134 Jornada compactada

Jornada compactada

El NAS núm. 134 – gener 2014 –

Per Cristina Unzeta

Des de fa uns dies s’està parlant a Cardedeu de la possibilitat que les escoles de primària del nostre poble puguin instaurar la jornada compactada.

Com afectada en primera instància, ja que tinc una filla encara cursant primària i li queden uns quants, és un tema que m’interessa. Haig de dir que des de l’escola ens han mantingut informats d’aquesta possibilitat i ens han exposat les principals virtuts que representaria que els nostres fills fessin la jornada continuada, no com fa un parell o tres d’anys quan es va intentar sense gairebé informació. Sembla ser que encara hi ha pendent alguna taula roda i una consulta, per la qual cosa encara no està decidit.

A mi personalment, em sembla una autèntic desencert i despropòsit tant pels nens com per les famílies. En primer lloc, es crea una gran distància entre pares i fills, ja que malauradament el horaris professionals no s’adeqüen al de les escoles, per tant els nens encara passen més hores sense els pares, fent extraescolars, amb avis o cangurs…. Hem de recordar que per europeïtzar-nos hauríem de començar per un altre sector de la societat que no les escoles. En segon lloc, crea una esquerda encara més diferenciada de classes socials, entre els que es poden permetre portar als seus fills a qualsevol activitat extraescolar per omplir el temps i els que no. D’altra banda el fet d’acabar abans l’horari escolar no vol dir començar abans les extraescolars, ja que hem de recordar que no tothom estudia a les escoles públiques de Cardedeu, tampoc vol dir avançar l’horari de sopars i anar a dormir, ja que probablement la resta de la família no es pot acoblar.

Pel que fa al rendiment, si és veritat que possiblement tots plegats tenim més facilitat de concentració durant el matí, però també és cert que la hora i mitja de la tarda es poden buscar assignatures que requereixin menys grau de concentració.

Durant aquest mes de gener està previst fer una consulta perquè els pares votem, només espero que s’expliqui exactament quins són els pros i contres de tot plegat i com a demòcrata que sóc, surti el que surti serà la majoria.

Be the first to comment on "134 Jornada compactada"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada