136 El nostre homenatge als voluntaris de debò

El nostre homenatge als voluntaris de debò

El NAS núm. 136 – març 2014 –

Per GpC Cardedeu

A Cardedeu i ha moltes persones que fan voluntariat. Podem definir el voluntariat com el conjunt de persones que dediquen una part del seu temps lliure a realitzar una acció al servei dels altres o de la comunitat en general, sense esperar res a canvi.

El sincer reconeixement a totes aquelles persones que actuen d’aquesta manera a Cardedeu: als que van recollir aliments per portar-los a Càritas, els que col•laboren en els lots aliments també de Càritas, als que ensenyen idiomes a la gent Gran: Francès i Català. A les que ensenyen mitja, a les que ensenyen a cosir, al que ensenya a restaurar mobles, als que fan companyia a gent gran o els acompanyen, als que donen classes de repàs, als que col•laboren amb el museu, als que col•laboren amb associacions sense afany de lucre “sense rebre res a canvi“.

Als que ho utilitzen com a ego personal, reben compensacions, privilegis, esbomben a tort i a dret el bé que ho fan, als que deixen de fer activitats com a presió contra un govern municipal escollit democràticament, a aquests els recomanem que facin un curs de voluntariat, el bon voluntari mai dirà que ho fa, ni cercarà amb presions desestabilitzar a cap govern, ni manipularà amb enganys a altres associacions, perquè tal com diu la definició de voluntariat, ho fan sense esperar res a canvi.

Qui vulgui fer política s’ha de presentar a unes eleccions, qui vulgui ser voluntari pot ser-ho: “sense esperar res a canvi“.

Be the first to comment on "136 El nostre homenatge als voluntaris de debò"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada