135 Bon dia! Anem per feina?

Bon dia! Anem per feina?

El NAS núm. 135 – febrer 2014 –

Per Pau Urgell

Al nostre país sempre hem presumit del model de comerç que tenim, proper i de tracte personal i amable.

Enguany, en el “sopar a la Rebotiga”, una trobada anual del comerç de Cardedeu, el periodista Antoni Bassas va explicar als assistents que unes de les coses que trobava a faltar dels Estats Units un cop ha tornat a Catalunya és el tracte amable a les botigues. Què ha passat? És possible que les grans i impersonals cadenes dels EUA ens avancin en el tracte personal, de servei, i amb un somriure, postís o no, a la cara?

A vegades cal que algú proper ens faci una estirada d’orelles que ens faci desviar la mirada del nostre propi melic. No val a badar. L’essència del nostre comerç és el tracte amb el client, i ha de ser així sempre. Malgrat la crisi, malgrat els polítics i malgrat tot.

No val adormir-se en la frustració. Prou queixes des del sofà de casa. Hi ha molta feina a fer, hem de construir un país!

I tots, i en cada una de els coses hi tenim molt a dir i molt a fer. A la botiga, però també a casa, a l’oficina, a la fabrica, al camp, al casal d’avis i fins i tot, i potser encara més, des de la llista de l’atur o de desnonament.

Per canviar les coses el primer pas és l’actitud i la voluntat de voler-les canviar i, sí , sí , creieu-me, de coses se n’han de canviar moltes.

I ho aconseguirem, amb tossuderia, amb esperit crític, amb convenciment però també amb bona cara.

I des d’aquí, com que acabo d’entrar en aquest espai del marge anomenat columna d’opinió, deixeu-me dir ben alt: Bon dia ! Anem per feina?

Be the first to comment on "135 Bon dia! Anem per feina?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada