142 La independència fa olor???

La independència fa olor???

El NAS núm. 142 – octubre 2014 –

Per Quim Om

Hi ha una olor que no sé si heu detectat mai, encara que ara seria molt normal sentir-la gairebé per tot arreu: la d’independentista.

No és una olor pura, té molts matisos i no depèn de la pell de la persona com els perfums; més aviat es correspon amb la seva trajectòria política.

Ep!! ara no comenceu a anar per Cardedeu acostant el nas a tothom que passi pel carrer; heu de dissimular una mica, fer-la parlar i acostar-vos-hi amb molta cura, sense flairar sorollosament; la podríeu alertar. La vostra conversa ha de ser amable i carinyosa amb matisos de confessionari.

He observat que cada partit o plataforma transmet als seus militants, simpatitzants i amics, flaires diferents, depenent del grau d’independentisme.

Podríem analitzar-los:

Els de Convergència com que són independentistes de fa poc, la seva olor és fresca, la pots aguantar temps i temps sense sentir-te aclaparat.

Els del PSC, mare de déu, com ho podria dir… no fan ben bé tots la mateixa olor; n’hi ha d’olor fresca, algun d’olor de gran reserva i els que no les fan… és que són dels altres.

Els d’Unió els coneixereu d’una hora lluny: fan una forta olor de sagristia que normalment tapa la feble que hi pugui haver d’independentista.

Els de la CUP, fan olor de casa ocupada, de persona humana; també els podeu reconèixer per la manera de parlar; molts parlen en femení .

Amb els del PP, val més no ficar-s’hi; encara ens denunciarien a la fiscalia.

El de GPC , heu anat mai a una residència d’avis? Doncs això.

Els d’Iniciativa fan olor fresca, d’herba tot just tallada.

Dels d’ERC ni ha molts que fan olor a gran reserva, però també alguns, els que s’hi han apuntat últimament el fan semblant als de Convergencia, i benvinguts siguin.

I els que practiquen l’oportunisme polític apuntant-se als partits que ara els hi va bé, fan, indistintament, una forta olor de resclosit.

Be the first to comment on "142 La independència fa olor???"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada