144 Il·luminació

Il·luminació

El NAS núm. 144 – desembre 2014 –

Per Cristina Unzeta

Suposo que amb l’arribada de l’hivern i els canvis horaris se m’ha fet més evident la foscor que tenim a Cardedeu. A la que arribem prop de les 17.30 hores ja es comença a fer fosc i caminar per la nostra vila es fa complicat.

Els carrers tenen una manca de llum important, si són carrers secundaris un es troba o que no hi ha llum o molt sovint els fanals estan tapats pels arbres. Si és un carrer més principal ens trobem que hi ha més il·luminació però en gran part pels comerços que també s’ocupen de fer-ser veure. Estic d’acord que més il·luminació comporta més despesa, tant sigui si s’han de posar fanals com si la il·luminació ha de ser més potent, però crec que potser s’hauria de mirar de tenir uns mínims. També és cert que s’ha fet una gran feina pel que fa a l’eficiència energètica dels fanals i entenc que s’ha aconseguit un estalvi de la despesa, però no n’hi ha prou. Hi ha molts carrers de la nostra vila que o gairebé no tenen fanals o no en tenen cap ni un. Potser jo m’he fixat perquè tot sovint vaig a peu i no sempre pel centre del poble i últimament se’m fa difícil caminar i no caure perquè no veig absolutament res. D’altra banda em preocupa quan els nostres fills han de tornar a casa i és fosc, no m’agrada gens i suposo que això mateix ho pensa molta gent.

Molts veïns ja hem intentat posar-hi remei des de les nostres possibilitats, hem afegit il·luminació a les entrades de les nostres cases o edificis, però està clar que l’Ajuntament ha de fer la resta. Els convido a fer una volta per la nostra vila cap al vespre i viure i veure l’experiència a la que em refereixo.

Be the first to comment on "144 Il·luminació"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada