• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Ve de lluny

 

Ve de lluny

Per Toni Giménez 

El NAS núm. 184 – juliol 2018 –

Quina ganga!

La ganga és un ocell molt difícil de caçar perquè calcula molt bé la distància per allunyar-se del perill. D’aquí sorgeix l’expressió popular; o sigui, que aconseguir una ganga és tot un triomf.

 

El NAS núm. 183 - juny 2018 -

Estar en braços de Morfeu

Morfeu, fill del Son i de la Nit, es considerava una divinitat que es dedicava a repartir els somnis entre els mortals. Quan som als seus braços dormim plàcidament.

El NAS núm. 181 - abril 2018 -

Explicar-ho amb tots els ets i uts

Expressió que prové de les conjuncions et (i) i ut (perquè, a fi que), o sigui, explicar una cosa amb tots els detalls; explicar-ho absolutament tot.

El NAS núm. 182 – maig 2018 –

Passar als annals

Expressió provinent de la pràctica romana d’escriure els fets més destacables que havien succeït al llarg de l’any en uns registres oficials anomenats annals. O, sigui, deixar escrita la història.

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Un altre gall hi cantaria

Aquesta expressió prové de quan Jesús li diu a sant Pere: “No haurà cantat el gall dues vegades que tu n’hauràs negat tres que em coneixes”. Si sant Pere hagués estat valent potser la sort de Jesús hauria estat diferent. O sigui, depèn de com enfoquem les coses poden anar de maneres molt diferents.

ENLLAÇOS