149 Pagar sense diners

Pagar sense diners

El NAS núm. 149 – maig 2015 –

Per Marc Fonoll

Després de decidir que marxaré d’Austràlia aquest mes d’agost, em va venir al cap que potser podia dedicar el meu últim mes abans d’aterrar a Catalunya fent el que millor ser fer: viatjar. De veritat, viatjar se’m dóna de meravella.

Nepal va ser el destí escollit. Vaig fer la típica recerca i una amiga meva que hi havia estat em va passar el contacte d’un noi del Nepal que li va fer de guia a ella fa uns anys.

El tio ja no fa de guia, ara té el seu propi negoci. Una agència de viatges. Un crac. El paio va ajuntar els quatre duros que va anar fent caminant-se el Nepal amunt i avall fent de guia per, ara, poder fer diners sense haver de caminar milers de quilòmetres al cap de l’any.

El fet però, és que el pressupost que em va passar superava, amb escreix, la xifra que jo tenia en ment. Després de rumiar-ho durant un parell de setmanes li vaig enviar un correu amb el típic “ho sento, però ets massa car, ja miraré de muntar-m’ho d’una altra manera”. I llavors, la sorpresa:

– Escolta Marc, mira; jo tinc una pàgina web que m’agradaria poder tenir en espanyol per poder arribar a la població castellano-parlant. Fem una cosa, tu em tradueixes la pàgina i jo et pago la meitat del teu viatge al Nepal.

Doncs porto tres dies traduint com un boig. 

Evidentment, si cobrés com a traductor, la feina que estic fent li sortiria per un ull de la cara. Però a mi no em costa “res”, li faig un favor enorme i ell me’n fa un d’enorme a mi. Tots contents intercanviant les nostres habilitats. Les meves de poder traduir i les seves de poder-me ensenyar el preciós Nepal.

Ja us explicaré!

Be the first to comment on "149 Pagar sense diners"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies