• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Editorial

Editorial

Lliçons de democràcia

El NAS núm. 174 - setembre 2017 -

Editorial

La paraula “democràcia” està utilitzada aquests dies com a arma, o bandera, per part d’unionistes i independentistes. Encara hi ha gent indecisa, no decidida, vaja, però que té les seves preferències amb temor i que espera apuntar-se al bàndol vencedor un cop acabi la turmenta.

Democràcia, per uns, és votar, que la població afectada, la que es vol divorciar, o no, pugui expressar-se lliurement, després de poder valorar com viurà millor i què li sembla més just.

Pels altres és acceptar les lleis vigents, una Constitució que sols han pogut votar els majors de 56 anys i en unes circumstàncies en què l’Exèrcit va fer canviar articles i encara els va semblar insuficient. Pocs anys després van fer un Cop d’Estat.

Llegeix més:174 Lliçons de democràcia

 

República, que venim!

El NAS núm. 173 - juliol 2017 -

Editorial

És previsible un estiu i una tardor molt i molt mogudes. Sembla mentida que pugui haver algú que digui que amb ell no va la política i que “ja s’ho faran!”, que n’hi ha. Ens sembla mentida perquè vivim el que està passant intensament.

Som espectadors i alhora protagonistes d’una partida d’escacs. Si ens permeteu la comparació, en aquesta partida sembla que Catalunya mogui peça molt segur i coneixedor de les tàctiques del contrincant. Cada moviment mesura forces, no deixa veure tota l’estratègia, va a poc a poc, res espectacular, com qui no vol. A més, al seu bàndol hi té un munt de gent que conté l’alè pendent de tot, a l’espera del que passi, sovint qüestionant cada moviment.

Llegeix més:173 República, que venim!

Zona vermella

El NAS núm. 170 - abril 2017 -

Editorial

Tanqueu els ulls i imagineu un equip de govern amb un plànol del seu poble damunt la taula. Al seu costat, un tècnic d’una empresa assessora que ha pagat la Diputació:

Llegeix més:170 Zona vermella

Un legionari, una cabra i una bandera

El NAS núm. 172 - juny 2017 -

Editorial

Les notícies es poden donar de moltes maneres i ara, a més, a través de moltes vies. Les xarxes socials i en general les actuals tecnologies de la informació i la comunicació, faciliten que qualsevol persona pugui donar una notícia. I pel fet de dir-la, ja es creu que ha passat.

Llegeix més:172 Un legionari, una cabra i una bandera

Els directors d’aquest periòdic...

El NAS núm. 169 - març 2017 -

Editorial

Els directors d’aquest periòdic som propietaris d’una gossa, la Una, que estimem i que forma part de la nostra vida. Dit això. No ens agrada la gent que porta el seu gos deslligat, ho entenem però no ens agrada. No fa pas tant, un pastor alemany que anava solt va venir a olorar a la nostra, cosa molt normal, i no es van caure bé, també passa, així que es van discutir a queixalades. Nosaltres portàvem el gos lligat, l’altra mestressa no. Qui va rebre?

Llegeix més:169 Els directors d’aquest periòdic...

ENLLAÇOS