• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

CULTURA

Els nous jocs infantils de la plaça Joan Alsina representen la Llegenda del Verro

Aquesta iniciativa de difusió de la cultura popular cardedeuenca coincideix amb la celebració dels 25 anys de la Colla de Diables

10/07/2018 Redacció

184 jocs llegenda verroEls nous jocs representen la Llegenda del Verro, el conte que es teatralitza cada any per la festa del Foc i que té com a protagonista la bèstia de foc de la Colla.

L'espai infantil consta d'una gran estructura de joc amb diferents elements com torres, tobogans, ponts, escales, cordes, rampes i barres, i també té un gronxador i un tobogan. Hi apareixen dibuixats el Llucifer i la Diablessa, el Verro i els garrins, i el poble, i també s'ha instal·lat un plafó que resumeix amb text i dibuixos la història de la llegenda dels Diables de Cardedeu.

La il·lustradora i diable cardedeuenca Pilar Ors ha dibuixat aquests elements, que va crear pel llibre "La Llegenda del Verro", editat per la Colla de diables fa poc més d'un any.

 

La primera Festa de Barri de la temporada celebra els seus 25 anys

Can Serra va fer una programació de luxe que va comptar amb els Falcons de Vilafranca

06/07/2018 Redacció 

184 Ñ3790

El barri de Can Serra és el segon nucli urbà més antic de Cardedeu, però el creixement l’ha anat convertint en un lloc de pas. Va tenir el primer semàfor de la vila, a la cruïlla rei En Jaume amb Carretera de Dos Rius, l’espai entre l’Alqueria Cloèlia i Can Serra s’ha anat omplint i la construcció de l’escola de primària Mil·lenari ha desplaçat el flux de gent a la plaça Amat en lloc de la de Ramon Macip, centre del barri.

És el primer barri en fer la seva festa d’estiu i així, dissabte 9 de juny, hi va haver espectacle infantil amb els “¾ de 15”, un sopar d’aniversari dins la Sala Sarau, on els Krater hi van posar música dels darrers 25 anys... i diumenge a patir per si plou.

El dia 10 es va llevar solejat, i va permetre fer tot el programat i per la tarda, quan va ploure, la Sala Sarau va poder acollir les havaneres del grup Norai.

Llegeix més:184 La primera Festa de Barri de la temporada celebra els seus 25 anys

La cardedeuenca Eva Baltasar guanya el premi "Llibreter 2018" amb la seva primera obra en prosa, "Permagel"

Guanyar un premi al qual no t'has presentat encara té més mèrit

02/07/2018 Redacció

184 eva baltasar
Aquesta ha estat la 19ª edició del premi Llibreter, que concedeix el gremi de llibreters de Catalunya a un llibre ja publicat. Ha estat per unanimitat a l'obra "Permagel" de la poeta i escriptora Eva Baltasar com a millor llibre en català de l'any.

Publicat per Club Editor és el primer llibre en prosa de l'autora, que fins ara havia fet poemaris: "Laia" havia estat premiat amb el Miquel de Palol. La novel·la narra l'evolució d'una lesbiana de tendència suïcida i la tècnica usada per escriure'l té una clara influència poètica. El jurat l'ha classificat d'obra valenta, desinhibida i arriscada.

Ja se n'han fet cinc edicions des de març i s'ha anunciat que Random House la publicarà en castellà i també s'editarà en francès.

Festa del Foc, la festa grossa de la Colla de Diables

La 18ª Festa en el 25è aniversari de la Colla

04/07/2018 Redacció

184 festa del focÑ4207r

El 30 de juny la Festa del foc va començar ben aviat, muntant el foc per preparar el sopar.

Cada any té alguna petita novetat, però ja està tan consolidada que és difícil anar-hi afegint coses.

Es comença rostint un porc, durant gairebé tot el dia. Segueix amb un sopar popular, evidentment el plat principal és el porc i cadascú porta plat, got i coberts, encara que n'hi havia a 1,50 euros pels despistats.

Abans de sopar es fa la Carretillada infantil, que permet als més joves fer una cercavila.

Llegeix més:184 Festa del Foc, la festa grossa de la Colla de Diables

Jaume Grau parla del seu llibre “Les clavegueres de l’Estat”

La existència de les clavegueres només es pot fer em països democràtics, a la resta ja és l’Estat directament qui fa les coses

29/06/2018 Redacció

184 trabucaires i jaume

El 16 de juny l’escriptor i guionista Jaume Grau va estar a Cardedeu, convidat a un dinar per la Colla Trabucaire, per parlar de Carlisme i recreació històrica. Però el fet d’haver publicat recentment el llibre “Les clavegueres de l’Estat”, ampliació del que havia estat la pel·lícula passada per la televisió catalana i que mostra la guerra bruta a que estem sotmesos va portar també a l’actualitat.

Les clavegueres existeixen de sempre, ja egipcis i grecs les van fer servir, però com les entenem ara només es pot fer em països democràtics, a la resta ja és l’Estat directament qui fa les coses brutes.

Primer es va fer el documental, i després el llibre, on es pot estirar molt més al no tenir limitació de temps.

Llegeix més:184 Jaume Grau parla del seu llibre “Les clavegueres de l’Estat”