133 Correu

Correu

El NAS núm. 133 – desembre 2013 –

Per Toni Giménez

A la infància se’ns presenta la figura del carter (ja sigui home o dona) com una professió atraient, tranquil•la i feliç. La persona que, amunt i avall, va repartint cartes i paquets, ja sigui a peu, en bicicleta, moto, cotxe o furgoneta, i que ens porta l’alegria de rebre la postal d’algun familiar de qui fa temps que no sabíem res, el paquet d’un amic que ens envia un regal per Nadal o la carta del nostre enamorat o enamorada que esperàvem amb ànsia i il•lusió.

Els nens i nenes llegeixen els contes que parlen del món que envolta aquesta professió amb un sentiment especial i fins i tot poden veure alguna sèrie de dibuixos animats com Postman Pat (Pat, el carter) que és una joia educativa sobre la humilitat de la vida quotidiana en un petit poble. El correu electrònic i els missatges a través del telèfon mòbil han manllevat una part d’aquesta tendresa que l’infant troba en el món del correu postal. Caldria reivindicar de nou una postal o una carta a la bústia de casa i la petita conversa amb el carter mentre et lliura un paquet, perquè aquesta professió mantingui l’estatus d’antany i allunyar-nos de la fredor que les presses i la feinada acumulada del dia a dia omplen les oficines de correus. Fem-ho amb ulls d’infant: substituint la burocràcia d’emplenar papers, timbrar paquets o posar segells per un somriure, bo i sabent que encara podem il•lusionar-nos en rebre una carta o una postal després de seguir el protocol d’obrir la bústia amb una clau petita, passar-hi la mà i trobar-hi quelcom més que factures i propaganda comercial.

Be the first to comment on "133 Correu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies