• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Reportatges


El NAS núm. 183 - juny 2018 -

Fira de Sant Isidre 2018, 35a edició

Els espais d’Entitats i la carpa a la zona d’Agroecologia concentren moltes activitats

Per Xavier Navarro

183 01 Ñ3212

El dies 18, 19, 20 i 21 de maig es va celebrar la 35a edició de la Fira de Sant Isidre, que poc a poc ha anat evolucionant fins a mantenir una base com les primeres, però amb canvis importants.

La paraula Saludable s’utilitza en gairebé la meitat dels actes. L’Agroecologia ha consolidat un espai molt viu, a l’igual que el nou lloc destinat a les entitats. La nova normativa sobre contaminació acústica, limitant la música a les atraccions ha irritat a alguns, però millorat el poder passejar i parlar. També hi ha hagut canvis en que la decoració de les atraccions no tinguessin cap contingut sexista amb imatges degradants vers les dones i es “ven” com a menjar més saludable que la zona de bars en lloc d’estar en parades convencionals estiguin en tunnejats remolcs.

Potser perquè les eleccions encara estan lluny, però no hi ha hagut presència de parades polítiques, tot i que divendres matí, abans de la inauguració, dues persones vingudes de Mataró, van trencant els llaços grocs que troben, i pinten de vermell part del mural independentista que hi ha a l'entrada venint de Granollers. Al violentar-se amb les persones que van tornant a posar els llaços malmesos, la Policia Local els identifica i fa marxar.

La pluja va fer presència poques vegades, tot i que a la plaça Antoñita Fontova, on es posen els food trucks, no s'havia compactat el terra al lloc on es van treure els aparcaments, i amb la pluja es va convertir en un fangar, pel que es va córrer tot cap a la part antiga de la plaça.

Llegeix més:183 Fira de Sant Isidre

 

El NAS núm. 178 - gener 2018 -

“Omplim Brussel·les” porta a més de 300 cardedeuencs a la capital d’Europa

En autobús, autocaravana, avió o cotxes particulars, van anar a fer sentir unes veus que no es poden fer sentir a la península ibèrica

178 brussellesIMG-20171218-WA0003

Tres dels viatgers han plasmat les seves vivències:

Dani Rangil (ANC)

“Omplim Brussel·les” va néixer de l’impuls d’una colla de gent anònima. El seu entusiasme es va encomanar a l’ANC i des de cada poble vam afegir-nos a l’esforç de molts veïns per fer-ho possible i exitós.

Admeto que la responsabilitat d’organitzar un bus per a un viatge de 1.300 km m’aclaparava. Era una marató d’estar assegut, 18 hores d’anada i 18 de tornada, l’opció més bèstia, res a veure amb els busos de les Diades de cada any. Afegim-hi 14 hores a Brussel·les, arribada a les 7 del matí, negra i gèlida nit. A quarts d’onze ja érem al Parc del Cinquantenari per trobar-nos amb l’altra gent de Cardedeu, amb un cel gris, plovisquejant a estones i un vent cada vegada més fort.

Llegeix més:178 “Omplim Brussel·les” porta a més de 300 cardedeuencs a la capital d’Europa

L’1 d’octubre Cardedeu vota

Amb una participació del 55% del cens, el 92% va dir que sí a la república catalana

Per Xavier Navarro

103 O granollers N3960

El Referèndum de l’1 d’octubre no s’ha limitat a un sol dia, ni a una precampanya, campanya, dia de reflexió, votació, recompte i aplicació del resultat. Ha instal·lat una situació que envaeix tota la vida dels catalans i cada dia, a vegades cada hora, la situació va variant.

L’oposició del Govern de l’Estat a que es faci, i la determinació del Govern català a que es consulti a la població han fet saltar qualsevol seqüència lògica i les lleis se solapen i salten, pel que és difícil de preveure l’immediat futur.

Centrats en Cardedeu, després de les prohibicions judicials, Fiscal principalment, a deixar locals per a fer el Referèndum, el primer moviment de l’Ajuntament és fer un decret de suport al Referèndum. Així el dia 7, un cop aprovada pel Parlament la llei del Referèndum, poques hores després el Govern espanyol envia cartes a tots els ajuntaments amenaçant als qui donin cap mena de suport per a que aquest es realitzi.

Llegeix més:175 Referendum

Gairebé el 86% de cardedeuencs participen el 21D

Guanya ERC seguit de JxCAT mentre que C’s és la tercera força més votada

178 eleccions N5049

Les eleccions al Parlament del 21 de desembre no van ser unes de normals. El Parlament electe havia estat dissolt pel Govern d’Espanya, que va imposar votar de nou, buscant una correlació de forces diferent. La “majoria silenciosa” va sortir a votar, i no va resultar ser constitucionalista o unionista, com s’havia venut, sinó que va mostrar que era equilibrada.

A Cardedeu els resultats no van variar, amb concentració dels vots unionistes en Ciutadans, en recerca del vot útil, que va deixar al PP amb un 2,74% dels vots, sols per sobre del Partit Animalista i dels Recortes Cero.

Llegeix més:178 Gairebé el 86% de cardedeuencs participen el 21D

El NAS núm. 174 - setembre 2017 -

Festa Major 2017

Per Xavier Navarro

Si voleu veure totes les fotos, feu clic en el següent enllaç


00N1734

Amb el repic de campanes, la galejada dels Trabucaires, el seguici i el pregó, el vespre de divendres 11 d’agost van començar els cinc dies de Festa Major.

Més de 90 actes, repartits en els espais habituals: El Garitu, El Polvorí, el parc dels Pinetons, la pista Coberta del Pompeu Fabra i el camp verd, on es posen les atraccions de la Fira, amb paradetes per l’11 de setembre.

Llegeix més:174 Festa major

ENLLAÇOS