• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

El govern de tu a tu

 

El govern de tu a tu

El NAS núm. 165 - novembre 2016 -

Enric Olivé: “M’agradaria que quedés que he estat rigorós, encertat i just”

Com Alcalde diu que és assequible i belluga menys fils dels que pugui semblar perquè són tot l’equip que treballa colze a colze

FITXA:

Nom complert: Enric Olivé i Manté.
Color: verd
Lloc: La torre del Moro, un dia els conquerirem.
Un personatge de còmic: Ot.
Personatge històric: Filípides
Cardedeu en un títol: Cardedeu en bici i a peu, perquè m’ho crec tant!
Un tret característic: no sap dir la r, és divertit fer-li dir Esquerra Republicana de Cardedeu.

Núria Aymerich

165 enric olivé PA250179L’Enric Olivé va néixer a Cardedeu el 1965. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (UB), màster en dret tributari (INESE) i format en altres temes específics del dret pel Col•legi d’Advocats de Barcelona.

Ens hem trobat al seu despatx i hem anat fent conversa, agradable i distesa, sobre la seva feina com Alcalde.

Com és que decideixes acceptar ser cap de llista?

Fa gairebé dos anys i mig que vaig prendre aquesta decisió. Quan em vaig presentar públicament ja vaig explicar per què. Era un moment de país i tenia la sensació que havien de passar coses i que volia estar a la partida i que volia empènyer-les. El primer salt al ring. Després, ser cap de llista, és perquè t’hi van engrescant, seduint, t’ho proposen...

Un dels motius és perquè ets cardedeuenc de tota la vida?

Sí, evidentment, segur que darrera hi ha un càlcul de probabilitat d’èxit, clar, volem guanyar. Buscar algú conegut, de Cardedeu de tota la vida, que sigui professional i ves a saber, potser esgarrapes algun vot convergent!

I has pogut fer país des de l’alcaldia?

Sí, però ara dóna la sensació que t’has de bellugar una mica poc. Les estelades, pintar murs i fer mil coses d’aquestes que en aquell moment feien bullir l’olla, que calien fer abans, ja no cal, ara menys. Aquesta fase ja està feta i ara estem a l’expectativa, quan haguem de desobeir ho farem una sola vegada... Bé, com explicava en l’últim Ple ja estem pagant els tributs a l’Agència  Tributària Catalana, i també creant xarxa amb alcaldesses i alcaldes d’altres municipis...

Llegeix més:165 Enric Olivé

 

El NAS núm. 164 - octubre 2016 -

Joan Masferrer: “Vaig per feina, veig que no puc perdre temps perquè vull ser executiu en més coses”

El número dos d’ERC és el Tercer Tinent d’alcalde, Cap d’àrea i a més porta les regidories d'Urbanisme i Espai Públic i la d'Obres i Serveis.

FITXA:

Nom complert: Joan Masferrer i Sala
Un color: vermell.
Un lloc: els prats de Can rovellat per veure els camps de Cardedeu des d’allà
Un personatge de còmic: Lucky Luke
Un personatge històric: Lluís Companys
Cardedeu en un títol: Cardedeu, un poble a mida de la seva gent
Un tret característic: Durant l’entrevista ha estat prement el bolígraf fent “clic-clic” una i una altra vegada.

Per Núria Aymerich

164 masferrer IMG 5459Joan Masferrer havia estat l’Alcalde en el primer mandat de la Calamanda Vila i ja l’havíem entrevistat aleshores (El NAS núm. 63 – juliol 2007). Ho va ser durant 1 any per pacte de Govern CiU-ERC i després va dimitir al·legant qüestions personals i professionals. Ara ha tornat com a número 2 de la llista d’ERC. L’he vist enfeinat. M’ha fet esperar perquè estava al mig d’una reunió que ha hagut d’aturar per atendre’m a mi. Ha tingut trucades, interrupcions... l’Àrea de Territori és una àrea de molt de pes, diu.

Per què vas tornar a presentar-te a les eleccions?

Es va fer un projecte nou a ERC, i és un altre moment personal, vaig veure que després de parlar-ho amb diferents persones, i quan a més l’Enric va dir que se sumava, vaig veure que podia fer-ho, i fer-ho bé, i vaig decidir que sí que podia. Potser no pensava tenir tanta dedicació, però un cop t’impliques, doncs ho fas.

Llegeix més:164 Joan Masferrer

El NAS núm. 161 - juny 2016 -

Rafel Caballeria: “Forma part de la nostra manera de pensar: ser una administració participativa, col·laborativa i transparent”

Regidor de Desenvolupament de l’organització i transparència, d’Esports i 4rt Tinent d’Alcalde, és el número quatre de la llista per ERC i per la seva feina coneix catalans arreu del món

FITXA:

Nom complert: Rafel Caballeria Perramon
Color: blau turquesa
Lloc: a banda de Cardedeu, Formentera
Personatge còmic: Eric Castel
Personatge històric: Leonardo da Vinci
Cardedeu en un títol: El millor lloc per viure, en tots els sentits
Un tret característic: és tranquil i amable, tot i que no m’ha convidat a un cafè.

Núria Aymerich

161 govern de tu a tu rafel caballeria P5270003En Rafel Caballeria ha arribat a l’Ajuntament al mateix moment que jo, a les 9.15h en punt. De fet, ha entrat rere meu. Ens hem saludat, s’ha fet un cafè i hem pujat al seu despatx.

Va néixer a Granollers el 1965. A Cardedeu hi ha viscut en dues etapes, primer ara fa 30 anys, i s’hi va estar durant cinc o sis anys però va marxar a viure a Camprodon i a Barcelona i després va tornar, ara fa uns vuit o nou anys i viu a la carretera de Cànoves.

És diplomat en gestió i administració pública, llicenciat en comunicació audiovisual i està estudiant a la UOC Humanitats, tot i que ho ha hagut de deixar durant un temps, no li queda temps amb les regidories.

Té dedicació plena a l’ajuntament perquè li resultava molt difícil compaginar la seva feina al mig de Barcelona i que, a més, li suposava viatjar a l’estranger sovint.

De què treballaves?

Sóc funcionari a la Generalitat ara fa 30 anys, des del 86, en diferents departaments. Al principi a Salut i Educació en tasques de gestió i suport a la inspecció dels serveis. I vaig estar uns anys, però el gruix és en l’àmbit de les relacions exteriors, en una àrea molt específica: relació amb els casals catalans al món, és a dir, en relació amb els catalans al món, que en són molts i són un col·lectiu força desconegut per al català d’interior que diem nosaltres.

Llegeix més:161 Rafel Caballeria

El NAS núm. 162 - juliol 2016 -

Núria Hernández: “Volem donar recursos perquè les persones siguin autosuficients per trobar feina”

És la Regidora de Formació i Ocupació i també de Desenvolupament econòmic i local i mira de treballar amb les dues de manera transversal i coordinadament per crear sinèrgies entre treballadors i empreses

FITXA:

Nom complert: Núria Hernández i Gil
Color: verd i vermell
Lloc: qualsevol lloc de muntanya a primera hora del matí o última de la tarda
Personatge de còmic: Ot el bruixot
Personatge històric: Neus Català, una dona molt independent que segueix els seus ideals contra tot pronòstic.
Cardedeu en un títol: “Cardedeu, poble tranquil” , el concepte “Cittaslow”
Un tret característic: parla sovint en primera persona, es posa a la pell.

Núria Aymerich

162 núria hernández P6160010He quedat amb la Núria Hernández a l’Ajuntament. El seu despatx m’ha encantat, un racó petit i amagat, amb molta llum, a la primera planta. Hi has d’anar expressament, no val allò de “passava per aquí...”.
Va néixer a Tarragona l’any 1972. És llicenciada en psicologia però m’assegura que no se sent per a res psicòloga. Ha treballat a Barberà del Vallès en els darrers 8 anys com a tècnica en projectes de dinamització econòmica i desenvolupament local, relacionat amb les àrees de ciutadania (ocupació, orientació i formació), empresariat, turisme i comunicació. També ha coordinat projectes transversals europeus.

Llegeix més:162 Núria Hernández

El NAS núm. 160 - maig 2016 -

Isabel Sallés: “S’han de definir els objectius clars i acordats amb tota la comunitat i que no es canviïn cada 4 anys, quan es canvia el Govern”

Número cinc de la llista d’ERC, és la Regidoria d’Educació i aposta per un Pla Educatiu d’Entorn organitzat i estructurat

Redacció

FITXA:

Nom complert: Isabel Sallés Gel.
Un color: groc, vermell i blau.
Lloc: Catalunya, sempre. I per viure, Cardedeu.
Personatge còmic: l’Ot el bruixot.
Personatge històric: Lluïsa Oller.
Cardedeu en un títol: El rovell de l’ou
Un tret característic: durant l’entrevista mou les mans constantment per damunt de la taula

160 Isa Sallés IMG 0626Nascuda a Cardedeu, no?

Vaig néixer l’any 78 a l’hospital de Granollers, però la meva mare sempre diu que vaig néixer a Cardedeu. El meu DNI posa Cardedeu.

Què vas estudiar?

Sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual. Jo volia fer medicina, és la meva assignatura pendent. Si hagués pogut ho hagués fet, però també m’agradava molt la ràdio, la comunicació, així que vaig estudiar Comunicació i em va encantar...

Has treballat d’això?

Bé, vaig estar a la ràdio de Cadaqués...

Cadaqués? No has viscut sempre a Cardedeu?

Sí, he viscut sempre a Cardedeu. Mira, jo tinc tres germanes i fa 16 anys la més gran hi va marxar a viure i quan va tenir la nena, com que ella allà estava sola i jo estava a punt d’acabar la carrera, vaig anar a Cadaqués a cuidar la seva nena i els caps de setmana tornava a Cardedeu. Però mentre hi estava, buscava fer coses allà, i per això la ràdio de Cadaqués.

Quan comences la teva vida política?

Pròpiament dita a Cardedeu és recent. Vinculada a ERC he estat durant molts anys fins que em vaig enfadar, i quan m’enfado, m’enfado molt. Vaig creure amb els polítics i... I la tornada va ser arrel del President Local, l’Alfons Riera, que és el meu veí i xerràvem, i molt, i parlàvem de política i ell em deia “va vine, va vine...” i vas, i la gent que hi ha, i hi ha bon rotllo, i et pregunten, i tu dius el que penses, i comences a anar a les reunions... i quan van fer la llista l’Enric m’ho va proposar, i vaig dir que no. Però després m’ho van posar molt fàcil, la gent que hi ha a la llista, veus que hi tens entesa personal i admiració a nivell professional, i les ganes que tenien i em van encomanar.

Llegeix més:160 Isabel Sallés

ENLLAÇOS