• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

CULTURA

Cacaolat, un nom lligat a la història de Cardedeu

Jordi Viader Riera, de la nissaga dels Viader, en va explicar la història

17/11/2017 Redacció

cacaolat N4253

Dins el cicle Aula de Cultura, que es fa al TAC (Teatre Auditori de Cardedeu), la sessió de dimarts 7 de novembre, va estar una de les més concorregudes, el tema era molt local.

Jordi Viader Riera va explicar la història del Cacaolat. Ho va fer gairebé en primera persona, és nét del fundador i empresari làctic Joan Viader Roger, que el desembre de 1931 va patentar el producte.

Llegeix més:177 Cacaolat, un nom lligat a la història de Cardedeu

 

Exposició de Sabala al Museu dins el cicle “Cardedeu amb l’Art Vigent”

L’estat d’ànim influencia sobre l’aspecte que mostrem a cada moment

14/11/2017 Redacció

176 sabala

“Coneix-te a tu mateix” és el títol de la mostra que del 29 de setembre al 4 de març de 2018 es pot veure en el MATBC. Una exposició de l’artista Sabala dins el Cicle Cardedeu amb l’Art Vigent on transmet amb la seva obra les emocions que hi ha a cada moment i que fan que sigui tan difícil comprendre’ns a nosaltres mateixos perquè ens mostrem en canvi constant.

Nascuda a Barcelona l’any 1956, va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i Disseny Industrial a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. Ha exposat a Barcelona, Mallorca, Girona i també a França, Mònaco, Alemanya o els Estats Units, Hong Kong, Mèxic i té obra exposada al Museu Würth de Logroño, al Museu de Pollença o a la Fundació la Caixa de Barcelona entre d’altres.

Llegeix més:176 Exposició de Sabala al Museu dins el cicle “Cardedeu amb l’Art Vigent”

Tornen els vermuts literaris amb la il·lustradora Pilarín Bayés

La segona edició comptarà també amb Maria Guasch i Núria Busquet

16/10/2017 Redacció

175 vermut literari pilarin 2 f silvia pla


El 4 d’octubre es va iniciar al Tarambana la segona edició dels vermuts literaris. La periodista Clara Martínez Clavell va presentar a la coneguda il·lustradora Pilarín Bayés.

El llibre Abcdari per a adults, que Pilarín va publicar l’any passat amb el presentador televisiu i radiofònic Òscar Dalmau en va ser el protagonista. Llibre “inèdit” i “provocatiu” fa servir les lletres de l’abecedari per elaborar frases “irreverents i políticament incorrectes” amb dobles sentits constants. A cada lletra li correspon una frase i cada paraula que la compongui comença amb la mateixa lletra. Tot il·lustrat per Pilarín Bayés amb animals.

Bayés, a més de signar llibres, també va fer alguns dibuixos davant del públic i es va mostrar satisfeta de l’acollida rebuda a Cardedeu.

Llegeix més:176 Tornen els vermuts literaris amb la il·lustradora Pilarín Bayés

La XII edició de Cardoterror porta a Nathalie Seseña com a convidada

Els curts Silente, Nada SA. i Assholes guanyen els premis TAC

07/11/2017 Redacció

176 cardoterror N4208

Amb la temàtica “Ritual diabòlic” Cardoterror 2017 ha estat un èxit de públic i ha ampliat les seves activitats, que ja fa anys no es limiten a projectar pel·lícules de terror.

Ja el 15 de setembre, al Pla de la Calma, es va inaugurar l’exposició Cardoterror, presentant el cartell i 32 dibuixos de figures diabòliques. Precisament el cartell va tenir una de les novetats: els esdeveniments polítics dels dies del festival van fer que el dibuixant, José Miguel Alvarez Benitez, fes una edició nova de 50 exemplars signats, a 10 euros cada un, on hi ha referència a l’estelada.

Llegeix més:176 La XII edició de Cardoterror porta a Nathalie Seseña com a convidada

S’inaugura l’exposició i es presenta el cartell de Cardoterror

En la seva XII edició, el festival tindrà com a tema central la bruixeria

10/10/2017 Redacció

175 Cardoterror

Divendres 15 de setembre, al Pla de la Calma, es va inaugurar l’exposició Cardoterror, on es pot veure el cartell d’aquesta XIIa edició i una col·lecció de 32 figures diabòliques, que són les que composen el “diccionari infernal”, diables i dimonis amb els seus noms.

La presentació del festival serà el 19 d’octubre al Tarambana, amb passi de curtmetratges cedits pel Cryptshow Festival.

Del 24 al 31 d’octubre diversos comerços decoraran l’aparador amb el motiu anual del Cardoterror i el mateix 23 començarà el joc “El Ritual diabòlic” un “room escape” a la capella de St. Corneli per a equips de 4 a 8 persones que s’han d’inscriure al telèfon 644728242.

Llegeix més:175 S’inaugura l’exposició i es presenta el cartell de Cardoterror