137 Alfons Llorente

137 alfons llorente DSC 9669

Alfons Llorente: “El meu objectiu és anar creixent dia rere dia i arribar a ser un cuiner de referència”

Des que va decidir presentar-se a competicions, ha iniciat una carrera ascendent que el projecta cap a l’èlit dels cuiners

10/04/2014 – Xavier Navarro

Alfons Llorente de 32 anys té passió pels fogons des de ben petit i ara porta un temps anant a competicions que el projecten ja dins l’èlit dels cuiners. El desembre del 2013 va participar al concurs Cuiner de l’any, arribant fins a la categoria de Semifinalista de les comunitats de Catalunya, Balears i Aragó, quedant entre els 8 millors cuiners d’aquestes comunitats i entre els 40 millors cuiners d’Espanya . Després, el 12 de febrer, va participar al concurs Cocina en Vivo de Priego de Córdoba, arribant a la final i quedant entre els 9 primers classificats. A mig maig, entre les 150 candidatures presentades al Gorumetapa de Madrid, campionat d’Espanya a la millor tapa creativa, 25 cuiners van arribar a aquesta final, entre ells Llorente.

Dius que de ben petit ja volies ser cuiner

El meu pare és cuiner i jo estava sempre entre els fogons. Als 14 anys ja tenia molt clar que la meva vocació era la cuina i vaig decidir començar a estudiar els 5 anys de cuina a l’ Escola Joviat de Manresa .(1994-1995). Mentre estudiava ajudava al meu pare en el seu restaurant de Dosrius, el Hostal Del Pont.

I un cop acabat?

Ja l ‘últim any de carrera vaig començar a treballar a l’Hotel Santa Mart , un hotel de 5 estrelles situat a la cala Santa Cristina a Lloret de Mar. Aquesta experiència va ser molt important, ja que des de ben jove vaig aprendre els valors i el sacrifici que comporta el ser cuiner i estimar tant aquesta professió . Després ja format com a cuiner i primer de cuina, vaig anar a l’Hotel el Castell de la Seu d’ Urgell. Posteriorment vaig estar al prestigiós Hotel Majestic de Barcelona on vaig adquirir coneixements i formes de treballar que sols un lloc així pot oferir.

Vas ampliar els estudis amb especialitzacions?

Sí, fent cursos de formació , com cuinar al buit , cuina del bacallà , i una cosa molt important que ha d’acompanyar a un bon plat, que és un bon vi. Vaig fer un curs de sommelier a les caves de Codorniu.

Després del Majestic?

Des del 2006 fins fa 8 mesos he estat voltant per diferents establiments sense trobar el meu lloc. Va ser al juliol de 2013 que varem obrir el Restaurant Ca La Natalia , situat a Sant Celoni. Allà estem treballant amb una cuina propera però diferent, basada en el “mimo” i amor al producte , qualitat i respecte al client . A l’hora estic participant en diferents concursos ja que el meu objectiu és anar creixent dia rere dia i arribar a ser un cuiner de referència.

Què et diferencia de la resta de cuiners?

La meva cuina no es basa en la còpia de grans mestres ni en la monotonia , es basa en plats creatius d’autor fets amb el cor i la passió que sento per aquest món. El meu objectiu és continuar creixent i seguir delectant al client.

Plans de futur?

Algun dia vull arribar a obrir el meu propi restaurant i serà en aquest moment , quan el 100% que es transmeti al client sigui el 100% que jo tinc per donar , ja que un restaurant no tan sols és cuina , ha d’anar acompanyat per un bon servei , i és en aquest punt on ha de ser com un ball al compàs dels sentits.
137 alfons llorente A0015137 alfons llorente SAM 0037

Be the first to comment on "137 Alfons Llorente"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies