• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Editorial

Editorial

El NAS núm. 181 - abril 2018 -

Editorial

Escrivim aquesta editorial quan tot just ha sortit Puigdemont de la presó alemanya. Quan als independentistes ens estan trepitjant i sembla que estem a punt de tocar fons, passa alguna cosa i ens omple els pulmons d’aire i, per poc que sigui, tornem a estar a punt pel que toqui. Més concretament, per sortir de nou al carrer el dia 15 d’abril i demostrar que, malgrat tot, seguim dempeus. Que ningú es quedi a casa!

Hem llegit, durant aquests dies de vacances, “Operació urnes” de Xavier Tedó i Laia Vicens. Ens agrada, mentre fem quilòmetres i quilòmetres de carretera, el que no condueix, evidentment, llegeix en veu alta un llibre i així fer més amena la travessia. Relata les vicissituds que molta gent va viure per aconseguir que l’1-O poguéssim votar al referèndum d’autodeterminació.

Llegeix més:181 Editorial

 

Amb intel·ligència

El NAS núm. 179 - febrer 2018 -

Editorial

És cert que costa molt mantenir l’ànim aquell que teníem fins fa poc. Us recordeu de les manifestacions aquelles en què l’alegria, el bon humor, la il·lusió se’ns encomanava només de mirar-nos als ulls? Nosaltres recordem molt especialment La Via, aquell dia en què ens vam donar la mà per tot el país, de punta a punta. Semblava que seria impossible... però ho vam fer. I La Via és només una de les grans fites assolides.

Cert que ara vivim un bany de realitat, de pèrdua d’innocència. De sobte veiem que hi ha qui fa trampes, que pega, que menteix, que abusa i que ho fa impunement. Hem comprovat que no és veritat que parlant la gent s’entén. Hem constatat que estem governats per una màfia sustentada en la ignorància de la gent, que no és que estigui desinformada, sinó que ho està maliciosament.

Llegeix més:179 Amb intel·ligència

Les agressions masclistes

El NAS núm. 177 - desembre 2017 –

Editorial

Sembla que quan parlem d’agressions masclistes ens venen al cap imatges de dones maltractades psíquicament o física i és possible que hom pensi que “això no va amb ell” perquè ni de conya pega a les dones ni coneix cap col·lega que ho faci. És a dir, malgrat no tolera aquest tipus d’accions, no hi presta gaire atenció.

Doncs malament. Caldria que hi parés atenció perquè agressions masclistes es produeixen cada dia en qualsevol situació quotidiana: al carrer, a la feina, a casa, al transport públic, amb els col·legues... Les dones les pateixen de manera consentida perquè les situacions són tan habituals que a ningú se li passa pel cap que puguin ser “agressions”.

Llegeix més:177 Les agressions masclistes

Increïble

El NAS núm. 178 - gener 2018 -

Editorial

Primer de tot us desitgem que tingueu un molt bon any per a tothom. Que l’actualitat política no ens faci perdre les bones intencions, desitjos i il·lusions.

Costa no deprimir-se quan comproves què n’és de fàcil treure’ns tot allò que havíem construït amb il·lusió, convicció, per viure en un país millor, inclusiu, democràtic i més just. Veiem al·lucinats com una gentussa corrupte, mentidera, egocèntrica i manipuladora pot fer el que vulgui impunement i intenta aniquilar els desitjos i anhels de més de 2 milions de persones. Tot això martella els nostres cervells que no poden ni volen entendre que existeixi aquest tipus de gent. Què en són de dolents! Quant cinisme!

Llegeix més:178 Increïble

El NAS núm. 176 - novembre 2017 -

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS !


176 llaç editorial

 

ENLLAÇOS