• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Editorial

Editorial

El NAS núm. 176 - novembre 2017 -

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS !


176 llaç editorial

 

 

Tempus fugit

El NAS núm. 175 - octubre 2017 -

Editorial

Primer de tot volem explicar que aquest NAS s’ha fet en un moment en què les coses que estan passant a nivell nacional, canvien l’actualitat dia a dia. Volem explicar que els partits polítics locals no han escrit la seva columna, tret del PSC al que li agraïm l’esforç, perquè, suposem, estan col·lapsats per la moguda política que viu el país.

També volem explicar que els nostres columnistes van haver de lliurar les seves col·laboracions justament el dia 2 d’octubre i alguns ho van fer abans. És per això que, especialment aquest mes, alguns dels continguts poden semblar obsolets als lectors als que demanem que contextualitzin les seves aportacions en el moment en què van ser escrites.

Llegeix més:175 Tempus fugit

República, que venim!

El NAS núm. 173 - juliol 2017 -

Editorial

És previsible un estiu i una tardor molt i molt mogudes. Sembla mentida que pugui haver algú que digui que amb ell no va la política i que “ja s’ho faran!”, que n’hi ha. Ens sembla mentida perquè vivim el que està passant intensament.

Som espectadors i alhora protagonistes d’una partida d’escacs. Si ens permeteu la comparació, en aquesta partida sembla que Catalunya mogui peça molt segur i coneixedor de les tàctiques del contrincant. Cada moviment mesura forces, no deixa veure tota l’estratègia, va a poc a poc, res espectacular, com qui no vol. A més, al seu bàndol hi té un munt de gent que conté l’alè pendent de tot, a l’espera del que passi, sovint qüestionant cada moviment.

Llegeix més:173 República, que venim!

Lliçons de democràcia

El NAS núm. 174 - setembre 2017 -

Editorial

La paraula “democràcia” està utilitzada aquests dies com a arma, o bandera, per part d’unionistes i independentistes. Encara hi ha gent indecisa, no decidida, vaja, però que té les seves preferències amb temor i que espera apuntar-se al bàndol vencedor un cop acabi la turmenta.

Democràcia, per uns, és votar, que la població afectada, la que es vol divorciar, o no, pugui expressar-se lliurement, després de poder valorar com viurà millor i què li sembla més just.

Pels altres és acceptar les lleis vigents, una Constitució que sols han pogut votar els majors de 56 anys i en unes circumstàncies en què l’Exèrcit va fer canviar articles i encara els va semblar insuficient. Pocs anys després van fer un Cop d’Estat.

Llegeix més:174 Lliçons de democràcia

Un legionari, una cabra i una bandera

El NAS núm. 172 - juny 2017 -

Editorial

Les notícies es poden donar de moltes maneres i ara, a més, a través de moltes vies. Les xarxes socials i en general les actuals tecnologies de la informació i la comunicació, faciliten que qualsevol persona pugui donar una notícia. I pel fet de dir-la, ja es creu que ha passat.

Llegeix més:172 Un legionari, una cabra i una bandera

ENLLAÇOS