140 Olor de tomaquera

Olor de tomaquera

El NAS núm. 140 – juliol 2014 –

Per Quim Om

Aquest any ens hem decidit a convertir part del jardí en un hort ecològic.

Del primer que ens hem adonat és de l’avall que està la terra; tothom ho diu però, fins que no agafes l’aixada, no n’arribes a ser-ne del tot conscient.

Però la terra baixa, no la d’en Guimerà, no, la de Cardedeu, a part d’estar baixa té una duresa impressionant; has de forçar la teva musculatura per aconseguir fer un clot de dimensions òptimes on plantar la tomaquera. Un cop plantada creus que t’ha quedat petit, però… un altre any el farem més gran.

Vàrem comprar tres tomaqueres en un mercat del Gironès i no se’ns va acudir ni demanar-ne la identitat; el que les venia va dir-nos que trenquéssim no se què i, per no quedar malament no li vàrem demanar explicacions.

Ara un cardedeuenc ja ens ho ha explicat i al saber que teníem tres tomaqueres, ens n’ha regalat sis més perquè creia que un hort d’aquestes dimensions faria riure els que hi passessin per davant.

Com que d’amics hortelans no ens en falten un altre ens en va regalar sis més, d’aquelles llavors antigues que ara es recuperen, per poder delectar-nos amb el que menjaven els nostres progenitors.

També ens varen regalar tres, tres carbassoneres i una carbassera. Podeu pensar com tenim l’esquena i els braços després de tants clots.

No sé què menjarem aquest estiu del nostre hort.

Tothom ens diu què en fareu de tants carbassons i tomàquets!!

Com que no sabem el rendiment de cada planta no ho podem ni suposar, però amb els que passen per davant i s’aturen a criticar-lo els hi hem promès que si dóna força fruits en podrem menjar tots.

Però, el millor de l’hort, es l’olor que et queda a les mans després de tocar les tomaqueres; cada cop que hi vaig les he de remenar per encomanar-me’l.

Be the first to comment on "140 Olor de tomaquera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada