terrenys per evitar incendis

La propietat de les finques les han de netejar i desbrossar per seguretat i salubritat, i per evitar focs. El consistori les revisarà entre el 4 i el 7 de juny.

26/04/2018 Redacció

L'Ajuntament de Cardedeu ha començat a enviar requeriments a les persones propietàries de solars sense edificar per tal que els netegin abans de la revetlla de Sant Joan, i evitar així risc d'incendi durant l'estiu i també per raons de salubritat.

En aquesta campanya 2018, a més de fer arribar les cartes a la propietat de terrenys i jardins de finques no habitades dins el nucli urbà, s’han fet extensives a les parcel·les perimetrals al nucli urbà. En total, s’han enviat 459 cartes on s’informa que entre els dies 4 i 7 de juny l'Ajuntament farà una revisió de l'estat de neteja de tots els solars, terrenys i jardins per verificar que no hi ha malesa, herba alta, deixalles, trastos i andròmines o qualsevol altra substància que pugui produir males olors, servir de focus d'aparició de plagues o sigui susceptible de cremar-se. En cas que els terrenys no es trobin en les condicions idònies de seguretat, salubritat i neteja, l'ordenança reguladora de la via pública preveu sancions d'entre 300 i 600 euros. Durant la campanya de 2017 es van iniciar 17 expedients sancionadors per no haver netejat el solar o bé per netejar-lo fora de termini.

Llegeix més:182 Campanya 2018 de neteja de solars i terrenys per evitar incendis

Aclariments sobre el projecte de rehabilitació de la Tèxtil Rase

Un equipament social i cultural per a totes i tots

07/05/2018 Nota de premsa de Joan Masferrer

El projecte per transformar la Tèxtil Rase en un espai polivalent per desenvolupar-hi tot tipus d'activitats culturals, educatives, participatives i socials va començar l'any 2005 una vegada aquesta antiga fàbrica va passar a ser propietat de l'Ajuntament. D'aleshores ençà, els successius governs hi han desenvolupat actuacions: espai de joves la Fusteria, projecte bàsic de Centre Cívic, sala polivalent divisible en 3 espais, reforma estructural i exterior... Des de 2015, amb el compromís dels programes electorals d'ERC i la CUP, i essent un dels principals acords del pacte de govern, s'està treballant amb l'objectiu de posar en servei la nau principal a dia d'avui en desús; en cada un dels pressupostos municipals la Tèxtil hi ha tingut un paper destacat i així s'ha informat als grups polítics i a la ciutadania.

Llegeix més:183 Aclariments sobre el projecte de rehabilitació de la Tèxtil Rase

L'acte que qüestiona el projecte de la Tèxtil Rase, no vol premsa

El NAS de Cardedeu no desitja cap mena d'enfrontament amb cap entitat local ni de fora

20/04/2018 Redacció

Pel dijous 19 d'abril, una Plataforma Ciutadana convoca un acte amb el títol "Alliberem la Tèxtil Rase". Personats allà se'ns fa fora dient que no es vol premsa. Publiquem el fet, i de seguida hi ha trucades: al vespre, al matí... correus, exigint no se citi a qui ha dit res i es retiri la notícia i fotografia que la il·lustra.

Llegeix més:182 L'acte que qüestiona el projecte de la Tèxtil Rase, no vol premsa