• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Reportatges

El NAS núm. 174 - setembre 2017 -

Festa Major 2017

Per Xavier Navarro

Si voleu veure totes les fotos, feu clic en el següent enllaç


00N1734

Amb el repic de campanes, la galejada dels Trabucaires, el seguici i el pregó, el vespre de divendres 11 d’agost van començar els cinc dies de Festa Major.

Més de 90 actes, repartits en els espais habituals: El Garitu, El Polvorí, el parc dels Pinetons, la pista Coberta del Pompeu Fabra i el camp verd, on es posen les atraccions de la Fira, amb paradetes per l’11 de setembre.

Llegeix més:174 Festa major

 

El NAS núm. 172 - juny 2017 -

La Fira de Sant Isidre aposta per l’agroecologia

La Mostra Gastronòmica aprofita la remodelació del parc dels Pinetons per ampliar la zona en què el vilatans es troben per degustar la cuina proposada

Per Xavier Navarro

172 isidre N0371

Si voleu veure totes les fotos, cliqueu el següent enllaç.

Del 12 al 15 de maig la vida canvia a Cardedeu. És la Fira de Sant Isidre, que ha anat variant d’any en any des de que es va recuperar el 1984.

Alguns del canvis no arrelen, d’altres es van consolidant, com l’espai d’Agroecologia, en què l’actual govern hi bolca molts esforços, o ja plenament imprescindibles, com la Mostra Gastronòmica.

Llegeix més:172 La Fira de Sant Isidre aposta per l’agroecologia

El NAS núm. 150 - juny 2015 -

La Fira de Sant Isidre comença amb una sorollosa protesta de la policia

Quan va començar a parlar l’alcaldessa van fer sonar xiulets i bocines que no es van aturar fins tres quarts d’hora després

(Si voleu veure el reportatge fotogràfic, cliqueu aquest enllaç)

La 32ena edició de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu - FICARD va començar divendres 22 de maig amb mala maror.

El convidat a la inauguració era Jordi Turull i Negre, diputat del Parlament de Catalunya i portaveu en el mateix de CiU, i a l’estar en plena campanya electoral els partits de l’oposició s’hi van oposar davant la Junta Electoral.

Per evitar problemes Turull es va quedar per la Fira sense estar a la zona de l’acte inaugural.

Divendres 22 de maig: la inauguració

L’acte inicial es va fer, com estava previst, a l’estand de l’Ajuntament i va ser la regidora de Promoció Econòmica qui va fer la presentació donant la paraula, quasi de seguit al President de l'Associació de la Fira de Sant Isidre, Josep Maria Vilà, Va destacar que hi ha l’apartat de la 2ª Fira de Turisme Rural i Familiar

On seria l’escenari es trobaven els membres del Govern i de l’Associació de la Fira, i al davant, una vintena de persones, regidors de l’oposició i alguns vilatans més. S’hi van afegir un altre grup de 21, vestits de groc, amb una pancarta i cartells. Eren membres de la Policia Local protestant per la seva situació laboral i el curs de les negociacions, es van posar a una banda.

Llegeix més:150 La Fira de Sant Isidre comença amb una sorollosa protesta de la policia

El NAS núm. 151 - juny 2016 -

La pluja no va poder amb la Fira de Sant Isidre, que va estrenar un nou espai: Agroecologia i Proximitat

Una Fira més ben organitzada va crear més espais i activitats

(Si voleu veure el reportatge fotogràfic, cliqueu aquest enllaç)

161 IMG 1120Recuperada el 1984 a meitat de maig la Fira de Sant Isidre és com la Festa Major de primavera. Els 13, 14, 15 i 16 de maig Cardedeu ha rebut uns 30.000 visitants, segons els organitzadors de la Fira, que des de 2009 ha volgut modernitzar el seu nom amb la denominació Ficard.

La Mostra Gastronòmica ha allargat, per davant, una nit, i el nou espai d’ Agroecologia i Proximitat s’ha afegit al de Turisme Rural i Familiar, amb una més racional col·locació dels estands creant un espai de trobada al mig.

S’inaugura divendres, 13 de maig, amb una pluja fina, a l’estand que té l’Ajuntament. Pimer parla Núria Hernández, regidora de Desenvolupament econòmic, que destaca el nou espai agroecològic, que sorgeix per a posar en relleu un fet que s’està produint en els darrers anys, molta gent jove torna al camp i engega projectes buscant la qualitat i la sostenibilitat.

Llegeix més:161 La pluja no va poder amb la Fira de Sant Isidre, que va estrenar un nou espai: Agroecologia i...

El NAS núm. 145 - gener 2015 -

La Fira de Nadal i del Torró Artesà arriba als 20 anys

L’Agrupació Coral va fer el pregó i Jordi Basté va ser el convidat d’honor

(Si voleu veure el reportatge fotogràfic, cliqueu aquest enllaç)

145 IMG 7679Els dies 12, 13 i 14 de desembre els carrers i places del centre de la vila van acollir diversos actes i va haver 174 parades, que van atraure a moltíssima gent, tant cardedeuencs com gent de llocs més allunyats, com es pot veure en les dades que dóna la gent que participa en el joc “Qui l’encerta se l’emporta”.

La inauguració va ser divendres 12, a les 8 del vespre, amb l’encesa del foc després de les paraules de la presidenta de l’Associació de Veïns del Centre, Mercè Jubany, de l’alcaldessa, Calamanda Vila i del pregó a càrrec de l’Agrupació Coral Cardedeuenca. També va parlar el periodista, actual director i conductor del programa “El Món a RAC 1”, Jordi Basté com a convidat d’honor.

Mercè Jubany fa un recorregut pels 20 anys de Fira, té un record pels qui van organitzar la primera i ja no hi són, però destaca que pràcticament són les mateixes persones les que l’organitzen any rere any, totes amb 20 anys més, i demana relleu.

Llegeix més:145 La Fira de Nadal i del Torró Artesà arriba als 20 anys

ENLLAÇOS