136 Xarxes socials

Xarxes socials

El NAS núm. 136 – març 2014 –

Per Cristina Unzeta

Avui en dia no estar connectat a les xarxes socials pot semblar que no estem al dia, però som conscients de l’ús que els hi donem a aquestes? No sóc contrària a les noves tecnologies perquè penso que el món evoluciona i no ens hem de quedar enrere, encara que de vegades tot va més de pressa del que realment som capaços d’assimilar, però sí que crec que hauríem de ser més curosos a l’hora d’utilitzar-les.

Les xarxes socials ens permeten conèixer notícies al moment, contactar amb persones a les qui els havíem perdut la pista, estar en contacte amb gent que viu lluny i això és un avenç que 15 anys enrere no ens ho podíem imaginar. El que a mi em preocupa molt és, d’una banda, l’ús que en fan els nostres fills. Saben com acotar els seus perfils perquè no tothom pugui veure’ls? Segur que la resposta és afirmativa en la gran majoria de casos, però qualsevol de nosaltres que faci la prova veurà que, si ho saben, no ho tenen restringit. Hi ha necessitat d’exposar la nostra vida a la xarxa? Jo crec que no, però probablement sóc de les que pertanyen a una minoria.

Una de les altres coses que em preocupen són els que, sota un perfil anònim, s’aprofiten d’aquest medi de comunicació per difondre informacions falses o aprofiten per malmetre contra algú. Si un és prou valent per jutjar una acció, pensament o criticar ha de ser-ho a cara descoberta, perquè sinó es converteix en un acte de covardia.

Crec que ens hauríem de plantejar molt seriosament com hem d’utilitzar aquestes eines que poden ser igual de valuoses que nocives, i informar molt minuciosament als nostres joves de les repercussions que poden tenir.

Be the first to comment on "136 Xarxes socials"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada