• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

CULTURA

Dei Furbi preestrena “Oklahoma” al Centre Cultural

La companyia ho va fer a canvi de la cessió de l'espai i va ser gratuïta i oberta al públic

31/08/2017 Redacció

La companyia Dei Furbi va fer residència artística al Centre Cultural Cardedeu del 5 al 14 de juliol, des d’on van preparar el seu nou espectacle “Oklahoma” que es fa al Teatre Lliure dins el Festival Grec de Barcelona.

A canvi de la cessió del teatre per al seu procés de creació artística i tècnica, Dei Furbi van fer una preestrena de l’espectacle "Oklahoma" gratuïta i oberta al públic el 14 de juliol.

Aquestes residències són una de les accions de l’Ajuntament de suport a la producció cultural professional, i sempre amb un retorn pel municipi. Ja fa anys Brams, Pep Bou i Mar Gomez la van fer i per l’octubre es preveu que Sònia Sánchez, la balladora de flamenc, la realitzi.

Llegeix més:174 Dei Furbi preestrena “Oklahoma” al Centre Cultural

 

Un dels actes més desconeguts de la Festa Major

A les Matinades hi participa qui vol, però és la gent de sempre, i en fa una activitat de les més entranyables de la Festa Major

31/08/2017 Redacció

174 35N2077

Per veure el reportatge fotogràfic feu clic en l'enllaç següent https://goo.gl/KMP5mX

Comença a les set del matí del diumenge, en un ambient quasi íntim en una plaça Sant Joan on encara queda algú dormint en bancs després de la farra de la nit anterior.

No són més de vint persones, incloent als músics, grallers i percussionistes i amb la seva tonada característica van cap a Can Barba, on es toca una peça. Després de comprovar que no donen res, se segueix cap a Ca la Lola. Aquest forn és més generós i dóna una safata amb talls de coca.

Llegeix més:174 Un dels actes més desconeguts de la Festa Major

El Centre Cultural passa a dir-se Teatre Auditori Cardedeu

La nova Tèxtil Rase assumirà el paper de Centre de Cultura

28/08/2017 Redacció

En el Ple de juliol es va aprovar el canvi de nom de l’equipament cultural que fa 13 anys es va inaugurar a l’avinguda rei En Jaume.

El projecte de fer de la Tèxtil Rase un gran espai on es pugui fer tota mena d’activitats i les entitats el puguin usar com a lloc de reunions, per a fer conferències, assaigs... fa que es circumscrigui a l’edifici que fins ara s’anomenava Centre Cultural Cardedeu les representacions escèniques.

Llegeix més:174 El Centre Cultural passa a dir-se Teatre Auditori Cardedeu

Núria Busquet guanya el premi Pare Colom de narrativa amb “Partícules de nucli”

La poeta i traductora cardedeuenca veurà publicada així la seva primera novel·la a l’octubre

28/08/2017 Redacció

174 nuria busquet

L’ajuntament mallorquí d’Inca organitza el premi Pare Colom de narrativa i en aquesta edició ha guanyat l’obra “Partícules de nucli”, primera novel·la de Núria Busquet, que es publicarà durant el proper octubre.

Busquet ha estat, fins ara, reconeguda poeta i una de les impulsores del PAM, poesia a manta, que anualment omple Cardedeu d’activitats relacionades amb aquesta disciplina literària.

Així les seves obres han estat sempre curtes, i per a explicar una història més llarga ha seguit una tècnica que ja domina.

Llegeix més:174 Núria Busquet guanya el premi Pare Colom de narrativa amb “Partícules de nucli”

La Fira de la Música porta 36 grups als carrer i places

L’ASMUCA ha millorat l’organització amb la programació de les actuacions i implicant els bars que tenen terrasses

25/08/2017 Redacció

174 fira musica N1179

La FIMUCA 2017, organitzada per l’Associació de músics ASMUCA, va posar 36 grups s repartits per tot el centre de Cardedeu, amb música en directe a moltes de les terrasses dels bars de la zona

La fira es va portar a terme el 15 de juliol i ja mesos abans l’Associació de músics de Cardedeu treballa en la seva organització. Un dels passos importants és la selecció dels grups que tocaran. En l’edició del 2017 hi ha participat 36 grups.

Llegeix més:174 La Fira de la Música porta 36 grups als carrer i places