• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

PDeCAT-Demòcrates

Un estiu convuls

El NAS núm. 184 – juliol 2018 –

Per PDeCAT-Demòcrates

Aquest no serà un estiu com els altres. No ho serà mentre hi hagi presos. Mentre les porres aixafin les urnes.

Venim d’uns mesos de canvis molt rellevants, a tots els nivells. Vam aconseguir formar un govern amb el MHP Quim Torra al capdavant. Ens cal donar marge al nou Executiu perquè entre molts reptes, els hi tocarà reconstruir tot el que la voladura descontrolada del 155 va destruir. Hauran de lluitar per aconseguir l’alliberament de tots els presos polítics i el retorn dels exiliats. I, sobretot, hauran de treballar per fer efectiu el mandat de l’1-O, on un poble va alçar democràtica i pacíficament la seva veu i va reclamar incontestablement la República Catalana.

Llegeix més:184 Un estiu convuls

 

Municipals 2019

El NAS núm. 182 – maig 2018 –

Per PDeCAT-Demòcrates

Com cada mes, el primer que ens toca, desafortunadament, és recordar els presos Jordi Sanchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Turull, el vicepresident Junqueras, en Quim Forn, en Raül Romeva, les exiliades Marta Rovira, Anna Gabriel, Clara Ponsatí, Lluis Puig, Toni Comín, Meritxell Serret i, evidentment, el MHP Carles Puigdemont. La infame llista (que situa aquest govern d’España en un perfil democràtic francament escàs) enlloc de reduir-se, va creixent. Aquesta és la seva manera d’acomplir allò de “Sin violencia se puede hablar de todo”.

Mentrestant, toca començar a preparar les eleccions municipals de l’any que ve. La gent del Partit Demòcrata ens hi hem començat a posar. Seguint l’exemple marcat pel president Puigdemont, volem construir un equip ampli i transversal, que treballi en 2 eixos clars : el primer, recuperar la feina ben feta i els consensos municipals, i la segona, de caràcter nacional, ajudar a que el nostre ajuntament treballi per ajudar a consolidar la República Catalana.

Llegeix més:182 Municipals 2019

21D : Junts Per Catalunya

El NAS núm. 177 - desembre 2017 –

Per PDeCAT-Demòcrates

La setmana que ve comença una campanya que no té res a veure amb les altres. RES!

No ens hi juguem un parlament ni una legislatura, sinó un País i tota la Democràcia. Per això ens cal fer tant, i amb tanta força, que a Cardedeu, al Vallès, a Barcelona i a tota Catalunya les urnes aixafin definitivament aquest Estat Espanyol demofòbic.

El nostre partit, el PDeCAT, va decidir en el darrer Consell Nacional, no presentar-se i cedir l’espai electoral al president Puigdemont i a la seva llista, Junts Per Catalunya. Aquesta llista plena de gent de la societat civil i d’àmbits tan diversos com l’esport o la cultura i la medicina, vol representar transversalment la nostra societat i els nostres anhels.

Llegeix més:177 21D : Junts Per Catalunya

Caminant cap a la República

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per PDeCAT-Demòcrates

En el moment en què l’equip del PDeCAT Cardedeu hem escrit aquestes línies, encara no teníem govern a la Generalitat, però tot apunta que en els propers dies es consolidarà un acord que el farà possible. Aquest acord neix en un marc on res és normal. Ni just. Ni democràtic. És, de fet, just tot el contrari. Creixen els imputats per delictes absurds. L’Anna Gabriel se suma a la llista de polítics que s’han d’exiliar per no caure en mans d’una justícia polititzada i profundament corrompuda. Mentrestant l’Oriol Junqueras, en Quim Forn, en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart segueixen sumant dies a la presó. I batent rècords que haurien de fer retorçar les entranyes a qualsevol que es faci dir demòcrata. Tots quatre, sense anar més lluny, hauran estat més dies a presó (sense judici ni, de fet, una acusació clara de delicte) que José Barrionuevo, el ministre de l’Interior responsable dels GAL, que tot i ser condemnat per segrest, va passar tan sols 3 mesos a la presó.

Llegeix més:180 Caminant cap a la República

La República Catalana

El NAS núm. 176 - novembre 2017 -

Per CiU Cardedeu

Vivim uns temps de gran transcendència històrica. Temps on hem vist fets que pensàvem superats en democràcia. Hem vist policia perseguint urnes, amb una violència obscena. Hem vist pobles defensant col·legis i rebent descàrregues policials. Hem vist polítics dient que no havia passat res. Però, i tant que va passar! Hi va haver urnes i paperetes i la gent va parlar. Més de dos milions de persones, enmig d’un clima de repressió terrible, van aixecar-se per dir prou. Per dir que la majoria del poble català vol que Catalunya sigui un estat independent, en forma de república.

Llegeix més:176 La República Catalana

ENLLAÇOS