• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

CULTURA

Ràdio Televisió Cardedeu ha donat a l'Arxiu Municipal una còpia digitalitzada dels primers 20 anys de l'entitat

En l’acte es va fer un repàs de la seva historia 

20/02/2018 Redacció

180 rtvc primera caratula

Dimecres 7 de febrer a les set de la tarda, es va escenificar en un acte a la Sala de les Columnes, la donació per part de Ràdio Televisió Cardedeu a l'Ajuntament d'una còpia digitalitzada de les primeres 1000 emissions que va fer. Això correspon a programació dels anys 1982 a 2002, vint anys!

Amb la presència del president de l'Associació d'Amics de Ràdio Televisió Cardedeu, Manel Calbet, l'alcalde, Enric Olivé, i la regidora de Comunicació, Marta Cordomí, es va fer un repàs a la història de l'entitat, dels seus orígens fins ara, i es va projectar un resum d'imatges d'uns cinc minuts.

Llegeix més:180 Ràdio Televisió Cardedeu ha donat a l'Arxiu Municipal de Cardedeu una còpia digitalitzada...

 

Ja s'ha batejat la nova Colla de Gitanes de Cardedeu

Per primer cop s'ha fet ball a plaça

08/02/2018 Redacció

180 ball gitanes f marta navarro IMG-20180204-WA0003

Fotografia: Marta Navarro
És el quart any que es fa una trobada de colles de Gitanes a la vila, les tres vegades anteriors han estat al Tarambana, i aquesta vegada també ha estat així inicialment, però ha estat especial, s'ha sortit fins a arribar a la plaça de l'Església i ha estat el tret de sortida per a fer una colla pròpia de Cardedeu.

Fa ja més de 80 anys que a Cardedeu no hi ha ball de Gitanes propi, i els balladors que hi ha entre nosaltres estan a colles de poblacions veïnes. Ara, després que els darrers tres anys hagin vingut colles de fora amb actuacions en el Tarambana, es vol que hi hagi colla a la població.

Llegeix més:180 Ja s'ha batejat la nova Colla de Gitanes de Cardedeu

Arriba la V temporada de “Divendres de contes”

El 26 de gener Alícia Molina acompanyada d’Óscar Igual al piano va explicar l’obra ¿En tu casa o en la mía?

01/02/2018 Redacció

179 divendres de contes

La V temporada de “Divendres de Contes” va tenir el 26 de gener un dels moments més gloriosos. Com sempre es va fer al Pla de la Calma, però en aquesta ocasió els contes els va recitar Alícia Molina, acompanyada pel piano d’Óscar Igual, tots dos cardedeuencs, que han fet ja diferents bolos sota el nom de Companyia Aliosc.

Van omplir la sala, on el públic aportava 5 €, la general i 3 € la Butaka Jove.

Llegeix més:179 Arriba la V temporada de “Divendres de contes”

De Renaldo & Clara a Joan Miquel Oliver sis concerts de categoria

El 14èTastautors, cicle de músiques de petit format, es fa al Teatre Auditori i el previ, Off tastautors es fa al Tarambana

07/02/2018 Redacció

tastautors

El 17 de desembre Renaldo & Clara, van començar una sèrie d’actuacions musicals que han omplert l’inici de l’hivern. Aquesta primera funció de l’Off tastautors va servir per presentar en el Tarambana tot el doble cicle que ha acabat el 2 de febrer amb Joan Miquel Oliver.

Les tres actuacions del Off han estat al Tarambana i les tres del 14è Tastautors s’han fet en el Teatre Auditori, amb la novetat de fer una tertúlia prèvia amb els artistes en el 100 setze, que hi ha a l’entrada del TAC

Renaldo & Clara van oferir cançons del seu disc “Els afores”, que ha estat nominat com un dels millors del 2017 per diverses revistes, Jenesaispop i Fantastic-Plàstic-Mag entre elles. El 7 de gener va ser XY, un duet de veu i violoncel que va transmetre emocions i la setmana següent, el dia 13, Gemma Humet va tancat l’Off, amb un concert on va interpretar peces tocant ella mateixa el piano i per primer cop sense acompanyament extern, amb lletres que parlen del que veu una persona normal del carrer, sobre la situació catalana, els refugiats...

Llegeix més:180 De Renaldo & Clara a Joan Miquel Oliver sis concerts de categoria

"4 minuts,12 segons" arriba al poble del seu director

Gairebé un any després de la seva estrena a Barcelona, Pep Duran porta al TAC la seva primera obra com a director professional

26/01/2018 Redacció

179 4 minuts 12 segons

Dissabte 13 de gener la companyia Versus Teatre va representar "4 minuts,12 segons" un text de James Fritz

Estrenada el 16 de febrer del 2017 a Barcelona, Per Pep Duran en el seu debut com a director professional l'ensenya als seus convilatans. S'anava mirant l'obra de Fritz, valorant representar-la amb la seva companyia habitual, Scla'ka sí, quan per coneixences va sorgir l'oportunitat de fer-la amb Versus Teatre, i la va agafar.

L'obra té un toc molt cardedeuenc, ja que la traducció és de la Núria Busquet, l'Àlex Ferre és l'ajudant de direcció i una de les actrius és la Judith Aguilar, que ja va participar amb SCLA'KA SI a "Jerusalem".

Els altres actors són Jordi Cadellans, conegut per la seva participació en "La Riera", Carles Pulido i Sílvia Sabaté, que també apareix a "El cor de la ciutat"

"4 minuts, 12 segons és una obra de James Fritz, estrenada al Hamstead Theatre de Londres l'any 2014 i que va estar nominat als Olivier com a millor text nou. El 2015 es va passar al West End, concretament a Trafalgar Studios.

Llegeix més:179 "4 minuts,12 segons" arriba al poble del seu director